УСО: Нестваран меч! Кецман испао након пет сати!

Кецмановић посустао после пет сетова и скоро пет сати! Српски тенисер Миомир Кецмановић поражен је после скоро пет сати тениса од Италијана Паола Лоренција.

Тенис 30.08.2019 | 00:07
УСО: Нестваран меч! Кецман испао након пет сати!
Лоренци је био бољи после 4 часа и 50 минута тениса - 6:7(11), 7:6(2), 6:7(2), 6:3, 6:2.

Иако има 37 година, Италијан је показао да може да забележи победе у пет сетова у два меча у низу против тениса који збирно имају мање година од њега (претходно савладао 16-годишњег Свајду).

Србија је остала "само" на Новаку Ђоковићу у сингл конкуренцији УС опена поразом Кецмановића. Он се у трећем колу састаје са Американцем Денисом Кудлом који је претходно избацио Душана Лајовића и Јанка Типсаревића.

Кецмановић је у првом сету пропустио велики број прилика, у тај-брејку. Имао је чак пет сет лопти, две на свој сервис, али је изгубио три поена заредом у завршници.

Италијан је добро спасавао брејк лопте у другом сету и дошао на корак од освајања истог - имао је 5:4 и две сет лопте, али је Миомир успео да се врати и и тај сет одведе у тај-брејку.

Српски тенисер је у том делу игре успео да пронађе игру и противнику препусти само два поена.

Лоренци је поново први направио брејк у трећем сету, али се Кецмановић поново вратио. Нимало изненађујуће дошло се до новог, трећег тај-брејка и трећег сета у низу који је трајао преко сат времена.

Тада је био ред на Кецмановића да попусти, па је Лоренци повео са 2-1.

Четврти сет обележио је велики број брејкова, три у девет гемова. На срећу по Кецмановића он је сервис ривалу одузео двапут, спасао две брејк лопте у деветом гему и меч одвео у пети сет.

Српски тенисер, тренутно 50. на свету, није имао снаге у петом сету. 37-годишњи Лоренци је показивао већу енергију и помагала му је велика подршка са трибина, а Миомиру није одговарао стил игре у којем је морао константно да напада.

У не претерано квалитетном сету као победник изашао је Лоренци и пласирао се у треће коло.

Лоренци у трећем колу УС опена игра против Швајцарца Стена Вавринке, који је у четири сета елиминисао Француза Жеремија Шардија.

Зверев се поново провукао, Федерер иде на Британца! Роџер Федерер, трећи носилац УС опена, сазнао је име ривала у трећем колу тог турнира, док је нову тесну победи забележио Немац Александер Зверев.

Он ће се састати са Британцем Данијелом Евансом, који је у четири сета елиминисао Француза Луку Пуја.

Еванс је успео да победи Пуја после три часа и 13 минута борбе - 6:4, 6:3, 6:7(4), 6:4.

Британац је био бољи тенисер у прва два сета и игру из њих је пренео у трећи. Повео је са 4:1, али је онда уследио велики преокрет.

Пуј је повео са 5:4 и сервирао за освајање трећег сета, али није успео да искористи три сет лопте. Ипак, сет је успео да реши у тај-брејку.

То је било све, испоставило се, што смо видели од Француза, који је двапут изгубио сервис у четвртом сету и претрпео пораз.

Федерер и тренутно 58. тенисер света меч трећег кола одиграће у суботу. До сада су се стастали два пута, на Гренд слемовима, а у оба меча је славио Швајцарац.

Зверев је поново био бољи у пет сетова, овога пута против домаћег тенисера Френсиса Тијафоа - 6:3, 3:6, 6:2, 2:6, 6:3.

Шести тенисер света поново је одиграо турбулентан меч у којем му је највећи проблем био да буде константан и у којем је "доминирао" са дуплим сервис грешкама, имао их је чак 11, али уз 22 аса.

Немац је меч решио у петом сету када је одмах повео са 2:0 и предност брејка задржао до краја меча одигравши малтене савршено у својим сервис гемовима.

Његов противник у трећем колу биће бољи из дуела у којем се састају Француз Беноа Пер и Словенац Аљаж Бедене.

Давид Гофан је преслишао Француза Грегоара Бареа са 6:2, 6:2, 6:2, Алекс де Минор није имао проблем са Кристијаном Гарином (6:3, 7:5, 6:3), а мало изненађење направио је Камил Мајчак који је у пет сетова (6:7, 6:4, 2:6, 6:4, 6:1) елиминисао Пабла Куеваса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар