Здравко Мамић не може бити изручен Хрватској

Босна и Херцеговина неће изручити Здравка Мамића, савјетника Фудбалског клуба Динамо из Загреба, Хрватској, која га потражује по новој потјерници Жупанијског суда у Осијеку, ексклузивно сазнаје "Аваз".

Босна и Херцеговина 30.08.2019 | 13:36
Здравко Мамић не може бити изручен Хрватској
Сазнајемо да је Суд БиХ утврдио да нису испуњене претпоставке да Мамић буде изручен Хрватској ни по новој оптужници УСКОК-а.

На тај начин прихваћен је и приједлог Тужилаштва БиХ, које је на судском рочишту прије мјесец, позивајући се на Закон о међународно-правној помоћи, истакло да је прописана забрана изручења бх. држављана и да нема увјета да се Мамић изручи Жупанијском суду.

Према првој оптужници, Мамић је неправомоћно осуђен на шест и по година затвора, али је дан пред изрицање пресуде дошао у Међугорје, гдје се налази већ годину.

На ову одлуку Суда постоји могућност жалбе, али с обзиром на то да се Тужилаштво БиХ успротивило изручењу, сазнајемо да ће рјешење бити упућено на руке министра правде БиХ Јосипа Грубеше.

Ģрубеша се до сада сваки пут водио одлукама Суда БиХ.

Прошле године наша држава је већ раније одбила захтјев Хрватске за изручење Мамића, а рјешење је потписао управо бх. министар правде.

Ово значи да је сага око Мамића завршена и да ће он судски процес у Хрватској чекати са слободе у БиХ.

Сада остаје Хрватској, како сазнајемо, да поднесе молбу бх. правосуђу за вођење поступка у БиХ. Такав сценариј прижељкује и Мамић, који тврди да не вјерује хрватском правосуђу.

(Аваз)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ег

30.08.2019 11:43

То, тако и треба. Кад су то они неког испоруцили?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пошто

30.08.2019 12:26

Пошто је Далида Бурзић сада судија суда БиХ да није Мамићев предмет био код ње када није испоручен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

30.08.2019 13:43

Нису тек тако постављене границе у еx-Yуг...неко се пали на национализам, неко користи све "погодности", паметни и морални одлазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВСТВ

30.08.2019 13:43

ПОТКОВАНООООООООООООООО.............

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

30.08.2019 17:31

А сто би га испоруцили? Па овдје је легло криминалаца.... своје не дамо

ОДГОВОРИТЕ