Опасност у БиХ: “Лед” је 10 пута јачи од кокаина

Опасна дрога “Ајс” или у преводу “Лед” за коју стручњаци тврде да је 10 пута јача и разорнија од кокаина, појавила се и на подручју Босне и Херцеговине. Припадници ПУ Бијељина заплијенили су седам грама ове дроге и за сада је то једино подручје у БиХ гдје је ова дрога пронађена.

Босна и Херцеговина 30.08.2019 | 11:53
Опасност у БиХ: “Лед” је 10 пута јачи од кокаина

У Бијељини су ухапшене три особе, док се за још шест трага. Осим дроге “Ајс” пронађени су марихуана, спид и екстази.

Према подацима МУП КС, полицијски службеници у протеклом периоду нису имали заплијену ове дроге па се претпоставља да она и није стигла на ово подручје у већим количинама.

“Ајс” је у Хрватску стигао још 2006. године и упалио аларме због деструктивног дјеловања и чињенице да се врло лако може направити и у кући уз помоћ рецепата који се налазе на интернету. Ријеч је о облику метамфетамина који на почетку даје изузетно јак осјећај еуфорије, снаге и појачава жељу за сексуалним односом. Њено присуство у Далмацији откривено је поново прошле године. 

Ова врста дроге први пут се појавила на америчком тржишту 90-их година.

Особа која га узме може остати будна и хиперактивна чак до 24 сата, а познати су случајеви и до неколико дана. Прве посљедице које се јављају нагли су губитак тежине и несаница. Након њих долази немогућност било каквог уживања и тешка депресија. Оне воде до потпуног отуђења и немогућности комуникације. Слиједе агресија и насиље те тешке параноје. Смрт која завршава ову причу најчешће је проузрокована можданим ударом или инфарктом.

Особе које конзумирају ову врсту дроге могу показивати симптоме психозе као што су параноја, визуелне и слушне халуцинације и делузије.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

троцлано предсједниство БиХ

30.08.2019 10:00

ТРОЦЛАНО ПРЕДСЈЕДНИСТВО СЕ ДРОГИРА ЛЕДОМ, докази су ту : Особе које конзумирају ову врсту дроге могу показивати симптоме психозе као што су параноја, визуелне и слушне халуцинације и делузије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Лукач

30.08.2019 10:09

ЗНАМ!!!

ОДГОВОРИТЕ