“Фирме миљенице у РС отимају и од Српске и Србије"

- Влада Републике Српске се сваког мјесеца спашава са новим кредитима, Србија нас помаже како народ не би осјетио кашњење плата и пензија, а привилеговане и прождрљиве фирме и њихови формални власници на ресурсе Републике Српске гледају као на сопствени плијен. Србија помаже Републику Српску, а фирме миљенице отимају и од Републике Српске и од Србије, поручио је бивши предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Република Српска 30.08.2019 | 10:42
“Фирме миљенице у РС отимају и од Српске и Србије"
- Када се прије нешто више од годину дана, појавила вијест да ће Шуме Републике Српске на име новог информационог интегралног система извојити 5,5 милиона конвертибилних марака, свако имало упућен је знао да се под изговором спречавања злоупотреба чини једна од већих злоупотреба у Републици Српској – изјавио је високи функционер Српске демократске странке Вукота Говедарица.

„Тада смо упознали јавност да такав информациони технолошки систем у Србији кошта такође 5,5 милиона КМ с тим што је Србија већа од Републике Српске три до четири пута, што самим тим значи да такав систем у Шумама Српске може само да буде најмање три пута јефтинији. Одмах послије завршетка парламентарних избора цијена ИТ система скочила је у понуди на вртоглавих 17 милона КМ“ – казао је Говедарица.

Говедарица је упитао да ли постоји неко од позваних ко може објаснити како једна ИТ фирма из Републике Српске у сарадњи са њемачко-француском компанијом која има 110 хиљада запослених радника и која послује у преко 70 држава са прометом изнад 20 милијарди КМ није респектабилна да се макар пријави за постојећи посао у Шумама Српске.

„На жалост, ми живимо у квази републиканском уређењу у коме столује врховни аутократа са бирократијом огрезлом у корупцији. У таквим земљама царују сиромаштво и незапосленост и свака жеља за демократизацијом друштва и правном државом осуђена је на прогон и репресију. Дакле, од оних који су брутално покрали на изборима своје противнике и народ, сулудо је очекивати да буду добронамјерни према буџету Владе и буџету владиних институција“ – рекао је Говедарица.

Он је казао да се сваког мјесеца Влада спашава са новим кредитима, Србија нас помаже како народ не би осјетио кашњење плата и пензија а привилеговане и прождрљиве фирме и њихови формални власници на ресурсе Републике Српске гледају као на сопствени плијен.

„У преводу, Србија помаже Републику Српску а фирме миљенице отимају и од Републике Српске и од Србије“ – закључио је Говедарица.

(БН)

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Децко

30.08.2019 08:46

Добро је то... Само нека се не пуца! Пустите способне да имају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.08.2019 09:18

Није всм ваљао Тито. Сада су Срби на власти. Колико вриједи дамо онај збор на Мањачи за дух народа. Тек стиже робовласништво..

Name

...ре

30.08.2019 10:15

УПРАВО ТАКО, ВУКОТА!

Name

Ре

30.08.2019 13:04

Е јбм ти памет ! Овде немају способни имају само они који немају трунке морала ! Овде не мозес бити способан и постен,ал никако !

Name

Презадузени

30.08.2019 14:08

Укупан дуг Републике Српске скоро седам милијарди КМ, а не 5,8 милијарди.Власт у РС-у не укључује дуг здравственог система који прелази милијарду КМ. Укупно дуговање јавних здравствених установа у 2015. години износило је 513 милиона КМ, а са 31. мартом ове године износи 631 милион КМ. Када укључимо дуговања Фонда здравственог осигурања то значи да здравствени систем има дуг који прелази милијарду КМ. А Додик несто прица о самосталности РС-а, која це нам за годину тотално банкротирати, ако овако наставе да узимају кредите и урусавају јавна предузеца, која све висе тону у дубијозу и енормне дугове, који це довести ускоро до њиховог гасења, а радници це остати без посла и самим тиме отици из ове дрзаве. Ако остане ова власт са СНСД на целу слиједи нам тотални банкрот и распад РС-а.

Name

Дадо

31.08.2019 23:41

Па једноставно. Србија нам пребаци лове Из свог будзета да закрпимо рупе, а онда му Леми врати тако сто Вуцковој фирми намјести посао за дебелу лову И тај новац из насег будзета врати Вуцку у дзеп. Наравно да свако мора зарадити у тој трансакцији па су цифре трипле. Вукота је овдје био културан па није рекао праву истину. Наравно ако је ово истина, а ви процијените сами.

Name

Милан

30.08.2019 08:50

То је Вукота начин да се легално отима новац. У општини Србац прошле године добили сто хиљада марака и изградили паркинг, а паркинзи празни нема ко да паркира ни на досадашњим, осим пијацног дана, али треба се похвалити да је неко додатно запослен тј. на паркингу да наплаћује паркирање. Срамно, зар се тај новац није могао паметније искористити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

30.08.2019 09:00

Неце јос дуго. Бунар Републике Српске је празан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

30.08.2019 09:23

Натјераце лопови народ, да продуби тај бунар!

Name

ЗА ЈАНКА

30.08.2019 11:30

БУНАР ЈЕ ВЕЋ ПРОДУБЉЕН КАКО ИЗГЛЕДА. ДА НИЈЕ ПРОДУБЉЕН НЕ БИХ ОВИ ЛУДИ ДОСИПАЛИ ВИШЕ У ЊЕГА. ЈЕДНА ОПШТА КАТАСТРОФА НЕ ЗНА СЕ ВИШЕ КО ЈЕ ЛУД ИЛИ ОВИ ШТО ГЛАСАЈУ ЗА ЊИХ ИЛИ ОВИ ШТО ВИШЕ СИПАЈУ ИЗ ШУПЉЕГ У ПРАЗНО.

Name

Исток

30.08.2019 12:51

ма коме зафали да једе нека слободно узме од ових сто имају. нек му не буде препрека полиција или неки тамо глупави закон који свакако праве ови да би оправдали свој лоповлук и отимање од нас.

Name

Деутсцхланд

30.08.2019 09:01

Засто Вуциц,то допуста,такав јаваслук од стране Додика,лопов лопова подрзава,узмимо оно сто се десило 25 12 18 пред Боском,то це историја да писе,на зене и дјецу са ратном опремом,иде банда Додикова,у центру блуке,а Исто из Србије полиција је уцестовала, засто је на Раци нестало струје тај дан,да би пресла полиција,то су изроди Срба,а криве свијет

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре свабо

30.08.2019 09:17

Вуциц брани реп.Србску...

Name

Гроф

30.08.2019 09:27

Вучко=Додик, и зато је ту јос јер су у ствари исти, и Вучко га дрзи изнад воде из само њему знаних разлога.

Name

Па

30.08.2019 09:59

Мозе бити да је Вуциц свијестан колико је умрезена криминална хоботница или је и сам дио тога из разних интереса. Треце нема.

Name

ре Деутсцхланд

30.08.2019 10:51

Зато што су веома слични, обојица су узурпирали власт, Србија је парламентарна демократија, а ситуација се приказује као да је предсједнички систем, влада и премијер Србије су обичне икебане, оба режима су подкупили све важније медије, демократија је само на папиру, ужас

Name

Додик, Радмановић и Шпирић

30.08.2019 09:11

потписали НАТО пут и били главни заговорници НАТО пута више од Бошњака, али сада неће јер треба народ у рс-у заокупити новом темом а не рјешавати горућа питања у рс-у, економију, најлошији стандард људи у рс-у у окружењу и шире, а њих тројица из наслова леже на парама и лажу српски народ, а све су њих тројица потписали и сваки пренос надлежности на БиХ, а сада глуме спасиоце. када ће српски народ доћи памети и смјенити ову тројицу демагога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

30.08.2019 09:28

Какав напредак кад ниједан политицар неце да казе Србија нам даје милостињу од насих пара Миљарда марака минимум је корист Србије од ХЕ које смо заједно градили Србија и БиХ данас они ко добри помазу брацу преко Дрине,Руси браца отели нам једну милијарду км браца Срби са оне стране Дрине једну миљјарду нико никоме не даје ниста дзабе све се плаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

30.08.2019 09:40

Каква је то помоћ кад ти је дужна милијарде за енергетски потенцијал који користи, а не плаћа? Кад је дужна да ти врати некретнине које се налазе по Србији... Чуј помаже Србија РС, свашта... Узели Вам паре па вам дају годишње мање него што бисте каматом наплатили и што бисте годишње фактурисали и то још назову као помоћ небил се луди народ национално везао за Србију, а милијарде Вам дугују... Какво национално јединство, само вас вуку за нос и причају вам како сте ви браћа, како сте ви једно, како сте ви Срби само како не бисте питали: А гдје су паре? Луд народ па то ти је... Парола јака Србија је гарант опстојности српског народа у БиХ је чиста глупост, јер тај исти српски народ као и бошњаци и ови назови хрвати због комшија морају да за своје грађане скупљају на хуманитарним акцијама да се лијече... Србија дужна преко 5 милијарди, Хрватска дужна преко 5 милијарди, а бошњаци кад питају гдје су паре, луди народ каже напад на конститутивност... Будалаштиње... Исти тај народ убије рођеног брата због пола метра међе, а допушта да му се дугују милијарде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

30.08.2019 11:28

Мислим да нам не треба Србија давати никакве паре, јер имају доста својих социјалних случајева, сиротиње, пензионера који једва преживљавају. На овај начин, могу направити нетрпељивост њиховог народа, према нама, што је донекле схватљиво и логично.

Name

Невенка

30.08.2019 14:27

Ссзем се 100 %

Name

Титаник

30.08.2019 09:44

Мој Вукота , неможе код нас доћи до промена , мој пасуљ соло а у комшије Додик убацио комад кобасице и он је Додиков за увјек а и ја и он лоше живимо. Једна Овца Доли а у нас су крда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то је то

30.08.2019 09:46

То само Вучић помаже Додику да опстане на власти , незанима њих шта народ мисли . ЂЖАБА КРЕЧИШ ВУЧИЋУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукреције

30.08.2019 10:58

Под хитно изврсити трансформацију тузиластва. Тузиоце који имају надлезност у другостепеном поступку морају бити недодирљиви од стране власти. Само их смрт мозе смијенити са тог полозаја. Тузиоци треба прије свега да буду добри адвокати па да буду изабрани за тузиоце и да имају све привилегије да буду недодирљиви од криминалаца из власти. Овако свака фукара у власти са купљеном "Цицковом" дипломом мозе да смјени људе од закона. Зато су нам најбогатији људи политицари а уз то су најнеписменији. Јавна предузеца и опстине постају приватна и експлоатису се незаконито. Треба доци тузиоци у мали Соколац па као примјер анализирати крадју у опстини и у сумском газдинству. Поготово је опстина за рубрику вјеровали или не. Цовјек је не додирљив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВАКА ЧАСТ ЗА ГОВЕДАРИЦУ ВЕЛИКОГ ЧОВЈЕКА

30.08.2019 11:41

СВАКА ЧАСТ НА ДОСТОЈАНСТВУ, СНАЗИ И БОРБИ СА СВИМА. ДА ЈЕ КАКВЕ СРЕЋЕ И ДА ИМА ВИШЕ ИКО ДА СТАНЕ У КРАЈ ТИМ НЕПОШТЕНИМ ИЗБОРИМА ВИ БИХ СТЕ БИЛИ ПРЕДСЈЕДНИК ОВЕ НАШЕ ДРЖАВЕ КОЈОЈ И ТРЕБА ЈЕДАН ТАКАВ МЛАД, ДОБАР И ПОШТЕН ЧОВЈЕК, ЧОВЈЕК КОЈИ ЈЕ УВИЈЕК ИМАО СВОЈЕ ЈА И ПОНОСАН ЧОВЈЕК. ЧОВЈЕК КОД КОГА СМИЈЕ СЈЕСТИ СВАКО СА СВАКИМ НИЈЕ БИТНО ИЗ КОЈЕ ЈЕ КО СТРАНКЕ И НЕ КОД ОВИХ ЦРВЕНИХ СМЈЕЊУЈУ И СВОЈЕ ИСТОМИШЉЕНИКЕ АКО ЈЕ СЈЕДЕ СА НЕКИМ ИЗ ДРУГЕ СТРАНКЕ ( ВИШЕГРАД ). ПА ТО НЕМА НИ НА ДИВЉЕМ ЗАПАДУ. ДО ДУШЕ ОД НАС И НЕМА ГОРИХ НА СВИЈЕТУ САМИ СМО ТРАЖИЛИ ПА САД ГЛЕДАЈМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

30.08.2019 12:43

Политицар и цовјек твог формата и моралних и људских квалитета ипак би морао отици бар корак даље од указивања на несто сто огромна вецина нас обесправљених градјана зна,нудјењем конкретних и јасних рјесења,макар то био и позив истим тим градјанима да мало дире гледају слику опстег стања и безнадја у друству у ком зивимо.Колико год неко мислио да је депласирано волио бих од тебе да цујем позив,глас,поруку,урлик ако треба...свим градјанима и свим незадовољницима да се подигну,охрабре,уједине,исказу бар неки вид градјанске непослусности...Други нацин ови гробари РС не разумију,морају осјетити или бар наслутии страх,крај,могуцност да це их народ казнити на било који смислен нацин...Ако бих био на твом мјесту искористио бих све ово сто сам навео у првој реценици,и свим средствима се борио за оно у сто вјерујес прије свега кроз дјеловање у сопственој странци која мора и треба бити покретац свих друствених промјена и праваца...У борбу са свима унутар СДС који конзумирају на било који нацин Додикову политику и од ње јако добео зиве а фингирају опозициони рад...Јер добри домацини казу каква ти је куца таква це ти бити и њива,од тог овиси хоце ли ти цељад бити гладна или срецна...Мозес ти то само морас бити храбрији и одлуцнији,народ је уз тебе само јос морас и ти поцети вјеровати у то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишљење

30.08.2019 12:54

Рука руку милујте, Вучић и Додиг чувају један другоме леђа да што дуже остану на власи ида што дуже проводе свију диктатуру. Њих двојица су исти и трачка, нема се ту шта друго рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ипе

30.08.2019 12:55

Србија отвара фирме у ФБИХ,а погледајте само дефицит РС-а са Србијом,то сто мало пара дају на капаљку а извукосе за своје привреднике милијарде у Србију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервентас

30.08.2019 13:01

Молим све да се престану борити за права Срба. Кад сагледам резултате такве борбе, љепота је скоцити са балкона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

30.08.2019 13:42

Вукота, неће Срби Закон о поријеклу имовине, па нека робјају лоповима и криминалцима! Жив и здрав нам био часни српски сине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

30.08.2019 13:47

Ја лично не вјерујем у било какву помоц јер да је има у реалном облику било бих овако; опстини Самац за тај и тај пројекат толоко,па оостини Фоча толико за тај пројекат па да то јавност прати. А овако по ко зна који пута чиста бламажа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванга

31.08.2019 06:00

Како паметан човјек, а није носио пушку у рату већ је кажу био дезертер. Штета што није главни у Сарајеву кад није могао бити главни у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

01.09.2019 02:15

Помагање Србије буџету Републици Српској је само у функцији опстанка постојеће власти и дугорочно посматрано дубљег тонења у пропаст Републике Српске. Власт Републике Србије мора оне који одлучују у Републици Стпској првенствено да научи да пецају рибу, ане само да једу готову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

01.09.2019 20:18

Све је то тачно. И шта даље? Ништа.

ОДГОВОРИТЕ