УС опен - Новак против Кудле: Хоће ли раме издржати?

Најбољи тенисер свијета у ноћи између петка и суботе (2. 30 часова) требало би да игра меч 3. кола УС Опена против Дениса Кудле.

Тенис 30.08.2019 | 21:37
УС опен - Новак против Кудле: Хоће ли раме издржати?
Новак Ђоковић на путу ка одбрани титуле на УС Опену, наредне ноћи требало би да се састане са Денисом Кудлом у трећем колу такмичења. 

Организатори су дуел између српског и америчког тенисера заказали не прије 2.30 часова ујутро по средњеевропском времену на стадиону Артур Еш.

Оно што много више брине од имена противника је питање да ли ће Ђоковић бити у стању да одигра тај дуел?

Наиме, након побједе над Хуаном Игнасијом Лондером у другом колу, српски ас признао је да је осјетио жесток бол у лијевом рамену, због чега није био сигуран да ли ће уопште бити у стању да приведе меч крају.

"Повреда је то утицала на моју игру, посебно током сервиса и на бекхенду. Није било лако играти са таквим осјећајем у руци. Нисам то искусио много пута током каријере. Такође, имао сам среће што сам успио да нађем начин да се вратим у меч и да га завршим у три сета. Имао сам медицински тајм аут, на паузама сам покушавао сам да се снађем како бих испоштовао правила везана за медицинску помоћ током меча. Све то ми је помогло да останем у мечу. Средином првог сета нисам био сигуран да ли ћу успјети да одиграм меч до краја. Заиста ми је драго што јесам", поручио је Ђоковић и забринуо све свом тиму, али и навијаче.

Новак је рекао да ће покушати да учини све током паузе између два меча и да се нада да ће то бити довољно времена да отклони бол и буде у потпуности спреман за меч са Кудлом.



Ђоковић се састао са Американцем само једном до сада у каријери, и то недавно. Побиједио га је на Вимблдону, убједљиво, у три сета - 6:3, 6:2, 6:2, на путу ка пехару.

Кудла, који је 111. играч свијета, већ је направио најбољи резултат у каријери, будући да је први пут стигао до трећег кола на гренд слему у Њујорку.

На другој страни Ђоковић, који јури четврти пехар УС Опена, против Лондера уписао је 71. побједу у "Великој јабуци" и стигао до петог мјеста играча са највише остварених тријумфа на том турниру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар