ЕП: Српкиње ''окренуле'' Туркиње за 1. мјесто!

Србија преокретом против Турске до првог места у групи! Одбојкашице Србије савладале су Турску са 3:1 у сетовима (23:25, 25:19, 25:22, 25:22), у последњем мечу групне фазе Европског првенства.

Остали спортови 29.08.2019 | 21:23
ЕП: Српкиње ''окренуле'' Туркиње за 1. мјесто!
Овим тријумфом наша селекција заузела је прво место у групи "А".

Актуелне европске и светске шампионке су одиграле добар меч, изузев завршнице првог сета, који је припао турским одбојкашицама.

Од другог сета наше даме заиграле су много сигурније, до краја меча није било осцилација у игри, што је на крају довело до нове, пете победе на овом Европском првенству.

Србију су до тријумфа предводиле Тијана Бошковић са 20, односно Бранкица Михајловић са 19 постигнутих поена. Запажене су биле и Стефана Вељковић са 8 и Мина Поповић са 7 поена.

Најефикаснија у домаћој екипи била је Еда Ердем са 16 поена, док је Кубра Чалискан додала 10.

Поприлично изједначен први сет припао је турским одбојкашицама, које су несигуран пријем наших примача у завршници сета умеле да искористе и добију овај период игре са 25:23.

У другом сету, наше репрезентативке нису ништа желеле да препуштају случају. Од самог старта играле су озбиљно и агресивно и у једном тренутку имале осам поена предности. Турска је покушала да се врати, али безуспешно (19:25).

Трећи сет одвијао се као и први, играло се поен за поен, све до средине овог периода. А онда је на сцену ступила Бранкица Михајловић и са неколико сјајних напада преломила резултат у корист Србије (22:25).

Србија је лоше стартовала и четврти сет. Међутим, као и у претходном, од средине овог периода, наше играчице, предвођене Тијаном Бошковић, су убациле у "пету брзину" и на крају рутински привеле меч крају.

Наша селекција се овом победом као прва из групе А пласирала у осмину финала, где ће се 1. септембра састати са репрезентацијом Румуније.

Бугарска победом до плеј-офа, Русија и Азербејџан моћни. Прве победе последњег дана групне фазе Европског првенства у одбојци остварили су Азербејџан, Русија и Бугарска.

У групи А, у којој се налази и Србјиа, Бугарска је декласирала Финску са 3-0 (25:14, 25:21, 25:19).

Бугарке су победом обезбедиле пролаз у осмину финала Еуроволеја са треће позиције у групи, испред Грчке.

Испале су Финска и Француска. 

Код Бугарки је најефикаснија била Насја Димитрова са 11 поена, док је на другој страни 15 постигла Пила Корхонен.

Рускиње су групну фазу завршиле победом, четвртом у пет мечева, против домаћина Словачке са 3-0 (25:14, 25:9, 25:12).

У мечу без резултатског значаја Словакиње нису имале одговор и прописно су се обрукале на свом терену против изузетних Рускиња.

Русија у осмину финала иде са друге позиције, а Словачка са треће. Из групе Д прошли су даље Немачка као прва и Шпанија као четврта, а испали Белорусија и Швајцарска.

Ирина Воронкова је водила Рускиње са 14 поена, док код Словакиња нико није имао преко шест поена.

Румунија је претрпела пораз од Азербејџана максималним резултатом, по сетовима 25:15, 25:14, 25:21.

Румунке су тренутно четвртопласиране, иза Холандије, Азербејџана и Хрватске, а једини начин на који могу да испадну је да Мађарице шокирају Холанђанке и победе их без изгубљеног сета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар