УС опен - Херој дана...

Немачки студент први пут међу 16 на Гренд слему! Пре само годину дана Доминик Кепфер био је 243. на АТП листи. Сада доживљава сјајне моменте на УС Опену.

Тенис 31.08.2019 | 14:01
УС опен - Херој дана...
Момак из Фуртвангена у Немачкој, ускоро ће ући међу сто најбољих на свету, а први пут у каријери пошло му је за руком да дође до друге недеље турнира.

Мучио се у протекле две сеуоне, да би овде све кренуло на боље. Прошао је квалификације, потом добио Хаумеа Мунара, па потом и Рејлија Опелку.

Коначно у трећем колу елиминисао је и 17. носиоца, Николоза Басилашвилија, славио је са 6:3, 7:6 (5), 4:6, 6:1.

Каже да му је титула на челенџеру у Илклију у Енглеској помогла да подигне самопоуздање. Играо је друго коло Вимблдона, све су се коцкице сложиле изгледа баш у Њујорку.

"Најважнија ствар је да верујете у себе. Та вера да могу да се носим са момцима из врха. Прошле године тога није било. Тријумф у Илклију ми је помогао да почнем да верујем у своју игру и способности. И уз то сада много боље сервирам", каже Кепфер, који је на Вимблдону победио Филипа Крајиновића на старту, а потом изгубио од Дијега Шварцмана.

После неуспелог покушаја на студијама на Тулејн универзитету у САД где је играо колеџ тенис, Кепфер се више окренуо профи водама. Тренер Рајн Вилијамс је успео да га дисциплинује, постао је заљубљеник у рад у теретани и правилан режим исхране.

"Прве године као професионалац, није ишло добро. Имао сам навике са колеџа, јео сам шта ми је пало на памет. Схватио сам да бих могао да се такмичим са најбољима да морам да будем спреман. Све се променило прошле године", закључио је Кепфер.

Колико може видећемо у мечу осмине финала, а за противника ће имати Руса Данила Медведева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар