Страни мешетари кроје законе у Републици Српској?!

- Да све буде још апсурдније, госпођа министарка Видовић од Србије прима десетине милиона евра помоћи годишње, док у исто време та министарка ревносно протерује из Републике Српске исте српске фирме које у Србији плаћају највеће порезе и који се користе за финансирање помоћи коју трази Зора Видовиц.  После свега, с правом се може поставити питање кога слуша госпођа министарка Зора Видовић и чије интересе штити.

Република Српска 01.09.2019 | 10:25
 Страни мешетари кроје законе у Републици Српској?!
Сваким даном се откривају нови детаљи невероватно штетних пословних потеза Новоматика, Цасино Аустрије и њихове групе мешетара у Републици Српској и целом региону.

Ало је већ писао о групи међународних мешетара коју предводи дрзављанин Аустрије Владо В., и њему потичњени Аднан С. и Милос П., који се коруптивним радњама у региону баве у име Новоматика из Аустрије. Ова мешетарска група организује корумпиране локалне политичаре за противправно доношење закона, помоћу којих уништавају конкуренцију и намештају тендере, па преко државних лутрија праве монополе из којих извлаче екстра профит са тржишта и деле га са локалним и аустријским политичарима.
 
На свим намештеним тендерима побеђује Цасино Аустрија, којом прикривено руководи Новоматик, као мањински акционар, обезбеђујући доношење одлука путем дела акција коју контролисе Влада Аустрије, тацније преко партије ФПО. Највећи део аустријске хоботнице је тренутно под истрагом због корупције, као и особе којима су поклањани ордени за заслуге (не зна се које) Републике Српске.

Актуелне полицијске истраге политичара у Аустрији показују колико далеко сеже обим манипулација, али ови локални у региону бивсе Југославије и даље мисле да су недодирљиви. У журби, покушавају да што брже уђу у партнерски однос са Лутријом Српске, преко познатог политичара који је преко ноћи постао националиста иако то никада није био, покушавајуци да се додвори властима у Београду, не би ли се заобравила његова стара љубав са Медлин Албрајт и осталима, које данас назива олошима, само да би обезбедио себи даљу подршку у Београду, јер је више нигде другде и нема, док у исто време са албанско аустријским лобијем протерује фирме из Србије како би аустријанцима обезбедио монопол.

 Међутим, сваким даном се откривају нови детаљи невероватно штетних пословних потеза Новоматика, Цасино Аустрије и њихове групе мешетара у Републици Српској и целом региону.

Локални политичар из околине Бања Луке, не зна да је Цасино Аустрија вец држала у канџама игре на срећу у Србији корупцијом за време жуте власти у периоду 2002-2010 пуних осам година на исти начин, а за њима су остали само трагови хаоса, криминала и оштећених буџета. Те године су у српској индустрији игара на срећу остале упамћене по високој корупцији, експлозији нелегалног трзиста, криминалу, оштећивању буџета и тужбама које је држава редом изгубила.

У то време у Србији су закони мењани на захтев Цасино Аустриа, наметани су немогући услови за остатак тржишта, измишљани порези против кладионица, а у корист слот оператера и дошло се до тачке да је 80 % тржишта било нелеглано. Цасино Аустрија је упослила локалне криминалне групе да прете легалним приређивачима и то користећи информације које је добијала из Управе за игре на срећу која је у то време радила као њихова испостава.

Бахатост Цасино Аустриа и тадашње власти у Србији је ишла толико далеко да се добили су кредит за куповину слот апрата из фонда за развој Војводине! Из целе приче су новац извукли појединци из тадашње власти, који су се касније и сукобили са Цасино Аустриа, јер су ови тражили да им врате новац назад због неиспуњених обећања, а цео ‘’посао’’ је пропао.

Пошто више нису могли да се баве криминалним активностима у Србији, криминално удружење мешетара које предводи Владо В. се пребацило у Македонију, Албанију и Републику Српску и тамо је покушало да уради исто. У Македонији им је сценарио брзо успео без већег отпора, уз велику подршку тадашње власти, али и сада, под покровитељством актуелних политичара. Затим су у Албанији извели готово невероватан цриминал - Новоматик је противправно купио целу дрзавну Лутрију Албаније, а затим у је уз помоћ Едија Раме, брутално угашено комплетно легално приватно тржиште игара на срећу, са некаквим измишљеним образложењима. Преко ноћи је цело тржиште отерано у нелеглану зону, а тужбе се нижу сваки дан.

По истом сценарију, у Републици Српској су уз помоћ делова власти противуставно и противзаконито усвојили измене закона о играма на срецу, где су приватни сектор отерали у губитке неразумним порезима и фактички легализовали малолетничко кладјење на аустријских фирми. Управо је у току и завршетак монополизације тржишта од стране Цасино Аустриа, преко намештеног тендера за партнера Лутрије Српске.

У међувремену, Министраство финансија се бави ућуткивањем свих легалних оператера који се буне против кршења Устава и закона, шаљући инспекције које их противзаконито кажњавају за измишљене прекршаје. Цео план освете и протеривање страних инвеститора, а поготово инвеститора из Србије, по замисли Аднана С. и Владе В. одвија се под покровитељством министарке финансија Зоре Видовић.

Да све буде још апсурдније, госпођа министарка Видовић од Србије прима десетине милиона евра помоћи годишње, док у исто време та министарка ревносно протерује из Републике Српске исте српске фирме које у Србији плаћају највеће порезе и који се користе за финансирање помоћи коју трази Зора Видовиц.

После свега, с правом се може поставити питање кога слуша госпођа министарка Зора Видовић и чије интересе штити.

ЦАСИНО АУСТРИЈА ЗАВИО У ЦРНО СРБИЈУ ПРЕ ДЕСЕТ ГОДИНА

На захтев Цасино Аустрија, у Србији су у периоду 2004-2006 затворена сва казина, како би се њима обезбедио монопол у казину у хотелу Југославија. Тај посао је наредних неколико година Државној Лутрији Србије донео преко 20 милиона евра губитака, а та политика намештања тендера и протизаконитог деловања је на крају и саму Државну Лутрију Србије одвела у вишемилионски губитак 2012 године. Цасино Аустрија је свој удео у у Гранд казину у хотелу Југославија продао и побегао, а држави су остали само дугови и тужбе.

Сви који су тужили државу за хаос који је направљен коруптивним деловањем Цасино Аустриа,

добили су спорове и свима су враћене лиценце и плаћена одштета. Затим, када је држава 2010. године видела да тржиште мора да се либерализује и да је прича са Цасино Аустриа пропала скроз, почела је да исправља ситуацију, тада је опет добила тужбу за битно промењене услове пословања на тржишту и то од стране фирме која је од Цасино Аустриа купила удео. Наравно, и ту тужбу је држава морала да плати, а одговорни политичари из периода власти 2002-2012 су остали прикривени.

Како би све било још трагичније, пре свега неколико дана је један плаћеник Цасино Аустриа, који има значајну функцију у играма на срећу у Републици Српској, дошао у Београд да покуша да нуди исти дил из Српске, причајући да је сјајно да се легализује малолетничко клађење у Србији и да ће он моћи у пензију чим се крене са постављањем терминала за коцкање по кафићима и ресторанима у Републици Српској. За њим је остао само смех о глупостима које прица, као и понека белешка.

СТАРИ ЗНАНЦИ ВЛАДО ВУКОВИЋ И МИНИСТАРКА ЗОРА ВИДОВИЋ

Пре само шест година фирма Астра спортс бетс у власништву ‘’успешног’’ бизнисмена Владе Вуковића, направила дуг од 3,1 милиона КМ у Републици Српској. Оправдано се отварају питања како је могуће да му је тако дуго толерисан дуг да је нарастао до милионског износа и затим, како је могуце, када је дуг установљен, да је добио решење за отпис дугова у највећој мери.

Све постаје јасније ако се зна да је садашња министарка финансија Зора Видовић, у то време била директор Пореске управе. Вуковићев план је функционисао, док се није дигла медијска бука, па је Зора Видовић наравно обећала проверу случаја, покушала да све свали на надлежног инспектора, као да су милионски отписи могући без ње, и наравно, како то увек бива, Владо се извукао, постао јос богатији, а случај је заташкан. Тешко је поверовати да је тадашња директорка Пореске управе сасвим случајно постала министар баш пред само усвајање спорног закона, који је иначе у тајности припремала и фанатично бранила, износећи невероватне лажи и неистине. Није далеко од помисли да је за лојалност и добро обављен посао награђена положајем министра финансија, где само наставља свој стари однос са Вуковицем и тренутно ради на новим циљевима: одбрана неуставног закона о играма на срећу, протеривања конкуренције и страних инвеститора у Републици Српској као и пролазак Цасино Аустриа на намештеном тендеру.

(Ало)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Ив

01.09.2019 08:36

И ста казу? Српска и Србија заједно?! Никад никад ,никад са злом!!! Србија је пропала дрзава која паразитира над Српском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

01.09.2019 10:10

Зори је битно само да родбину запосли у дрзавне агенције

Name

ре Ив

01.09.2019 10:57

Куца ти пропала.

Name

Горан

01.09.2019 11:23

У граду Бецу је забрањено дрзати апарате и коцкање на подруцју графа.Дозвољени су само кладионицарски апарати.То зло треба забранити и код нас.Висе је то породица унистило него рат и сва зла.

Name

Војо

01.09.2019 11:32

Ови из Српца све опустошише. Привреду и судство уништили. У Српцу савјетник Далибор Рачић са својим братом уништили и покрали Стирокарт.

Name

Истина

01.09.2019 12:31

Ти Рачићи су оцит примјер " МОЖЕШ ЧОВЈЕКА ИЗ СЕЛА АЛУ НЕ МОЖЕШ СЕЛО ИЗ ЊЕГА !"

Name

МАРСАЛ

01.09.2019 12:45

АЈМО ОВИ КРЕЗАВИ СВИ У ГЛАС.. МУУУУУУ БАС ОНАКО КАКО ОД ЊИХ ТО ЊИИХОВ РУДОЊА ОЦЕКУЈЕ..

Name

Ре Горан

01.09.2019 14:16

А ста је у осталом дијелу Аустрије..цим изадјес из Беца све апарати,,цему та ограниценост?

Name

Ново

01.09.2019 14:57

Овд са приватним куповним дипломама протјерат из државне администрације и поништит дипломе. Једино лијек ако хоцемо оздрављење високог образовања.

Name

Директ

01.09.2019 15:12

Горане, ако се кладјење неким цудом забрани, тиме се неце ниста постици. Само це се кладјење преселити на интернет.

Name

велико постење

01.09.2019 08:43

Министарка видовиц да зна сто неби само метенисала великом бати заносила на кривино погледајте да та господја несме својом главом мислит него сто казе газда такоје јер газда само мозе знати да размисља други несме мислит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иду Дани

01.09.2019 11:13

Откуд она зна шта ради. Њој су рекли да ће се наредне четири године звати Министарска финансија и да ће за то добити толико пара. Жена нити зна шта су финансије ни шта је министарство и чиме се бави. Битно је да иду дани.

Name

Марко

01.09.2019 08:52

Саторска екипа Српчана. Све у Српцу су унистили:Итрис,Стирокарт,Ди Врбас,11Новембар итд...... Обогатили се и новац дрзе на Ино рацунима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

01.09.2019 12:34

Прије рата у Српац је био познат по згодним дјевојкама . Сад из Српца доказе феминизирани комплексаси ....

Name

УПРАВО ТАКО

01.09.2019 12:36

Па ти Рачићи без Додика не би изасли ни до Разбоја . Због таквих је Србац као град нестао .....

Name

?

01.09.2019 15:37

Ко је јос из српца од феминизираних?

Name

Јаффа

01.09.2019 09:01

Колико се прича и пише и данашња власт у Србији је у том колу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

01.09.2019 09:10

Нема елемената кривичног дјела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2019 14:14

Ни политичке воље, а?

Name

Миле

01.09.2019 09:17

Ово Бакир лаже на Зору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када позели

01.09.2019 09:18

Добра воља народа за опстанак и проблем је ријесен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неморални похлепници

01.09.2019 09:27

Истина долази. Помози Истини. Не цути. Говори Истину. Истина је вриједна зртве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

01.09.2019 09:35

Ова гарнитура власти не зели добро свом народу.Ако зеле добро свом народу морали би да ову грану добро контролису.Много пара народ губи на овоме и наркотицима.Тако да се не цудите сто вам је наталитет јако лос а морал народа никакав...Он лине кладјење је смрт за малолетнике.Са цасова математике,српског и сл. саљу уплате и кладе се!Али некоме није у интересу да ово спријеци него ста висе и подстице!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

01.09.2019 10:31

Све полази из куће!

Name

НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ И Аустријска Мафија

01.09.2019 09:46

Милож Пејић, Влатко Вуковић и из Србије Јово Загорац су 2009 године Милораду Додику 2 милиона еура у кесу и 20% власниста у НОВОМАТИЦОВИМ ПРАОНИЦАМА НОВЦА НОВО РС ДОО И РСА ГАМИНГ ДОО, А ДОДИКОВИХ 20% СУ СЕ ВОДИЛИ НА НАДУ ИЛИЦ ИЗ БЕОГРАДА А САД СЕ ВОДЕ НА НЕКУ ПРОТУВУ КОЈА СЕ ПРЕЗИВА РАЂЕН. НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ НА ОВЕ ПРОСТОРЕ ЈЕ ДОВЕ ВЛАДИМИР ДЕЛИЋ ВЛАСНИК ФИРМЕ УНИБРОС СТЕЕЛ ЛТД. ВЛАДИМИР ДЕЛИЋ ЈЕ ДОДИКОВ МЕНТОР ЗА ПЉАЧКУ И ИЗНОСЕЊЕ НОВЦА ИЗ СРПСКЕ НА ОФСОР КОМПАНY ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕ И ВД ХОЛДИНГС У ДУБАЈИ. НОВОМАТИЦ АДМИРАЛУ ЈЕ ПРИМАРНА ДЈЕЛАТНОСТ ПРАЊЕ НОВЦА НАРКО КАРТЕЛА ИЗ ЈУЗНЕ АМЕРИЦЕ. НОВОМАТИЦОВЕ ФИРМЕ ЗА ПРАЊЕ НОВЦА НОВО РС ДОО И РСА ГАМИНГ ДОО ЈЕ СТИТИО И СТИТИ ЗОРАН ТЕГЕЛТИЈА И ЈОВО РАДУКИЋ, ЗОРАН ТЕГЕЛТИЈА И ЈОВО РАДУКИЋ ДИРЕКТНО УЦЕСТВУЈУ У ПРАЊУ НОВЦА. НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ ЈЕ ЈЕДАН ЈАКО ОПАСАН КРИМИНАЛНИ КОНЦЕРН КОЈИ СЕ БАВИ ДРОГОМ,ПРОСТИТУЦИЈОМ,СВЕРЦОМ ОРУЗЈА ЗА АУСТРИСКИ ГЛОК. НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ У БАЊАЛУЦИ КОНТРОЛИСЕ ДИО ПОЛИЦИЈЕ И ПРАВОСУЂА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2019 11:14

Повезане фирме из Србије су НОВО ИНВЕСТМЕНТ ДОО, АДМИРА ДОО И БЕО ГАМИНГ ДОО. НОВАЦ У БАЊАЛУКУ НА ПРАЊЕ ДОНОСИ ЈОВО ЗАГОРАЦ КОЈИ ЈЕ ЗАПОСЛЕН У НОВО ИНВЕСТМЕНТ ДОО.

Name

ОСНОВНИ СУД БАЊАЛУКА

01.09.2019 11:26

ФИРМЕ НОВО РС ДОО И РСА ГАМИНГ ДОО СУ 2009 ГОДИНЕ РЕГИСТРОВАНИМЕ НА ОСНОВНОМ СУДУ У БАЊАЛУЦИ КОД СУДИЈЕ МОНИКЕ КОВАЧЕВИЋ ПОД ЈАКО ЧУДНИМ ОКОЛНОСТИМА, БЕЗ ИКАКВЕ ПРОВЈЕРЕ ЉУДИ И НОВЦА КОЈИ ЈЕ ПОЛОЗЕН,А ЉУДИ КОЈИ СУ ОСНОВАЛИ ОВА ДВА ФАНТОМА НИСУ МОРАЛИ ПОКАЗАТИ СВОЈЕ ДОКУМЕНТЕ ПА НА РИЈЕСЕЊУ ПИСЕ АДРЕСА НЕПОЗНАТА.

Name

Балави РЕВИЗОР

01.09.2019 15:49

ЈОВО РАДУКИЋУ ПАКУЈ ЋЕБЕ ЈЕР ТИ ЦЕС ПРВИ БИТИ НА УДАРУ. ПРВИ АУСТРИСКО ЊЕМАЧКИ УДАР ЦЕ БИТИ НАЈТЕЖИ. ПРЗНАЈ СВЕ И ИДЕС ПОД ЗАСТИТУ, А АКО СЕ БУДЕШ ПРАВИО ПАМЕТАН И ДОЦЕКАШ ДА ТЕ ПРЕУЗМЕ ДЕА НА ОБРАДУ ПА ТИ СИ ГОТОВ. ОВАКО ПРИЗНАС И БИЦЕШ ПОСТЕДЕН ЗА ОФСОР КОМПАНY ИЗ ДУБАИЈА И ЛИМАСОЛА. ПОСЛИЈЕ ПРИЗНАЊА ЦЕС СЕ СЛБОДНО КРЕТАТИ И НЕЦЕС МОРАТИ ДА СЕ КРИЈЕС У МЛАДОМ ЈАГЊЕТУ.

Name

ПРОКУРИСТА НАДА ИЛИЋ

02.09.2019 19:52

Повезница Додика са Ново РС ДОО и РСА ГАМИНГ ДОО је прокурист Нада Илић из Београда настањена у улици КНЕГИЊЕ ЗОРКЕ. ЧУВАЈ СЕ МИЛОРАДЕ БВТ ДОУСНИЧЕ!!!

Name

УНИБРОС СТЕЕЛ ЛТД

02.09.2019 21:18

Ма није то та Нада Илић. Нема шансе да је она. Чуј прокурист. Какав Лимасол и кипар. И откуд Милораду Додику кућа у Лимасолу? Ви мислите да је њему ВЛАДИМИР ДЕЛИЋ дао кућу због пљацке преко фирме ГЛОРИ? Ма то су шпекулације. Ето питај Ћеранића јер он је чојек експерт.

Name

Поп Перо

01.09.2019 09:46

Зна ли ико ко је овај Милос П.? Да није то бивси ,ПИКАДО,?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2019 14:27

Нује. Милош Пејић србијанац који ради за НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ од 1987 године, дрипац један обични.

Name

туга и залост

01.09.2019 09:54

Погледајте само које фирме послују по Бањалуци...све хрватске фирме док српских висе скоро да и нема, све су у федерацији. Паметном довољно а залосно је то сто се ради!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

01.09.2019 12:44

Шта мислите да ли би и како би просле фирме из РС да узимају паре Хрватима у Херцеговини ?

Name

Проф

01.09.2019 10:13

Ми се надамо да це дрзава стриктно забранити кладјење малољетницима, а неко би то законски допустио. Ових дана долази до нас прица из врха како је образов. вазно, како мора бити унаприједјено, а како је то могуце ако дјеци не забранимо кладионице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Која

01.09.2019 13:15

Зао ми је сто ово морам написати јер моја породица и ја смо верници. Али колико су се паре тек поцеле прати у сарадњи са црквом. Иста та господја Зора која је цести гост манастира Осовице(бањалуцка епархија). Колике су се тек ту паре "опрале" ,захваљујуцо владими Јефрему,који је резимски цовек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадранка

01.09.2019 13:19

Мала бара пуно крокодила. Циста борба за превласт. Велике рибе једу мале.и мега маркети су унистили ситне трговце. Тако це бити и у овом бизнису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.09.2019 15:15

Да, али трзисним, а не мафијаским путем. Тако би требало, а није. Ту је проблем.

Name

Ре Јадранка

01.09.2019 16:22

тацно. Незадовољни дизу буну јер хоце веци дио колаца. А колац је све мањи.

Name

Срби

01.09.2019 13:21

имају непријатеље и пријатеље поред оваквих пријатеља нам нетребају непријатељи јер србин је сво највеци непријатељ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

01.09.2019 13:34

Све су то иста говна,и аустријски приредјиваци и ови који се у овом тексту спомију као угеозене.Увјек се иза коцке крије политика и политицки лоби и увјек је ту највеца утаја пореза ,највеца корупција,највеце прање новца и најгори људски сљам.Колетерална стета су грађани и дјеца које ти монструми свјесно повлаце на дно а испаста комплетно становниство на крају и то у највецој мјери овакве сугаве и биједне земље као наса.Данас у свакој кафани,кафицу је неки вид коцке,на 5м од скола,кладиница на сваком цоску уз могуцност интернет кладјена итд.А та Зора Видовиц спада у тај сљам,има их из позиције и опозиције у том,када се паре узимају слозни су ко браца !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кога Брига

01.09.2019 14:27

Ради се о нај обицнијој беспослици, а ви наивне будале распалите "игре на срецу", ха ха... .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматиц

01.09.2019 14:36

Новоматиц је за вас мешетар а ово локални као Брличи нису. Невјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успут

01.09.2019 14:52

Зашто имамо толико одрона земље?Пошла земља/брдо за сељаком...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.09.2019 08:27

Зора Видовиц родом из Боцца код Бања луке ко је она??? Сестра једног Бањалуцког криминалца који се за време рата обогатио сверцом, који сад поседује пар Фирми по Бања луци, Који поседује цитаву Зграду своју у Аустриском граду Линз... Сад вам је јасно све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцкy

03.09.2019 16:17

Србенда Баја Книндза је њихов највеци спонзор, у Адмирал цлуб-у у Трну је свако веце убацивао и губио 5.000км

ОДГОВОРИТЕ