Сага је коначно готова: Нејмар не иде нигдје!

Цијело љето се доводио у везу са Реалом и Барселоном, али од тога нема ништа.

Фудбал 02.09.2019 | 10:32
Сага је коначно готова: Нејмар не иде нигдје!
Нејмар остаје играч Пари Сен Жермена!

Послије неколико месеци брујања о могућем одласку Бразилца са Парка Принчева, на крају се није десило - ништа. По систему "тресла се гора, родио се миш", тако је и овога пута потврђено да бројни европски медији ипак нису били у праву.

Мега звијезда ПСЖ-а наводно је пристао да остане у клубу и наредне сезоне, пошто су његови преговори о повратку у Барселону пропали. Британски Скај преноси да је постојала жеља да поново обуче дрес каталонског клуба, али да ће и у сезони 2019/20 Нејмарова стална адреса бити у престоници Француске.

Готово читаво љето је прошло у пуњењу трансфер рубрика вијестима о његовом могућем повратку у Шпанију. Прво се помињао Реал Мадрид, потом и Нејмарова бивши клуб Барселона. Наслови "Стиже!" и "Одлази!" красили су насловнице спортске штампе у Шпанији и Француској.

Нејмар је за двије сезоне одиграо 58 мечева за Пари Сен Жермен и постигао 51 гол.

Но, послије свега, Нејмар ће се тренинзима ПСЖ-а прикључити послије септембарске репрезентативне паузе, пошто није био на располагању тренеру Томасу Тухелу док се сага напокон не оконча. Како се прелазни рок завршава у понедјељак увече, јасно је да више нема времена за тако велики трансфер.

Скај такође наводи да је Нејмар био спреман да пристане на мању плату не би ли се вратио на Ноу Камп, па чак и да плати 20 милиона евра из свог џепа, како би обезбиједио трансфер.Управа ПСЖ-а на то није пристала, жељевши да и они направе баснословну зараду од Нејмаровог трансфера.

Подсјетимо, ПСЖ је у лето 2017. платио 222 милиона евра не би ли довео Нејмара из Барселоне. Бразилац са прваком француске Лиге 1 има уговор до јуна 2022. и Скај чак наводи да је Нејмар сада спреман да остане у клубу до краја уговора. Ипак, како ће тада имати 30 година, питање је да ли ће заиста жељети да толико дуго чека.

Ситуација у Француској се била озбиљно закомпликовала, нарочито након што су навијачи ПСЖ-а јасно истакли поруку Бразилцу да га не желе у клубу. Жеља им није била испуњена, па ће тандем Нејмар-Кавани-Мбапе харати домаћим првенством и ове сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар