Први велики потпис дана је Наполијев - Љоренте!

Отворена је листа парафа овог последњег дана прелазног рока, а то додатно приближава Икардија Пари Сен Жермену.

Фудбал 02.09.2019 | 17:54
Први велики потпис дана је Наполијев - Љоренте!
Последњи је дан прелазног рока и добро је када се већ ујутру озваничи неко звучно име. Управо је то случај данас, а Наполи је ударио први и довео Фернанда Љорентеа! Прво је председник Аурелио де Лаурентис објавио фотографију Љорентеа како потписује, а врло брзо је потврда стигла и на званичном сајту Наполија.

Искусни нападач се тако вратио у Италију где је носио дрес Јувентуса пре четири године. Ради се о играчу који има 34 године и коме је истекао уговор са Тотенхемом. То значи да Наполи није морао да плати ни цент да га доведе, а сигурно ће Карло Анчелоти бити задовољан зато што је добио снажног играча у нападу.

Детаљи уговора су следећи: Искусни фудбалер је потписао уговор на две године и зарађиваће 2.500.000 евра по сезони. Трећа година уговора може да буде активирана ако Љоренте постигне одређени број голова који је унапред зацртан. Поред овог  поменутог новца Наполи је дао и 1.000.000 евра на име менаџерских услуга.

Љоренте је претходних дана стигао у Напуљ како би завршио све што треба око трансфера, а Аурелио де Лаурентис је до последњег момента чекао да види како ће развијати ситуација око Маура Икардија и Интера. Ипак, одлучио је да ангажује Љорентеа без обештећења, а то у исто време значи да је Икарди још ближи одласку у Пари Сен Жермен, на позајмицу.

А Љоренте је овог лета био у потрази за клубом, имао је понуде различитих клубова, али се на крају вратио у Серију А где је у дресу Јувентуса дао 27 голова и имао 10 асистенција на 92 утакмице од 2013. до 2015. године.

У последње две сезоне у дресу Спарса Љоренте је постигао 13 голова и имао је шест асистенција на 66 утакмица.

После довођења Ирвинга Лозана Наполи је тражио још офанзивније појачање. Икарди је био озбиљна опција, али Аргентинац није био баш вољан да оде у Напуљ. И онда су Наполитанци брзо одреаговали и довели искусног нападача.

Наполи је дакле отворио трансфером овај последњи дан прелазног рока, а видећемо како ће се ствари одвијати до краја дана. Надамо се да ће бити узбудљиво!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Твитер Наполи

Коментари / 0

Оставите коментар