Ураган Доријан прерастао у категорију пет

Ураган Доријан прерастао је у категорију пет, што значи да може да изазове катастрофалне нивое разарања, јавља АП.

Свијет 01.09.2019 | 16:24
Ураган Доријан прерастао у категорију пет
Национални центар за урагане у мајамију саопштио је данас да је максимална јачина вјетра достигла брзину од 260 километара на час и да се креће на запад брзином од 13 километара на час.

Центар наводи да се разорне јачине урагана очекују на Острвима Абакос рано у недјељу по локалном времену, а да ће се касније током дана такве временске прилике проширити преко Великог бахамског острва.

Премијер Бахама Хуберт Минис рекао је на прес конференцији да је 73.000 људи угрожено олујом и упозорио становнике мањих острва да се евакуишу, јавио је Ројтерс.

Хотели су затворени, а многи становници су потражили склониште у црквама, школама и другим објектима у ишчекивању удара урагана касније током дана.

Доријан је тренутно удаљен око 450 километара источно од Вест Палм Бича на Флориди, јавио је АП.

Милиони становника од Флориде до Каролине су на опрезу због доласка урагана, док метеоролози упозоравају да би Доријан могао да изазове опасне поплаве чак иако не буде директно ударио у копно, наводи агенција.

Градоначелник Мајамија Франсис Суарес прогласио је ванредну стање у суботу поподне због евентуалне претње урагана Доријан.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Злаја

01.09.2019 14:32

Једина држава које ми није жао кад је нека катастрофа задеси је ова Америка. Колико зла су нањели широм свијета и народима свих вјера и нација ,заслужују сваки дан по један нови и јачи ураган.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако Бог да

01.09.2019 17:27

ускоро це на ниво 7.