Проинтер одбацује наводе власника Планет Софт

Компанија „Проинтер ИТСС“ Бањалука одбацила је наводе власника и директора компаније “Планет Софт” Ведрана Јарића да су услови у тендеру за Интегрисани информациони систем “Шума Републике Српске” намјештени за „Проинтер“.

Република Српска 31.08.2019 | 22:45
Проинтер одбацује наводе власника Планет Софт
Саопштење Проинтера преносимо у цијелости због текста који смо преузели с портала Цапитал: хттпс://www.ртвбн.цом/3964099/јариц-тврди-тендер-сума-настиман-за-проинтер 

“Одбацујемо лажи да су, како је наведено, услови у тендеру за Интегрисани информациони систем “Шума Републике Српске” намјештени за Проинтер, а које је у изјави порталу цапитал.ба изнио господин Ведран Јарић, власник и директор компаније “Планет Софт”.

Иако нам је пракса да не коментаришемо поступке јавних набавки који су у току, бројне нестине које су изнијете у том тексту захтијевају одговарајућу реакцију. Због тога не можемо, а да не закључимо да је једини циљ господина Јарића, осим директне дисквалификације конкурента на тржишту, да без основа изврши притисак на институције и “Шуме Републике Српске” као наручиоца у фази када је поступак јавне набавке још у току.

Јасно је да нема ни једног разлога за таквом реакцијом, јер је поступак одгођен управо због жалбе једног о понуђача. Сматрамо да се иза овог медијског притиска посебног бизнис лобија, осим нервозе, крије и намјера да се очигледно плаћеним текстовима оспори право другима да сасвим транспарентно учествују у поступку јавне набавке. Да би се дошло до тог циља видљиво је да се не бирају средства па се напада Проинтер, између осталог, и тврдњама да није партнер САП-а што је ноторна лаж, јер смо партнери и САП-а и многих других реномираих произвођача софтвера.

Како не бисмо допринијели стварању додатног притиска на институције и наручиоца, о самом поступку, цијени и условима ове јавне набавке нећемо износити детаље док сам поступак не буде завршен. Оно што свакако желимо нагласити је да је Проинтер ИТСС итекако свјестан комплексности посла успостављања Интегрисаног информационог система Шума Републике Српске због чега смо, ако добијемо прилику, спремни да партнерски, заједно са другим реномираним компанијама из ИТ сектора одговорно, у циљу што квалитетније реализације планираног, допринесемо унапређењу пословања у том јавном предузећу.

Посебно желимо да нагласимо да је у иступима поводом дигиталне трансформације којој желе да приступе и Шуме Републике Српске неопходно имати много више свијести о значају  2 самог процеса, а избјегавати неаргумнтоване нападе којим се само успорава неопходан корак који би допринио успостављању додатне контроле у пословању. Имајући у виду референце које је за „Планет Софт“ изнио господин Јарић не сумњамо да ће бити успјешан и на другим тржиштима, због чега му желимо да идеје и планове успјешно реализује и ван Републике Српске.

Ипак, не можемо да занемаримо његов груби покушај нарушавања пословног угледа компаније Проинтер ИТСС због чега ћемо затражити одговарајућу правну заштиту, која ће подразумијевати и правну реакцију на занемаривање права на одговор који нисмо добили од портала цапитал.ба у припреми текста објављеног на том порталу, као ни од портала који су преузели тај текст“, каже се у реакцији Проинтера.

Власник и директор компаније „Планет софт“ Ведран Јарић у изјави порталу Цапитал је рекао да је цијена од 17 милиона марака за Интегрални информациони систем „Шума Републике Српске“ пренадувана, а услови у тендеру намјештени за фирму „Проинтер“, због чега се жалио и набавка је одгођена до рјешавања жалбе.

Јарић је навео да су у тендеру „Шума“ за израду Интегралног информационог система стављени апсурдни услови које је његова компанија побројала у жалби, те да је убијеђен да ће Канцеларија за разматрање жалби прихватити њихове аргументе.

Он је нагласио да су одређени услови наведени тако да искључиво погодују компанији „Проинтер“ из Бањалуке и да се једноставно нико други не може такмичити.

„То је класично наштиман тендер за фирму „Проинтер“, наше је да се жалимо и видимо шта ће рећи Канцеларија за разматрање жалби“, истакао је Јарић порталу Цапитал, додајући да је „Планет софт“ партнер САП-а, који „Шуме“ планирају да уведу, а да „Проинтер“ то није и да ће вјероватно куповати лиценце од друге фирме која је партнер САП-а.

„Вриједност набавке је 17 милиона марака и то је више него пренадувано. Могу гарантовати да ће „Планет софт“ тај посао одрадити за пет милиона марака“, казао је, између осталог, Јарић том порталу.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

31.08.2019 21:06

ма шта ми наприча

ОДГОВОРИТЕ
Name

ботицели

31.08.2019 21:17

Кад цовјек овако несто процита смуци ти се ,па зар немају писменог цовјека да написе демант онако како се писе.По овоме видим да им је увијек сваки тендер настиман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАРИЦ ЈЕ СВЕ У ПРАВУ

31.08.2019 21:31

хаахахахаах хахахаххахах,ста казу ми то моземо сигурно урадити,па како знате ако нисте писали документ.ххаххахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зум

31.08.2019 21:32

Па то је очекивано. Шта је друго могао рећи, неће ваљда признати истину. Сви знамо да је мали Игор поштењачина као што му је и ћаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

31.08.2019 21:33

Незна цовјек да ли би вам (проинтер) се смијао или плакао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

31.08.2019 21:44

Проинтер...какво је то дрско пљацкање овог јадног народа.Као прво треба затворити све директоре сума у последњих 20 година и осудити на маxималну робију.Друга најлудја ствар је сто теаки губитас уводи софтер од 17 милиона,као да је за губитке криво то сто нису имали софтер а не то да је дрзавну суму крмицио и курта и мурта.У нормалним земљама кад зарадис те паре онда улази а не да пљацкате годинама и да сад пореаки обвезници вам плацају софтер и не само то,вец опет да сврнете 12 милиона на том тендеру.Па маму вам јбм,докле висе !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.09.2019 08:00

Док нас нестане остат це само подобни који су странацки опредјељени. И они це онда да примају избјеглице са Блиског истока и продавати напустену имовину односно родна огњиста.

Name

Будала као и ти

31.08.2019 23:02

Ма да,како да не.Багро ?Ма нема епитета за вас.Или има? Паразити.Да, паразити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

01.09.2019 05:13

Боље им је да купе камионе и моторке, и да почну са пошумљавањем, јер ће остати без шума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд збуњеног

01.09.2019 05:20

А чиме си и кога оспорио у овом тексту? Ниси набројао ни један једини валидан аргумент. Мислиш да је демант то што кажеш да је нешто лаж и да ће теби сви вјеровати? Лупаш глупости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

01.09.2019 06:12

И сад би требало да пресуди поштено судство, а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

01.09.2019 07:02

Ми сви вјеверице,. тендер дневно добијате а основани јуце .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гага

01.09.2019 07:03

Као прво КРЖ ће одбити жалбу. Сва пропаст је почела када су тата Миле, Алијин мали и Драганче одлучили да ЗЈН БИХ направе искључиво за своју дјецу, страначке послушнике и пијуне. У Босни и Херцеговини нема слободне тржишне утакмице. Тендери се данас креирају тако да понуђач у старту потпише да није дао мито без могућности да се понуђач изјасни тражи ли му неко мито. А рекет је између 50% и 90%. Због тога се или ненормално увећавава вриједност радова,робе или услуга а у другој варијанти када од реалне вриједности извођач да рекет од 50% на крају резултат мора бити лоши радови или роба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идемо у пропаст

01.09.2019 07:31

Кад би смо имали одговорно тузиластво затвори би били пуни разних "бизнисмена" и татиних синова који преко дрзавних фирми опљацкасе овај народ ,а за ове паре сваки радник Ј.П.Суме Р.С: могао је добити по нови н.п.р.ФИАТ Пунто .то је око 1500 аута. Али у име ОЦА подајте СИНУ.......Амин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асе

01.09.2019 07:58

Ако они кажу да ће одрадити за 5 милиона а вриједности је 17, поставља се логично питање шта је са 12 милиона разлике. Земљи отвори се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВИ ДЕМАНТ

01.09.2019 08:37

"Демант" би био, тек да је објашњено, ЗАСТО ЈЕ ЦИЈЕНА СОФТВЕРА У СРБИЈИ 5 МИЛИОНА, А У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ 17 МИЛИОНА?! Премда је по величини Р. Српска 4 пута МАЊА од Р. СРБИЈЕ! Слично је и са СОФТВЕРОМ за здравствени систем Р. Српској!? Превише је, да би било СЛУЦАЈНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.09.2019 15:40

Оно сто вриједи 1 КМ, ми плацамо 10 КМ. Неко у власти на цифру додаје нулу и тако пљацка РС до нивоа (само)унистења. Бице пуни затвори у блиској будуцности.

Name

Марко

01.09.2019 10:14

Јуце је власник ПРОИНТЕРА крстио дјете у овом цину ниста спорно.Господин КОКЕЗ је требао допутовати јуце поподне са јос двојицом пријатеља њих тројица су у авиону који лети на линији Београд -Бањалука имали резервисано 6. мјеста.Због квара авион из БГ није полетио у 5.х него у 9.15 мин. Господин Кокеза је напустио авион због касњења а поњега се саље авион владе Републике Српске дабих могао стици јел феста поциње у 8. х.И они прицају о легалности тендера.Није ни Јариц цвијеце.Видјелисте у демантију да зеле пуно среце у послу ван Републике Српске а Проинтер добива све тендере у БиХ.Ван Босне и Херцеговине Проинтеру неби дали ни овце да цувају а не да праве програме.Све у свему спремасе бијег великог спасиоца Републике Српске.Зато треба извуци све и један фенинг и задузити сто висе ово сто остане дебила у РСу це добро памтити Бају Србенду Цувара Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.09.2019 15:35

Ово је демант који ниста не демантује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

02.09.2019 19:59

Брига Проинтера за Шуме РС...... Проинтер це узети паре од Зоре Видович за софтер којим це се као контролисати Новоматицове слот мацхине...... Само се чека да НОВОМАТИЦ преузме Лутрију Републике Српске...... Милорад и Срахе су вец све договорили са Славишом Кокезом.......

ОДГОВОРИТЕ