Зато је ТСЦ хит! Партизан испустио два бода!

Партизан и ТСЦ одиграли меч без победника у 7. колу Суперлиге Србије. И даље су непоражени и једни и други. Гости повели после 20 секунди, изједначио Садик у 44. минуту.  Година без пораза! ТСЦ има тим који се не може сломити, Партизан остао без два бода.  Најбржи гол у овој сезони Суперлиге и мајсторија Умара Садика у Хумској за коначних 1:1.

Фудбал 01.09.2019 | 23:54
Зато је ТСЦ хит! Партизан испустио два бода!
Нема ништа горе за тренера када цела постављена тактика падне у воду после само 20 секунди од почетка утакмице због примљеног гола. Исто тако, његов колега на другој клупи није могао да замисли бољи почетак дербија 7. кола Суперлиге Србије…

У таквим позицијама су се у недељу увече нашли Саво Милошевић и Золтан Сабо. Стратег "парног ваљка" морао је одмах да командује велику офанзиву, док је шеф стручног штаба ТСЦ-а имао шансу да стрпљиво чека и вреба нову шансу из контри.

Екипа из Бачке Тополе оправдала је у Хумској епитете великог изненађења у досадашњем току Суперлиге. Прилично отворено и храбро упустила се у дуел са црно-белима, које ове сезоне красе чврст карактер и нападачка игра, али не и умешност, јер да је тако – "парни ваљак" би већ у првом полувремену решио питање победника, с обзиром на то колико је прилика пропустио. Шта тек рећи за други део меча…

Партизан – ТСЦ 1:1 (1:1)!

Дуел непоражених екипа у Хумској (слободан улаз), привукао је на трибине стадиона Партизана око 15.000 навијача. Публика је могла да ужива у занимљивој и нападачкој представи домаћина, али и гранитној одбрани ТСЦ-а.

У односу на меч у Молдеу, Милошевић је направио две промене. Задњу линију није мењао, али је испред ње за меч са ТСЦ-омупарио Сашу Здјелара и Бибраса Натха. Такође, тренер црно-белих одлучио се да прилику пружи Александру Лутовцу уместо Зорану Тошићу, кога је већ на полувремену позвао да се спреми за улазак.

Само тренутак непажње био је довољан да гости већ после 20 секунди утакмице поведу. Напад по десној страни, завршен је повратном лоптом на "пеналитик" за Ненада Лукића, коме није било тешко да пошаље лопту под пречку и савлада Владимира Стојовића.

Оно што се дешавало у наставку утакмице углавном смо гледали испред гола гостију. Сјајне прилике пропустили су Бојан Остојић и Умар Садик, а било је још неколико врло обећавајућих ситуација испред Ненада Филиповића.

Тек у 44. минуту, али на време – Партизан је изједначио.

Била је то соло акција Умара Садика. Нигеријац је добио лопту на левом крилу, дриблингом надмудрио свог чувара, а онда елегантно, искоса са леве стране, протурио лопту испод Филиповића.

"Парни ваљак" је силовито кренуо у другом делу. Опет је створио неколико врло опасних ситуација, али резултат није успео да окрене у своју корист. Уследило је затишје, па нови урагански налет црно-белих. Ређале су се шансе Милетића, Урошевића, Ожеговића, али лопта није хтела у гол.

Екипа из Бачке Тополе знала је да се одбрани и да заслужено стигне до нерешеног исхода, у мечу у којем је, ипак, имала подређену улогу.

После свега, ТСЦ слави ВЕЛИКИ бод, који га је задржао на лидерском месту суперлигашког каравана и на томе Золтану Сабу и његовим пуленима треба одати огромно признање. 

Навијачи Партизана жалиће због изгубљена два бода, али 15.000 углавном присталица црно-белих, осим резултата, нема разлога да буде незадовољно, јер су имали прилике да уживају у правом суперлигашком фудбалу, неизвесном и динамичном од првог до последњег минута. Такву представу пратило је све оно што краси игру на два гола. У вези с тим, нема разлога да Хумска не буде добро попуњена и на другим мечевима...

Следи пауза, па наставак шампионске трке 14. септембра.

Годину дана без пораза! Апсолутни хит из Бачке Тополе наставља да стоји на врху топ листе суперлигашког фудбала. Мимо свих очекивања, гради ТСЦ имиџ најпријатнијег изненађења овдашњег првенства и то тако што се испрсио у кући учесника Лиге Европе. Дебитант у елитном рангу одолео је Партизану и на прву паузу, после седам кола, одлази као лидер на табели!

Најбржим голом у сезони – после само 25 секунди – ТСЦ је шокирао фаворизованог домаћина, до краја издржао већину његових налета и низ утакмица без пораза у првенству, ако се рачуна и лањско тутњање Првом лигом, продужио на чак 37. Последњи тим који је у српским оквирима савладао Тополчане била је Црвена звезда, још у новембру прошле године, али у Купу Србије. Са свим осталим противницима, почев од 15. септембра 2018. до данас, момци Золтана Саба могу да се носе и то су показали у Београду, повкаривши Партизану славље поводом успеха на међунардној сцени – 1:1. Захваљујући том боду остаће лидер бар до 14. септембра кад у Бачку Тополу стиже Мачва. 

Ко се томе надао?

За све оне који су се питали откуд Сабов састав на врху табеле и како је до вечерас скупио 16 бодова одговор је стигао већ у – 25. секунди! Прву акцију на утакмици, чим су узели лопту црно-белима, фудбалери ТСЦ-а су демонстрирали због чега носе епитет хита сезоне. Нису бреновали ко је преко пута досад, а нису ни против Партизана. Силађи је пробио по десној страни, додао Борку Дуроњићу, овај заврнуо за Ненада Лукића, да би 26-годишњи крилни везиста матирао Владимира Стојковића и најбржим голом од почетка превенства наставио канонаду (пет комада у седам кола).

Ни после тога гости из Бачке Тополе нису се стриктно повукли, како ради већина тимова кад се појави на Топчидерском брду, били су добро организовани на средини, дисциплиновани у одбрани, успевали су понекад и да истрче контре, запретили после прекида (штопер Скопљак поред стативе) и то је најбоља потврда да им досадашњи резултати нису случајност, већ константа. Чак су имали неке ситуације за потпуну сензацију, али би то било можда и превише.

Јер, иако је узео „само“ бод, Патизан је играо добро. Штавише, у неким деловима одлично. Поготово у првом делу и завршници другог. Но, очигледно велика психолошка потрошња после гостовања Молдеу и изузетно дисциплинован противник допринели су већ другом киксу Парног ваљка у првенству. За седам корака мање у односу на лидера. А то је изненађујући ТСЦ. Иако се чинило да све може да буде другачије, јер је домаћин имао на располагању цело друго полувреме за тотални преокрет, али...

Уместо победе, памтиће се само минијатура Умара Садика. Нервирао је Нигеријац Гробаре током лета, што због серије промашаја, што због телефонирања током утакмице са Молдеом, чак је и вечерас „ушао“ у утакмицу промашеним зицером (тачније, сјајно интервенисао голман Ненад Филиповић, један од јунака у гостујућем тиму), међутим, напокон је на новој адреси дочекао аплаузе. С разлогом, јер је у фото-финишу првог полувремена постигао један од најлепших Партизанових голова од почетка сезоне.

Дугу лопту Саше Здјелара којом је везиста пребацио одбрану гостију сачекао је позајмљени шпиц Роме пошто се извукао из офсајда и соломинијатуром подигао на ноге око 12.000 навијача, жељних још једног позитивног импулса после пласмана у Лигу Европе. Иако сам, без помоћи саиграча, високи нападач је демонстрирао и технику какву је досад скривао, преварио најпре Антонића, потом и чувара мреже Филиповића и екипи Сава Милошевића у идеалном тренутку донео поравнање резултата. Мајсторски.

Била је то награда домаћину за офанзивну, течну и конкретну игру током првог дела у коме је више од две трећине времена имао лопту у ногама, пуцао на разне начине, притискао ривала, али се до минут пре одласка на одмор није успео да изједначи. Почело је изблокираним ударцем Александра Лутовца (стартер уместо Зорана Тошића, док је друга промена у односу на меч у Моделу била Натхо - Шћекић), наставило се зицером Садика, покушавали су дефанзивци Милетић и Остојић, била је и контра пет на три (упропастио је ове вечери непрепознатљиво лоши Сума), тукао је Натхо из слободњака поред стативе... Довољно шанси, да би тек ту из 44. минута Садик претворио у погодак.

У другом су се испромашивали Асано и резервиста Тошић, имао је сјајну прилику и Садик после контре, зицер се указао Немањи Милетићу после Бамбијевог центаршута из игре (овога пута без реализације, због добро постављеног Ненада Филиповића), пуцао је Урошевић, тражиорезервиста Ожеговић пенал, потом промашио и сјајну шансу, али гола у шестоминутној надокнади није било. Но, било је динамичног, занимљивог, неизвесног фудбала. То је Суперлиги потребно.

Прва победа Новосађана - Пролетер славио у Инђији. Црвено-бели успели су да упишу први тријумф у сезони у седмом колу Суперлиге Србије.

Фудбалери новосадског Пролетера славили су у седмом колу домаћег првенства Инђију на гостујућем терену резултатом 2:1 и тако уписали прву победу у сезони.

У егал-утакмици, гости су успели да дођу до важних бодова, а већ у четвртом минуту су стекли предност поготком са пенала. Сигуран извођач био је искусни Слободан Новаковић, а након гола није било већих прилика све до 35. минута када је домаћи тим изједначио.

Гол за зелено-беле постигао је Владан Милосављев и одвео свој тим на паузу са задовољавајућим резултатом.

У другом делу игре наставила се уједначена игра с обе стране, није било много изгледних ситуација, а коначни резултат поставио је Бранислав Јовановић у 70. минуту.

Ова победа много значи гостима, враћа их "у живот" након нешто споријег почетка сезоне, али и даље остају у доњем делу табеле, на деоби 12. места, са пет бодова из седам одиграних сусрета.

Инђија је у нешто бољој ситуацији упркос поразу, и даље су девети са седам поена, али имају утакмицу више од Рада који заостаје један бод за њима.

Голеада у Лучанима и "икс", Чуки дерби, Напредак убедљив! Три интересантне утакмице одигране у исто време када и дерби дана у Хумској, најзанимљивије у дуелу тимова из Лучана и Ивањице.

Фудбалери Младости из Лучана одиграли су на домаћем терену нерешено са екипом Јавора 3:3 у утакмици седмог кола домаће Суперлиге.

Интересантан дуел од самог старта је почео „пуном паром“, Дино Долмагић је већ у 11. минуту довео госте у предност, а након тога су плаво-бели потпуно преузели иницијативу и контролисали ситуацију на терену, да би у 31. минуту и изједначили.

Стрелац је био Милан Бојовић, а његов тим до паузе није успео да постигне више од једног поготка упркос чак 12 упућених удараца ка голу противника у првом полувремену.

У других 45 минута ривали су били равноправнији, и једни и други су имали својих шанси, и обе екипе су постигле по два поготка. 

Прво је у 58. минуту Предраг Павловић преокренуо резултат и довео домаћина у вођство, али њихова радост није дуго трајала јер је Момчило Мркаић после свега осам минута вратио утакмицу у егал.

Поново је резултат кратко био на снази, некадашњи играч управо Јавора Елиомар, сада у редовима Младости, довео је свој тим у нову предност у 71. минуту, а коначних 3:3 поставио је Марко Јевремовић у 81.

После овог меча, оба тима остају у доњем делу табеле, на 11. и 13. месту са бодом размака између себе – данашњи домаћин има шест поена, а њихов ривал пет.

У утакмици одиграној на Бановом брду, Чукарички је савладао нишки Раднички резултатом 1:0 и однео тријумф у једном од дербија кола.

Одлука о победнику пала је у 80. минуту, гол за домаћина постигао је резервиста Асмир Кајевић и тако сачувао бодове у Београду. Чука је била бољи ривал током читавог меча, а погодак у завршној фази сусрета дошао је као награда за све што су приказали током 90 минута.

Београђани су тако прескочили своје данашње противнике на табели, имају 15 бодова, два више од Нишлија и налазе се на четвртој позицији, док је Раднички пао на пету.

Убедљиву победу у Крушевцу остварио је Напредак који је славио 4:0 у мечу са Радом.

Повели су домаћи у 28. минуту преко Ђура Зеца који је био прецизан са пенала, иако су „грађевинари“ били у најмању руку равноправан ривал током првог дела игре.

У другом полувремену, Крушевљани су убрзали, пребацили у виши степен преноса и постигли три гола која су значила велику победу. Прво је у 69. минуту Мирослав Бјелош дуплирао предност, а затим је Ненад Гаврић постигао трећи погодак за свој тим, да би коначан резултат поставио Милош Ожеговић у првом минуту надокнаде времена.

Напредак је победом прешао у горњи део табеле, сада су осми са осам бодова, док се рад сели у доњи дом, на 12. место са шест поена.

СУПЕРЛИГА - 7. коло

Субота

Војводина – Црвена звезда  1:2 (1:1)
/Стојковић 36 – Павков 26, Гарсија 59/

Мачва – Радник  1:1 (1:0)
/Јовановић 27 – Бојић 92/

Спартак Суботица – Вождовац  2:1 (1:1)
/Денковић 5, Марчић 51 – Красић 15/

Недеља

Инђија - Пролетер 1:2 (1:1)
/Милосављев 35 - Новаковић 4пен, Јовановић 71/

Чукарички - Раднички Ниш 1:0 (0:0)
/Кајевић 80/

Младост Лучани - Јавор 3:3 (1:1)
/Бојовић 31, Павловић 58, Елиомар 72 - Долмагић 11, Мркајић 66, Јевремовић 81/

Напредак - Рад 4:0 (1:0)
/Зец 28. пенал, Бјелош 69, Гаврић 81, Ожеговић 90+1/

Партизан - ТСЦ Бачка Топола 1:1 (1:1)
/Садик 44 - Лукић 1/

ПАРТИЗАН - ТСЦ 1:1 (0:0)
/Садик 44 - Лукић 1/

Стадион: Партизана. Гледалаца: око 12.000. Судија: Новак Симовић.

Партизан: Стојковић - Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић - Натхо, Здјелар - Лутовац (од 46. Тошић), Сума, Асано - Садик (од 65. Ожеговић)

ТСЦ: Филиповић - Варга, Скопљак, Антонић, Поњевић - Милићевић, Тумбасевић, Томановић, Дуроњић (од 71. Грабеж) - Силађи, Лукић (од 82. Шинковић)



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар