УС опен: Ноћобдије, јесте ли спремне?

Ноле затвара програм против Вавринке. . .  Организатори УС Опена одредили су да бранилац трофеја меч осмине финала игра у ноћи између недеље и понедељка, не пре 2. 30 часова.  Ђоковић на старог знанца жељан освете. . .  Вавринка је тријумфовао у последња два грен слем финала која је играо са Новаком.

Тенис 01.09.2019 | 19:24
УС опен: Ноћобдије, јесте ли спремне?
Новака Ђоковића на путу одбране трофеја на УС Опену очекује меч осмине финала.

Противник првог рекета света биће тенисер кога одлично познаје - Станислас Вавринка, који је ове године постављен за 23. носиоца у Њујорку.

Ђоковић је дуел са Швајцарцем заказао пошто је убедљиво победио Американца Дениса Кудлу (6:3, 6:4, 6:2), док је Вавринка био успешнији од Италијана Паола Лоренција, такође у три сета - 6:4, 7:6 (11:9), 7:6 (7:4).

Ђоковић и Вавринка играће на стадиону Артур Еш, последњи меч седмог дана такмичења.

Организатори су одредили да њихов дуел буде други у вечерњем термину, односно неће почети пре 2.30 часова између недеље и понедељка по средњеевропском времену.

Недељни програм отвориће Роџер Федерер и Давид Гофан од 18 сати на највећем стадиону, а после њих на истом месту играће Серена Вилијамс и Петра Мартић из Хрватске.

У вечерњем термину, у један сат после поноћи, пре Ђоковића и Вавринке састаће се домаћа тенисерка Медисон Киз и Украјинка Елина Свитолина.

Ђоковићу и Вавринки то ће бити 25. пут да се састају у каријери, а српски ас убедљиво води у победама - 19:5, с тим да је Швајцарац добио последњи дуел, који су одиграли баш на УС Опену, и то у финалу 2016. године.

"Водили смо свуда много битака током каријере, али нарочито памтим ове овде. Изгубио сам од њега последњи пут када смо играли на овом терену", присетио се Ђоковић.

"Он је неко ко игра веома снажно и врло квалитетно. Одличан је момак. Често тренирамо заједно, па нека и овог пута победи бољи", навео је српски ас.

Вавринки је тријумф пре три године био једини пехар који је освојио у Њујорку, док их Ђоковић, у колекцији која броји 16 гренд слем трофеја, има три.

Старо, добро ривалство између Новака Ђоковића и Стена Вавринке ће у ноћи између недеље и понедељка добити ново поглавље, укупно 25. по реду. Српски тенисер води у победама резултатом 19:5, али зна да Швајцарац увек може да га изненади, тако да опрезно улази у овај сусрет.

Не налази се Вавринка у некој бајној форми и може се рећи да је тек на овом УС опену везао пар добрих партија. Претходно је бивао елиминисан већ у раној фази турнира у Синсинатију, Монтреалу, а испао је већ у другом колу Вимблдона од Опелке након велике драме у пет сетова.

Од последњег меча са Ђоковићем прошло је баш много. Равно три године. И да сласт буде још већа, он је одигран баш у финалу Отвореног првенства Америке. Новак је тада словио за великог фаворита против Вавринке, али је Швајцарац славио победу у четири сета и дошао до титуле.

Ђоковић истиче да ће меч са Швајцарцем бити за уживање.

„Имали смо неколико невероватних борби кроз године. Изгбио сам од њега последњи пут када смо играли на овом терену у финалу 2016. године. Он у својој витрини има три титуле на грен слемовима, неко ко има огроман квалитет. Сјајан је момак, одлично се слажемо, доста вежбамо. Уживаћемо, па нека бољи победи“, рекао је српски тенисер.

Пред почетак овог меча, Швајцарац истиче да су му те победе много значиле на пољу самопоуздања, те да је увек у стању да подигне ниво игре против најбољих на свету.

„До сада смо заиграли у два грен слем финала. Био сам препун самопоуздања на тим мечевима, играо сам заиста добро и одлично се кретао. Сигурно сам био на врхунцу игре. У међувремену, Новак и ја смо много често тренирали заједно. Има нешто код њега. Изгубио сам против Новака неке тешке мечеве, видећемо како ће све тећи данас“, рекао је Стен.

Са Новаком каже да доста сарађује ван терена и да су добри пријатељи.

„Баш смо пуно тренирали и овде у Њујорку, недељу пред почетак турнира. Раније смо имали обичај да тренирамо готово пред сваки грен слем. Уживамо, добри смо пријатељи“, додао је швајцарски тенисер.

Стен је имао проблема са повредом, али сада каже да се полако враћа у праву форму.

„Осећам се одлично. Претходни меч сам добио у три сета, физички је све у реду. Можда нисам играо свој најбољи тенис, али пише се победа. Она ми даје снагу да урадим нешто више“, закључио је Вавринка.

Видећемо да ли ће му све то вечерас значити у окршају са Новаком.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар