Вучић о помоћи државе "вјечитима"...

Ноторна је лаж да Звезда добија више! Председник Србије Александар Вучић истакао да држава помаже и Звезди и Партизану, као и да је ноторна лаж да црвено-бели добијају већу помоћ од државе.

Фудбал 02.09.2019 | 16:50
Вучић о помоћи државе "вјечитима"...
Председник Србије Александар Вучић  рекаоје у недељу да цео живот навија за Црвену звезду и да то неће променити, али да је ноторна лаж да тај клуб добија већу помоћ од државе од Партизана, о чему, каже, говоре цифре.

"Као што можда и Хрватској не одговорам увек одмах, јер имам личну трагедију у породици, па се увек пре него што одговорим уједем за језик, тако увек кад иде подршка Звезди, проверим да ли је Партизан добио новац", рекао је Вучић.

Он је истакао да држава помаже и Звезди и Партизану те додао да навијачи Партизана морају да знају да је тај клуб, након што је изгубио лиценцу, њу повратио уз интервенцију државних органа.

"Кад је Звезда била угрожена, помагали смо, држава увек помогне и једнима и другима", рекао је Вучић и истакао да се улаже у спорт и да није случајно Србија добила дупло више медеља на Олимпијским играма у Риу него у Лондону.

Вучић је рекао да је задовољан што српска фудбалска лига изгледа боље него последњих 30 година и верује да ће да буде квалитетнија него икада.

"Ово је земља којој су потребни јака Звезда и Партизан, Ниш, Лучани, многи клубови у Србији", рекао је Вучић.

Председник државе је поновио да многи клубови у свету имају слична обележја попут тенка испред Маракане и подсетио да су, на пример, Аталантини навијачи правим тенком газила возила која су офарбали у боје својих ривала на улицама Бергама.

Говорећи о националном стадиону, Вучић је рекао да ће се стадион градити, те да ће ускоро кренути нови развојни пројекат за тај део Сурчина и Новог Београда.

"То ће бити фантастичан део града, планирамо и хиподром, атлетски стадион, један добар стамбено резиденцијални део", рекао је Вучић.

Он је навео да ће ускоро кренути изградња стадиона у Врању, Лесковцу, Зајечару, Суботици, Крагујевцу, Лозници и још неким градовима, сто ће бити велики подстрек за људе који се баве спортом.

Вучић о нападу на Косову: Албанци су ОПСЕДНУТИ севером Косова

Вучић је рекао да је фудбалски савез добио подршку од државе. На наводе да је боље дати новац Звезди и Партизану да среде своје стадионе него за изградњу Националног стадиона, Вучић је рекао да се договора и обнова њихових стадиона, али да се од националног не одустаје.

Оценио је да су стадиони у време ранијих власти изгледали као њиве. 

"Маракана је пре четири, пет година изгледала као њива... Сад имају паре, јер је држава јача и савез је јачи...", рекао је Вучић и додао да ће почети и изградња нових кошаркашких хала, као што су грађени и музеји, позоришта...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар