УСО: Раме је било превише болно - Ноле предао Вавринки!

Шок у Њујорку: Ђоковић предао меч, Вавринка у четвртфиналу.  Новак Ђоковић је завршио учешће на УС Опену пошто је у осмини финала предао меч Швајцарцу Стену Вавринки у трећем сету при резултату 4:6, 5:7, 1:2.  Ђоковић предао круну, Американци му звиждали! "Број 1" се борио са Вавринком, али га је савладала повреда. Федерер и Надал сада поново имају шансу да "побјегну" за један "слем".

Тенис 02.09.2019 | 15:20
УСО: Раме је било превише болно - Ноле предао Вавринки!
Српски тенисер је до осмине финала дошао са три максималне победе, против Карбаљес Баене, Лондера и Кудле, али у борби за четвртфинале није личио на себе.

Новак је изгледао бледо током већег дела меча, имао је велике осцилације у игри, а медицинску помоћ и масажу затражио је после другог сета у којем је Вавринка направио велики преокрет.

Тада је већ било јасно да постоји могућност да Ђоковић преда меча, иако је у трећи сет ушао сигурно и први гем добио са нулом. Потом му се игра потпуно распала, Швајцарац је узвратио, изједначио на 1:1, а онда је у трећем гему Новак потпуно стао. На свом сервису изгубио је гем са нулом, да би након тога одмахнуо главом и одмах кренуо ка Вавринки да се поздрави. У том тренутку бурно и непримерено је реаговао и део публике, који је Ђоковића испратили звиждуцима у свлачионицу.

Први сет није наговештавао невоље. Новак јесте, додуше, предуго играо на свом сервису, док је Вавринка углавном посао брзо завршавао када је он имао прилику да сервира. У том делу игре Вавринку је служио сервис, имао је осам осова, од којих је чак пет направио у само два гема. Ђоковић је први имао прејк лопту, није је искористио, али зато јесте Швајцарац који је повео са 2:3 и до краја сета чувао предност.

Ђоковић је очигледно велика инспирација за Стена, који је играо можда свој најбољи тенис од почетка сезоне, разлетео се по терену, погађао је све и свашта, "сипао" асове од којих Новак није могао да се одбрани.

Други сет је почео како се само пожелети може. Наш тенисер је направио брејк, брзо је било 3:0, потом и 4:1,а онда је уследио хорор од тениса. Вавринка је направио рибрејк, врати се у сет, изједначио на 4:4, и док се Стен дизао, Новак је страховито пао, изгубио је сервис на 5:6 и тада је могло да се наслути да Вавринка неће пропустити прилику да поентира и поведе с 2:0.

И трећи сет је Новак добро отворио, међутим, уследио је нови суноврат након којег је Ђоковић проценио да више нема смисла играти.

(1) Новак Ђоковић није први пут изгубио од (23) Стена Вавринке на УС опену, па ни грен слем турнирима, али први пут није био у стању да заврши меч до краја.

Шампион је предао круну при вођству Швајцарца од 4:6, 5:7, 1:2.

Србин је практично од Вимблдона играо под болом, у Синсинатију га је мучио десни лакат, током тренинга је могло да се види како му физиотерапеут "намјешта" лијево раме, али је он упорно понављао да је све у реду, не желећи да гради алиби пред одбрану титуле у Њујорку, односно напад на 18. "мејџор" у каријери.

Напад је завршен у понедјељак рано ујутру по нашем времену, у мечу осмине финала "Флашинг медоуза".

Новак је честитао Стену и признао да не може више, а њујоршка публика још једном показала колико је тешко подносила његове титуле из 2011, 2015. и 2018.

"Шта могу да кажем на то? Нисам се нашао увријеђеним, заиста ме не занимају такве ствари. Поштујем друге и надам се да други могу да поштују моју одлуку и мене. Жао ми је публике, жељели су да гледају цијели меч, али тако је, како је. Нисам ни први ни посљедњи играч који је морао да преда због повреде", рекао је и додао:

"Лијево раме је у питању, због тога сам предао. Бол траје већ недјељама, некад осјећам више, некад мање. Сад нисам осјећао као да могу да ударам лоптицу. То је све што имам да кажем. Не желим више да говорим о својим повредама. Честитам Стену, желим му све најбоље у наставку турнира".

На питање да ли ће моћи да игра до краја сезоне, одговорио је...

"Видјећемо како ће се све одвијати. Урадио сам доста различитих третмана у посљедњих неколкио недјеља. Мораћу поново, како бих видио реакцију рамена. Јасно је да ћу се брже опоравити уколико не будем играо, али планирам да играм у Токију. Сезона још није готова, иако је крај са Слемовима. Мада, освојио сам их два, играо полуфинале у Паризу... Не могу да се жалим послије свега".

До даљег, Србин ће остати на 16 грен слем титула, две мање од (2) Рафаела Надала и четири од (3) Роџера Федерера.

"Није тајна, циљ ми је да освојим највише Слемова, да достигнем тај Роџеров рекорд, али истовремено сам свјестан да је то јако дуг пут и да има још времена. Надам се да ћу моћи да играм још неколико година. Сад је битно да сачувам тијело и пробам да се фокусирам само да највеће турнире".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар