Истрага још траје: Гдје су убице Милоша Остојића?

Иако је током осам мјесеци, колико траје истрага, приведено на десетине особа, за сада још нико није ухапшен

Република Српска 01.09.2019 | 14:27
Истрага још траје: Гдје су убице Милоша Остојића?
Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске ни након осам мјесеци истраге нису пронашли починитеље и наручитеље ликвидације Милоша Остојића, сина власника пекаре и пицерије Златно зрно. Овај 30-годишњак из Источног Сарајева је убијен у сачекуши испред клуба Спарта у Лукавици, 1. јануара ове године, у Карађорђевој улици.

"Приведено је на десетине особа за које се сумњало да се могу довести у везу са овим кривичним дјелом. Међутим, нико од њих није задржан јер није било довољно доказа за то. Раде се и вјештачења трагова нађених на лицу мјеста, али за сада нема назнака да би се ово кривично дјело могло ускоро ријешити", казао нам је извор близак истрази.

Милош Остојић је, подсјетимо, убијен са три хица након класичне сачекуше испред клуба Спарта који је у његовом власништву.

Маскирани убица је сачекао Остојића да изађе из аутомобила који је паркирао у близини клуба, а затим је испалио више хитаца и побјегао у непознатом правцу.

Иако су на мјесто злочина одмах стигли припадници полиције у Источном Сарајеву, убице су већ биле умакле. У првим данима истраге приведено је неколико особа, а у року од неколико дана на подручју Источног Новог Сарајева пронађен је запаљени Голф пет.

Коме је ово возило припадало, такођер је и до данас непознаница.

Иначе, убијени Остојић иза себе није имао ниједну кривичну, прекршајну пријаву или саобраћајни прекршај, а како су након убиства изјавили истражитељи, није био ни безбједносно интересантан.

Иако су се у везу са ликвидацијом овог младића доводили држављани Србије Драган Милосављевић (41) и Дамњан Митровић (40), који су побјегли из словеначког затвора, то ни до данас није доказано.

Подсјетимо да се Митровић јавио редакцији Ослобођења наводећи да он нема никакве везе са овим злочином.

Дамњан Митровић, држављанин Србије, и његов цимер Драган Милосављевић, држављанин БиХ, који су у Словенији чекали да буду изручени Србији, која је за њима расписала Интерполове потјернице, побјегли су из затвора у Копру рано ујутро 29. децембра прошле године.

Двојица притвореника чекала су екстрадицију Србији. Митровић због недозвољеног преласка границе и трговине дрогом, а Милосављевић због трговине наркотицима. Први је ухапшен крајем аугуста, а други средином септембра прошле године. Митровић је након бјекства из затвора отишао у Италију (одакле је и позивао редакцију Ослобођења, оп. а), док је потрага за Милосављевићем још у току.

(Ослобођење)  

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

велико постење

01.09.2019 12:36

убице милоса остојица и убице давида драгицевица су исте исти сценариј треба тразит убице у кругу истом окок мип

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко Лукавица

01.09.2019 16:04

Неко упорно покушава да убиство у којем је настрадао Синиша Миличевић повеже са мном. Ми се не бавимо тиме, ми смо поштени бизнисмени, Дивчић, Пржуљ, Елез, Мрда, Кошарац и ја...

Name

велико постење

01.09.2019 12:39

теско теби дрзаво какве инспекторе у мупу имас да немогу ресит убиства недузног милоса остојица давида драгицевица сранитесе инспектори продане дусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2019 13:22

Инспектори могу истраживати и чепркати, само толико колико им је дозвољено - ни милиметра преко тога! Дакле, не кривите инспекторе за нерад, већ кривите носиоце власти, а прије свега предводника Бају!

Name

???

01.09.2019 13:32

Па хајде ти ријеши...

Name

брецало

01.09.2019 12:43

А ста је са убиством давида драгицевица Ко је наруцијо убиство ко су изврсиоци ни трага од истраге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дсг

01.09.2019 13:23

Ма имао је он неку везу са багром и мафијом.Ако ништа друго био је близак неким кримосима што је можда и био мотив противницима тих кримоса да га убију.Можда је био под заштитом једне групе које је и финансирао а опет друга група је можда била угрожена или је био угрожен њихов "бизнис". И још постоји могићност да су у бизнису са пекаром или што је прије могуће са том дискотеком угрозили некога. У сваком случају имао је везе са криминалним миљеом , јер уз дискотеку иде и продаја дроге и осталих стимулативних средстава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дсг номад

01.09.2019 14:37

Нико за тог децка није тако рекао.Мозда ти имас бриљантан ум и знање,ал све и да је тако зар да се пуца на децу?И да је све тако како нам казе твој интелект, засто нема кривца.Засто немамо појма ко нам врсља по двористу?Зато сто нема ко да нам казе.

Name

Дсг

01.09.2019 18:48

Немаш ти појма.Битно је да си ти интелектуалац и да је увијек неко други крив.Није него убили га зато што су препоштени и предобри. Мотив постоји и то јак мотив.А тај мотив има везе са тешким дјелом криминала.Не браним полицији али вама је важно да мржња преовладава и правда за Давида.

Name

Номад

01.09.2019 19:13

Свако ко има висе од 5км у дзепу за вас је криминалац.То вец знају и птице на грани.Ал нигде доказа нигде реци о томе,само да се несто казе.

Name

ре дсг

02.09.2019 06:21

Јеси ли свјестан да непознавањем убијеног младића са својим нагађајућим коментаром вријеђаш оца, мајку, двије сестре и све нас који га волимо као брата. Не знаш колико је био хуман и он и цијела његова породица. Сви који су запослени у пекари "Златно зрно" имају само ријечи хвале као и оне породице које су од њих добили било какав вид помоћи па и поштен народ Источног Сарајева. Нема потребе за даљим описивањем цијеле породице Остојић а порука за тебе да убудуће не коментаришеш непознате личности.

Name

Номад

01.09.2019 13:31

Није био безбједносно интересантан.Браво .И С. Холмс би вам позавидео.Све сто је успесно је безбеједносно интересантно.!!!Ако хоцете да зивите ,радите за 400км или вам је зивот угрозен и нико не одговара за вас.Децка нема, а његови родитељи не знају засто.Мало тамо мало овамо ухапсис па пустис.Запленис па не знас ције је ни ста је.Сумњицис мало овог мало оног.Продје година две, и ко да ниста било није.А ви сто хоцете успех безите сто даље одавде јер нема ко да вас стити и нисте интересантни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

01.09.2019 13:31

Ко је убијо Јохн Ф. кеннедy ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИА

01.09.2019 14:32

Бато.

Name

И. Са

01.09.2019 14:05

Милош је наше злато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахах

01.09.2019 15:03

Па ко да га ријеси кад полиција за рјесавање таквигмх слуцајева не постојим у Истоцном Сарајеву постоји полиција за цување апотека и узимање рекета од привредника. А стање безбједности оцјењују као задовољавајуце иако имају 5 нерасвијетљених убистава и нацелника ПУ цувају 24 сата. Ста висе рећи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИстоцноСарајево111

01.09.2019 23:19

Момак је био понос насег града помогао је сваком зивом, ко тврди другације само је љубоморан! Људи су цитав зивот зивили постено! Сто прије да се ријеси убиство!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варум

02.09.2019 06:22

Сачекуше се овдје не рјешавају. Једноставно, не рјешавају се. Нити једна ријешена није. Има низ примјера. Дугачак и све дуљи низ. Вријеме тече, гура их у заборав.

ОДГОВОРИТЕ