Окупљањем у Зеници почињу припреме "змајева"...

Репрезентација Босне и Херцеговине окупиће се у понедјељак у Зеници и тиме започети припреме за предстојећа два сусрета квалификација за Европско првенство против Лихтенштајна и Јерменије.

Фудбал 02.09.2019 | 16:30
Окупљањем у Зеници почињу припреме "змајева"...
Репрезентација БиХ након четири кола дијелу четврто мјесто у групи Ј са Грчком са по једном побједом и ремијем те два пораза.

"Послије утакмица са Финском и Италијом у којим нисмо остварили добре резултате сада немамо право на кикс. Морамо се добро спремити за ове утакмице, али и за оне што нас очекују у 10. и 11. мјесецу. Имамо неких повријеђених играча, неки немају клуб, те смо због тога позвали 25 играча", изјавио је селектор "змајева" Роберт Просинечки прије неколико дана када је објавио списак играча које је позвао за ове мечеве.

На његовом списку су: Ибрахим Шехић, Кенан Пирић, Јасмин Бурић, Дарко Тодоровић, Сеад Колашинац, Тони Шуњић, Ервин Зукановић, Ермин Бичакчић, Елдар Ћивић, Марко Михојевић, Аднан Ковачевић, Зоран Квржић, Стјепан Лончар, Мухамед Бешић, Гојко Цимирот, Елвис Сарић, Миралем Пјанић, Раде Крунић, Амер Гојак, Харис Дуљевић, Дени Милошевић, Един Џеко, Риад Бајић, Ирфан Хаџић и Един Вишћа.

Фудбалери БиХ први тренинг имаће данас у 18 сати у Тренинг центру ФС БиХ у Зеници, гдје ће тренирати и наредна два дана. Утакмица против Лихтенштајна на распореду је 5. септембра на "Билином пољу" у Зеници, а три дана касније "змајеви" гостују Јерменији у Јеревану.

Табела Ј-групе квалификација:

1. Италија 4 4 0 0 13:1 12
2. Финска 4 3 0 1 6:2 9
3. Јерменија 4 2 0 2 7:6 6
4. Грчка 4 1 1 2 6:8 4
5. БиХ 4 1 1 2 5:7 4
6. Лихтенштајн 4 0 0 4 0:13 0

Преостали сусрети репрезентације БиХ:

5. септембра: БиХ - Лихтенштајн
8. септембра: Јерменија - БиХ
12. октобра:БиХ - Финска
15. октобра: Грчка - БиХ
15. новембра: БиХ - Италија
18. новембра: Лихтенштајн - БиХ

На ЕУРО 2020 пласираће се двије најбоље репрезентације из 10 група, док ће посљедња четири представника бити позната након плеј-офа Лиге нација.

Европско првенство ће бити одржано у Лондону, Минхену, Риму, Бакуу, Санкт Петерсбургу, Букурешту, Амстердаму, Даблину, Билбау, Будимпешти, Глазгову и Копенхагену.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар