Почела настава у новој школској години у Српској

Настава у првом полугодишту за ученике у Републици Српској (РС) почела је данас, а завршава се 27. децембра.
 
 

Република Српска 02.09.2019 | 11:04
Почела настава у новој школској години у Српској
Према информацијама које су школе доставиле Министарству просвјете и културе, настава се у Републици Српској изводи у свим основним и средњим школама, изузев централне Основне школе „Вук Караџић“ Роћевић код Зворника, гдје се приводи крају обнова школског објекта.

Поводом почетка нове школске године министрица просвјете и културе Наталија Тривић позвала је на заједнички рад на изградњи, како је навела, савременог модела школе прилагођеног компетенцијама ученика 21. вијека.

- Пред нама је велики посао на изради нових наставних планова и програма и дигиталних уџбеника, као и на усавршавању наставног кадра који ће у интерактивној настави мотивисати ученике за стицање потребних знања и вјештина – навела је Тривић.

Министарство просвјете и културе опредијељено је, додала је, за стварање бољих услова у свим школама, као и побољшање положаја просвјетних радника.

- Желимо да се настава изводи у савременим кабинетима, физичко васпитање у фискултурним салама, а практична настава у привредним субјектима. Образовање је кључно за развој друштва, стога је од посебне важности унапређење образовног система РС – навела је ресорна министрица.

Ђаци ће у друго полугодишту кренути 20. јануара 2020. године.

У току школске године ученици имају зимски, прољетни и љетни распуст.

Успјешан почетак школске године пожељели су и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсјендик НСРС Недељко Чубриловић.

(БН/Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

некада

02.09.2019 09:11

некада би у свакој клупи сједила два уценика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

02.09.2019 09:26

И много више клупа би било.

Name

Лијеп гест

02.09.2019 09:52

Лијепа вијест ово за прецедниковицу и скупштинског спикера познатијег по имену Чубрилили. Личи на оно - тек да се нешто рекне, да медији спомену. Али ипак, лијепе жеље су лијепе жеље, кад већ не може другачије, нека и жеља. Подсјећа и на оно - дала би мајка да има, али нема.., нема се за све, опљачкало се. А и напљачкало ако ћемо право, знају они то и те како. Хвала им.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.09.2019 11:12

Проблем је катастрофални најгори то шта ће научити и шта су прошли у животу том са својим родитељима у криминалној опљачканој РС скроз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

02.09.2019 14:31

Умјесто сто саљу цеститке боље да су на Сокоцу изградили 4 уционице јер им фали простора,а не да се двије директорице натезу преко нацелника за једну уционицу у вртицу.

ОДГОВОРИТЕ