ШПА: Атлетико ''окреће'', Реалу само бод!

Лудница у Мадриду - резервисти за преокрет Атлетика! Мадриђани се извукли из "безизлазне" ситуације, Гранада славила на гостовању Еспањолу. . .  Виљареал "откинуо" бод Реалу! Тим са "Сантијаго Бернабеуа" није успео да победи у гостима "жутој подморници", Атлетико највише профитирао. . .

Фудбал 01.09.2019 | 23:47
ШПА: Атлетико ''окреће'', Реалу само бод!
Можда је мајсторија, можда је срећа, али је гол за победу Атлетика у 90. минуту! Еибар био на прагу изненађења.

Фудбалери Атлетико Мадрида победили су на домаћем терену екипу Еибара резултатом 3:2 у трећем колу шпанске Ла Лиге и осамили се на врху табеле са максималним учинком из три одиграна сусрета.

Домаћи су "смушено" ушли у меч и некарактеристично за себе заостајали за два корака већ после 19 минута. У седмом минуту Чарлес је крунисао добру акцију Фабијана Орељане по десном боку ефектним поготком ударцем главом и довео своју екипу у предност.

Само 12 минута је требало гостима да додатно "продубе ране" ривала, Чилеанац је још једном добро прошао по десној страни, вратио повратну на ивицу шеснаестерца аАнаиц Арбиља је снажним ударцем савладао Јана Облака, уз малу помоћ Маркоса Љорентеа кога је качила лопта на путу ка голу.

Два гола заостатка су "тргла" црвено-беле, почели су да играју офанзивније и у 27. минуту почели свој повратак у меч. Дијего Коста је издржао дуел у противничком шеснаестерцу, упослио Жоаа Феликса на другој стативи, а млади суперстар је лако послао лопту у празну мрежу.

Наставио је Атлетико са нападима, али до другог полувремена није успео да промени резултат. Марко Дмитровић је радио добар посао на голу Еибара и спутао противника да лако дође до голова.

На самом старту другог дела игре Симеоне је увео Витола, а овај му је вратио за указано поверење голом након само шест седам минута на терену. Слично као и у претходном колу са Леганесом, Шпанац се добро кретао, добио лопту у казненом простору и "шмекерским" ударцем савладао Србина.

Положиле су "јорганџије" све карте на напад, желели су да дођу до комплетног плена, а Аргентинац на њиховој клупи је повукао неколико занимљивих потеза.

Прво је увео новог тинејџера - Родрига Рикелмеа, а затим пред сам крај сусрета и Томаса Партеја који ће бити други резервиста који ће постићи гол, и на крају донети сва три бода свом тиму.

У 90. минуту, фудбалер из Гане је добио добру лопту од Саула, начинио неколико лепих потеза у противничком шеснаестерцу и послао лопту кроз ноге Дмитровићу преко гол-линије.

Еибар се борио, током скоро читавог меча имали су позитиван резултат, али нису имали довољно среће, па се кући враћају празних шака. Атлетико је показао да има победнички менталитет и да их са разлогом сматрају можда и првим фаворитима за освајање овосезонске Примере.

У другом сусрету одиграном у исто време Гранада је на гостујућем терену савладала Еспањол резултатом 3:0.

Црвено-бели су заслужено славили против ривала који је слабо почео сезону, а до првог гола су дошли већ у 13. минуту када је стрелац био Антонио Пуертас. Други и трећи погодак постигнути су у другом полувремену, предност свог тима дуплирао је млади Карлос Фернандез у 68, да би коначан резултат поставио Рамон Азиз у 74. минуту.

Клуб из Барселоне остаје без победе у овој сезони, претпоследњи су на табели са једним бодом и мораће да пораде на форми уколико желе да се надају опстанку. Гости су сасвим солидно ушли у нову кампању, имају по победу, пораз и нерешен резултат, а данашњи убедљив тријумф даје им за право да буду задовољни.

Атлетико Мадрид је опет морао да се помучи, али је опет освојио три бода. После два пута по 1:0 у прва два кола, вечерас је Еибар био на прагу изненађења на Ванди, али је Томас Парти у 90. минуту донео три бода чети Чола Симеонеа. Гости су после 20 минута игре имали вођство од 2:0, али је Атлетико преокренуо и заслужено освојио цео плен. Жоао Феликс је постигао првенац у Примери, новајлија Ренан Лоди је оставио сјајан утисак, резервиста Витоло имао неке феноменалне потезе, а Атлетико је после три кола једини тим са максималним учинком у шпанском шампионату. 

Почело је шансом за Феликса, али је Дмитровић у последњем моменту успео да реагује и спречи гол. Два минута касније се мрежа затресла на другом крају терена. Педро Леон је проиграо Орељану на десном крилу, а овај идеално пронашао на петерцу Чарлса који је главом погодио за 0:1.

Феликс и Коста су наставили да муче госте, али се мрежа опет затресла иза Облака. У 19. мунуту је било шокантних 0:2! Арбила је шутирао са дистанце, лопта закачила неког, променила смер и завршила у голу.

Али Атлетико није паничио и само је још више додао гас. Први гол је стигао на време… Дијего Коста је у 27. минуту успео некако да пробије и асистира на другу стативу где је био Жоао Феликс. Португалац је лако дошао до првенца у Примери. По игри је изгледало да Еибар неће успети да издржи.

И други гол је Ателтико дао у добром моменту. На почетку другог полувремена је Лоди гурнуо сјајно за резервисту Витола који је шмекерском спољном преварио Дмитровича и погодио супротан угао.

Тада је било још јасније да Еибар неже издржати до краја. Симеоне је увео тинејџера Рикелмеа и џокера Томаса Партија. И погодио! Како му је Витоло донео први гол, тако су му и друге две измене донеле преокрет. Млади Рикелме је имао одличан покушај и умало погодио десетак минута пре краја. Потом је Витоло мајсторском петом лансирао Дијега Косту који је затресао мрежу, али је био у малом офсајду.

И онда 90. минут!

Томас Парти је извео нешто то ће неки сматрати мајсторијом, а неки само пуком сећом. Како год, донео је победу. Дмитровић је био немоћан. 

Виљареал "откинуо" бод Реалу! Тим са "Сантијаго Бернабеуа" није успео да победи у гостима "жутој подморници", Атлетико највише профитирао... 

Па га ви опет терајте у Кину: Бејлова импровизација украла шоу Виљареалу! Зиданов Реал се провукао на Мадригалу - 2:2.

Фудбалери Реал Мадрида одиграли су нерешено са Виљареалом на гостујућем терену 2:2 у трећем колу Примере.

Од првог минута су "лос бланкоси" кренули офанзивно, покушали су да контролишу ситуацију на терену, али су домаћи пружили и више него добар отпор. 

Имао је Реал више лопту у поседу, али је "жута подморница" имала својих прилика и успела да поведе већ у 12. минуту. Чудна ситуација је била посреди, гол је прво признат, затим је помоћни судија дигао заставицу за офсајд, а на крају је ВАР преломио у корист домаћина и довео их у предност.

Стрелац је био Ђерар Морено, добро је испратио контра-напад свог тима и одбитак послао иза леђа Тибоа Куртое.

Наставио је гост са јаловим нападима, кружио око блока ривала, али није успео да га "пробуши" и изједначи све до надокнаде првог полувремена. Герет Бејл је постигао погодак за свој тим, завршио одличну акцију свог тима у којој је битну улогу одиграо и Лука Јовић који је маестрално упослио Данија Карвахала, асистента за 1:1.

У другом полувремену играла се егал утакмица, Виљареал није допуштао лаке шансе противнику, био је још равноправнији ривал, а на крају је успео да дође и до нове предности.

Био је 74. минут када је Мои Гомез постигао други гол за свој тим, искористио је пас Хавија Онтивероса и из срца петерца послао лопту у празну мрежу.

Ипак, његова екипа није успела да сачува тај резултат, Бејл им је пресудио у 86. минуту и обезбедио бод Реалу. Лука Модрић који је у 68. минуту заменио имењака Јовића упутио му је пас на ивицу казненог простора, овај је унео лопту унутра и снажним ударцем савладао голмана Андреса Фернандеза.

Ово је Мадриђанима други реми у низу, у прошлом колу нису успели да победе Ваљадолид, а сада су успели да се извуку и однесу макар део плена натраг у престоницу. Они су сада на петом месту, имају пет бодова, а чини се да је од овога највише профитирао Атлетико Мадрид, који се додатно одмакао градском ривалу.

Виљареал је на 16. месту, имају два бода и чини се да ће ове сезоне бити бољи него што су то били прошле.

Има нешто чудесно у тој Жутој подморници. Уме да се дави и мучи са "лилипутанцима", али зато када јој дођу Барса, Реал и остали великани, игра фудбал без комплекса, изађе, "пошиба" се и често излази као победник из окршаја са већима.

У том филму је вечерас учествовао и десетковани Реал, који је без неколико повређених звезда у шареноликом саставу покушао да дође до тријумфа пред репрезентативну паузу и каквог-таквог мира. Али, Зинедин Зидан је ваљда схватио вечерас да други повратак на клупу неће ићи онако глатко као први када је померио фудбалске границе, пошто се на прошлонедељни кикс код куће са Ваљдолидом (1:1) вечерас "накалемио" и реми од 2:2 у Виљареалу.

Пробао је Француз на клупи Реала са својеврсном шок-терапијом, послао на терен први пут ове сезоне као стартере у Примери Луку Јовића и Ферлана Мендија, али му се то није исплатило. Бодовно, када се подвуче црта... Јесте Лука Јовић лепо додао лопту петом Карвахалу који је асистирао за изједначење у надокнади првог дела, али то је био једини конкретан детаљ у игри Србина, који је за 68 минута на терену имао неколико непрецизних покушаја ван оквира гола.

Иронично, спасилац Зинедина Зидана је вечерас био Герет Бејл. Момак којег је целог лета терао из Реала, два пута је погађао мређу домаћина и спасавао главу Мадриђанима када се чинило да Реал нема снаге ни идеје како да нападне компактног домаћина. Посебно је импресиван био начин на који је Велшанин "измислио" гол за коначних 2:2 у 86. минуту тако што је лукаво погодио ближи угао голмана Виљареала.

Али, успео је Велшанин и да се изглупира на крају. За само два минута у надокнади добио је два жута картона и искључење којим је ставио тачку на ову занимљиву утакмицу.

Виљареал је два пута долазио до предности, прво Ђерар Морено у 12. минуту после сјајног напада и одбијене лопте Куртое, а многи су помислили да је посао готов у 74. када је Мои Гомез на пас Онтивероса донео 2:1. Реал је имао иницијативу, али не и довољно прилика да би утисак са овог меча био потпун.

Зато треба да славе што им је Бејл сачувао кожу и имају мало више поштовања убудуће пошто је печат Велшанина на готово свим мегаломанским успесима Мадриђана у протеклих пет година.

Парехо пуцао пенале, Валенсија скинула мрак! Храбра Мајорка пала тек са беле тачке - 2:0 (1:0).

Коначно Валенсија! Фудбалери са Местаље успели су да стигну до премијерне победе у новој сезони, а част да им буде први скалп припала је новајлији Мајорки која је глатко поражена са 2:0 (1:0).

Поражена, а да није примила гол из игре, пошто су оба поготка домаћина пала са беле тачке. И оба пута је шутирао капитен Дани Парехо који је држао показну вежбу како се пуцају пенали.

Оба пенала су била за Валенсију, досуђени су исправно, први после фаула над Кокеланом у 42. минуту, а други после играња руком у шеснаестерцу гостију од стране Бразилца Лаго Жуниора.

Штета за Мајорку... Имала је сјајних уводних пола сата и право је чудо како се мрежа Валенсије није затресла после три колосалне прилике. Анте Будимир је погодио пречку у деветом, Лаго Жуниор стативу у 22. минуту па домаћин треба да буде срећан што је на крају стигао до премијерне победе.

Резултати 3. кола:

петак

Севиља - Селта 1:1 (0:0)
/Васкез 81 - Суарез 84/

Атлетик Билбао - Реал Сосиједад 2:0 (2:0)
/Вилијамс 11, Гарсија 28/

субота

Осасуна - Барселона 2:2 (1:0)
/Торес 7, 81 - Фати 51, Артур 64/

Хетафе - Алавес 1:1 (1:1)
/Молина 24 - Хоселу 31/

Леванте - Ваљадолид 2:0 (0:0)
/Леон 83, Моралес 93/

Бетис - Леганес 2:1 (0:0)
/Лорен 54, Фекир 61 - Брајтвајт 50/
недеља

Валенсија - Мајорка 2:0
/Парехо 43. п, 57. п/

Атлетико Мадрид - Еибар 3:2 (1:2)
/Феликс 27, Витоло 52, Партеј 90 - Чарлес 7, Арбиља 19/

Еспањол - Гранада 0:3 (0:1)
/Пуертас 13, Фернандез 68, Азиз 74/

Виљареал - Реал Мадрид 2:2 (1:1)

Табела: Атлетико 9, Севиља 7, Билбао 7, Леванте 6, Осасуна 5, Алавес 5, Реал 5, Барселона 4, Гранада 4, Ваљадолид  4, Сосиједад 4, Селта 4, Мајорка 3, Бетис 3,Виљареал 2, Валенсија 1, Хетафе 1, Еибар 1, Еспањол 1, Леганес 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар