Славни који су се повукли на врхунцу каријере

Славни британски музичар Ед Ширан објавио је вијест да се повлачи у пензију са само 28 година и то након што је зарадио милионско богатство.

Занимљивости 30.08.2019 | 10:26
Славни који су се повукли на врхунцу каријере
Аутор неких од најпознатијих пјесама широм свијета, који се ове године нашао на 17. мјесту листе најбогатијих британских музичара, рекао је фановима да је турнеја "Дивиде" његова посљедња те да ће се након ње повући са сцене како би могао провести више времена са супругом Шери Сеаборн, с којом је у вези још од средњошколских дана.

Понесен емоцијама, вијест је подијелио на позорници током наступа у Ипсвичу.

"Као што можда знате или не знате, налазим се на 'Дивиде' турнеји више од двије године и ово је посљедњи дан свега. Постоји нешто врло слатко у свему томе, јако ми је драго што сте овдје и што све завршава у Ипсвичу.

Ово ми је сигурно посљедња свирка у сљедећих 18 мјесеци. Свирали смо широм свијета. У Гластонбурију, на стадиону 'Вембли'. На прекрасним мјестима у Америци, Новом Зеланду, Аустралији, Азији, Јужној Америци - било је то лудо путовање", изјавио је Ед.

У његовој турнеји "Дивиде" имало је прилику уживати девет милиона људи широм свијета и то је чини највећом турнејом икад.

Додао је и како је могуће да је то његов посљедњи наступ икад, али и да, ако се једног дана буде вратио, биће то с истим бендом који га је пратио годинама.

"Оснивам живот са Шери. Не могу сљедећих 20 година бити на цести, дјеца би могла промијенити ствари и не би ми сметало да се жртвујем због њих", изјавио је Ед, који ће многима на сцени недостајати као и његова дивна музика.

ЏЕК ГЛИСОН

Ед Ширан није једини који се повукао са сцене на врхунцу своје каријере.

Исто је направио и Џек Глисон, звијезда серије "Игра пријестола", који је у ХБО-вој хит серији глумио краља Џофрија. Глумити је почео са свега седам године, а смрт његовог лика у "Игри пријестола" није био само његов одлазак из серије, него из глуме уопште.

У објашњењу своје одлуке Глисон је навео како је престао уживати у ономе у чему је некад знао.

"До сада сам увијек то чинио рекреативно са својим пријатељима или преко љета због забаве и уживао у томе, а сада постоје велика очекивања да то буде мој животни позив. Када од нечега живите, мијења се ваш однос према томе. Не могу рећи да сад то мрзим, али то једноставно није оно што желим радити", рекао је Глисон и додао: "Срећан сам што жртвујем велику зараду за своју срећу, и надам се да не звучим отрцано."

ГРЕТА ГАРБО

На списку оних који су се повукли у јеку славе је и славна Грета Гарбо.

Лоше рецензије дио су глумачког посла, али у случају шведске звијезде, било их је више него довољно за пријевремени одлазак са сцене. Након филма "Тwо-Фацед Wоман", који се почео приказивати у новембру 1941. године, 35-годишња звијезда је била толико посрамљена да је одлучила причекати крај Другог свјетског рата прије него почне размишљати о снимању новог филма. Неке прилике су се појавиле, али ништа није реализовано па је "Тwо-Фацед Wоман" уједно и њен посљедњи филм. "Мрзим гужве, не волим пуно људи", говорила је Гарбо, која је одувијек највише вољела бити сама.

ДОРИС ДЕЈ

На ову листу уписала се и Дорис Деј.

Највећи њен хит "Qуе Сера, Сера" био је, како се чини, и мото њене каријере. Током педесетих и шездедетих година Дорис је била једно од највећих холивудских имена. Након пет сезона серије "Тхе Дорис Даy Схоw", она се повукла на свој посјед у градићу Кармел у Калифорнији.

"Није то више био град какав сам познавала. Да сам остала, ко зна - можда бих могла глумити баку? Свиђа ми се живот у малом граду. Окружена сам својим љубимцима и волим одговарати на е-маилове својих обожавалаца", коментарисала је Дорис Деј.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар