Црно-бијела мачка: Како год да падне, дочека се на ноге!

Моћи ће и мораће Партизана боље у групи Лиге Европе.

Фудбал 30.08.2019 | 23:00
Црно-бијела мачка: Како год да падне, дочека се на ноге!
Партизан Сава Милошевића је као мачка! Како год да "падне", шта год да се дешава током меча, на крају се увек дочека на ноге. Двомеч са Молдеом је то најбоље доказао: два пута су Норвежани водили против црно-белих, и у Београду и у Норвешкој, а на крају су поражени, избачени из Европе. Тамо где су падали Зенит, Севиља, Стандард, Селтик, тамо Партизан није пао! Заљуљао се јесте, али пао није.

Црно-бела мачка и када је ходала по ивици провалије, нашла је пут да се спасе, да доскочи на ноге жива и здрава и да отвори себи врата фудбалског раја. После годину дана, Партизан је поново у групној фази Лиге Европе. То је музика за уши коју су желели да чују и играчи, челници и навијачи клуба из Хумске 1.

Сада се лакше дише на црно-белој страни Топчидерског брда, мач који је висио над главом целом клубу, бачен је у прашину. И сада ће бити времена да се мало другачији фудбал игра у наставку сезоне. Растерећенији, лепршавији, слободнији. Има времена да се исправи све оно што није ваљало у другом полувремену меча у Норвешкој, које је најслабије издање Партизана од почетка сезоне.

Страшан је налет самопоуздања добио овај тим Парног ваљка. Први пут се нашао на баш озбиљном искушењу, да му је горело под ногама, да му је измицало тло, односно Европа. И вратио се! Једна уиграна шематска акција, један небески скок и гол Немање Милетића поништио је као гумицом све дотадашње киксеве екипе.

И када су губили – вратили су се. И када су их притискали – издржали су. И када су били на ивици испадања – спасли су се. Као мачка! Не, не, није ово прича о оних девет живота, јер ту није било никаквих срећних околности. Штавише! И у Турској и у Норвешкој Партизан је примио блесаве голове, где га није изиграо ривал, већ из својих грешака и срећног одбитка за противника.

Та црно-бела мачка која се увек дочека на ноге је заслуга играча и тренера, снага карактера да нема предаје до краја, да се верује у себе до последњег даха и да та вера на крају донесе плод.

Е, за успех у групи Лиге Европе мораће мало више од жилавости и упорности. Мораће Партизан да заигра доста боље, да некако врати ону игру из меча са Малатијом у Београду или да макар друго полувреме дуела са Молдеом у Хумској развуче на 90 минута.

Следи првенствена пауза од две недеље, од понедељка. Долази у правом тренутку, да део тима, поготово играчи који су касније дошли, ухвате мало ваздуха и напуне плућа за редовних 90 минута фудбала.

Прилика је то и за стручни штаб да сумира урађено до сада, подвуче црту и констатује: мисија 1 – извршена, сад у борбу за европско пролеће! У два последња наступа у Лиги Европе Партизан је једном прошао групу, једном га је минут делио од истог успеха. Не делује Партизан данас ништа слабије него тада, напротив!

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар