"Против Федерера не можете да играте тенис!"

Давид Гофан је у мечу осмине финала УС Опена доживео тежак пораз од трећег носиоца турнира, Роџера Федерера.

Тенис 03.09.2019 | 10:51
"Против Федерера не можете да играте тенис!"
Белгијанац је успео да освојо свега четири гема, 6:2, 6:2, 6:0 у мечу који је трајао свега 79 минута.

По завршетку сусрета, Давид је причао о томе колико је тешко играти против најбољих. Питали су га против кога се највише плаши да игра?

“Они су потпуно другачији, имају другачије игре, менталитет. Бољи су на различитим подлогама. Лепо је да су ту сва тројица јер су толико добри и истовремено толико различити. Лепо је гледати их, али је тешко играти против њих. Против Новака и Рафе морате јако да ударате, али физички су врло спремни. А Роџер једноставо заузме ту праву позицију на терену. Стално покушава да иде напред, тражи винере. Против њега онда не можете да играте тенис”, каже Давид.

Каже да је невероватна њихова жеља за успехом.

“Сви су опет ментално веома, веома јаки. Желе да побеђују стално, да остану што дуже, да имају сваки трофеј у колекцији, а све време стално напредују. Чак иако имају више од 30, па и 35 година као Роџер, и даље су физички беспрекорни. Тешко их је победити”, признаје Гофан.

Питали су га је ли теже играти са Рафом на шљаци, Роџером на трави или Новаком на бетону.

“Тешко је рећи. Зависи колико су добри. Понекад су на свом највишем нивоу, а онда је тешко. У овом тренутку рекао бих да је најтеже против Новака, он је вероватно најбољи у овом тренутку”, закључио је тенисер из Белгије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар