УС опен: Федереров час тениса Британцу! Испао Кеи!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер одиграо је феноменалан меч и пласирао се у осмину финала УС опена.  Брига мање за Роџера – испао Нишикори! Аустралијски тенисер Алекс де Минор победио је Јапанца Кеија Нишикорија са 3-1 у сетовима у трећем колу УС опена.

Тенис 30.08.2019 | 20:14
УС опен: Федереров час тениса Британцу! Испао Кеи!
Федерер се шалио са Кобијем Брајантом, па изгубио само пет гемова! Швајцарац без проблема ушао у четврто коло УС Опена.

Федерер је победио Британца Данијела Еванса са 3-0 сетовима (6:2, 6:2, 6:1) после само сат и 23 минута игре.

Швајцарац је одиграо малтене савршен меч после не баш најблиставијих мечева у прве две рунде.

Еванс је први гем на сервису освојио лако, без изгубљеног поена, али су онда кренули огромни проблеми.

На ритерну није имао ни промил шансе, а од наредна три своја гема освојио је тек један, и то после три спасене брејк лопте.

У другом сету није било ништа боље - Еванс се поново спасао на старту, али није у наредна два од три наврата, те је Швајцарац завршио две трећине посла за мање од сат времена.

Други сет је обележио нестваран поредак винера и чак 20 Федерерових, наспрам четири неизнуђене грешке, док је Британац уписао само три, уз четири неизнуђене.

У трећем сету 58. тенисер планете је успео да одузме сервис Федереру, када је искористио другу брејк лопту (што у гему што на мечу). Он је то, ипак, урадио после изгубљеног сервиса, а чим је вратио брејк претрпео је нови.

До краја меча није било пада за Федерера који је наставио да "угњетава" Британца сваком приликом одузимајући му време за размишљање после малтене сваког ударца.

Трећи тенисер планете се у осмини финала УС опена састаје са бољим из дуела Давид Гофан (Белгија) – Пабло Карењо Буста (Шпанија).

После две победе уз изгубљени сет (против Сумита Нагала и Дамира Џумхура), Роџер Федерер није дозволио ни наговештај изненађења у трећем колу УС Опена.

За разлику од прва два кола, у којима је кретао из "минуса", Швајцарац је овог петка био практично перфектан:

Федерер - Еванс 6:2, 6:2, 6:1.

Само за сат и 23 минута, велики фаворит је изборио своје место у четвртом колу, где ће играти против победника дуела Пабла Карења Бусте из Шпаније и Давида Гофана, 15. носиоца из Белгије.

Посебно занимљив детаљ данашњег меча Швајцарца и Британца било је присуство славног кошаркаша Кобија Брајанта, који је претходних дана рекао да навија за Новака Ђоковића, а данас се појавио и на Федереровом мечу, позирао са такмичарима и учествовао у подбацивању новчића.

Било је то пријатних сат и по за све на "Артур Ешу" осим за Еванса, а на истом терену ће касније током ноћи (од 2.30 часова по времену у Србији) заиграти Новак Ђоковић против домаћег представника, Дениса Кудле (111. на АТП листи).

Брига мање за Роџера – испао Нишикори! Аустралијски тенисер Алекс де Минор победио је Јапанца Кеија Нишикорија са 3-1 у сетовима у трећем колу УС опена.

Де Минор је славио победу после два часа и 53 минута игре – 6:2, 6:4, 2:6, 6:3.

Тренутно 38. тенисер планете остварио је најбољи резултат у каријери на слемовима пласманом у чевтрто коло.

Аустралијанац је одлично ритернирао у прва два сета и Нишикорију одузео сервис чак пет пута.

Нишикори је имао своје прилике у том периоду, али их је слабо користио и након пар гемова добре игре углавном је долазило до пада.

Чак ни у трећем сету, једином који је освојио, Јапанац није имао позитиван однос винера и неизнуђених грешака, а проценат убаченог првог сервиса и освојених поена на исти није прелазио 55 одсто.

У четвртом сету поново ништа није функционисало у игри Нишикорија. Направио је девет винера наспрам 18 неизнушених, претрпео три брејка и заслужено испао са УС опена.

Овакав исход са радошћу испратио је Роџер Федерер, којем је Кеи Нишикори требало да буде најнезгоднији противник у евентуалном четвртфиналу.

Де Минор у осмини финала чека боље из дуела Григор Димитров – Камил Мајчак, а победника тог дуела очекује окршај са Швајцарцем.

Победу је остварила и Чехиња Каролина Плишкова, која је уз много проблема успела да победи тенисерку из Туниса Онс Џабур са 2-1.

Плишкова је успела да дође до победе иако је имала чак 19 винера мање од противнице која је у неколико наврата тражила медицински тајм-аут – 6:1, 4:6, 6:4.

У осмини финала трећу тенисерку света очекује дуел са бољом из окршаја Џоане Конте и Саисаи Џанг.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар