Новак о рамену: Мучи ме неко вријеме!

Заледићу руку на 48 сати! Српски тенисер Новак Ђоковић отворено је говорио о повреди рамена после победе у другом колу УС опена.  Ђоковић: Никада се нисам сусрео са оваквим осећајем! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је имао великих проблема са повредом рамена у дуелу другог кола УС Опена против Хуана Игнасија Лондре.

Тенис 29.08.2019 | 19:43
Новак о рамену: Мучи ме неко вријеме!
Ђоковић је савладао Аргентинца Хуана Игнасија Лондера са 3-0 у сетовима и пласирао се у трећу рунду турнира.

Најбољег тенисера света је током целог меча мучило лево раме, а неколико пута је на терен силазио лекар како би га масирао.

"То је дефинитивно утицало на мој сервис и мој бекхенд, али не бих желео да причам о томе вец да честитам противнику који је показао одличан такмичасрки дух. Победио сам у три сета, али је дефинитивно био веома тежак меч који сам одиграо. Доста удараца смо разменили, посебно у другом сету када је водио 3:0. Пронашао сам одговор у бекхенду што је било круцијално, Хвала свима што су дошли, знам да је било доста кише, хвала што нас подржавате", изјавио је Ђоковић после меча.

Он је затим појаснио ситуацију око левог рамена.

"Ово је нешто што ме мучи неко време и није лако када осећате бол, али морате да пронађете начин да то превазиђете, да скраћујете поене и да користите своје шансе. Ја сам имао и среће, посебно у другом сету када сам се вратио. Ово није први пут да се суочавам са оваквим проблемима и тако је како је, али сам задовољан што сам на терену".

Прочитајте још Ђоковић се изборио са повредом и захукталим Лондером за треће коло УС опена

Водитељ програма је истакао да је Новак често у каријери морао да превазилази разне проблеме.

"То звучи као клише, али ја се увек трудим да будем позитиван. Дупли брјек (заостатка) није лака ситуација, Лондеро је имао снажан сервис, а ја сам пронашао своју шансу у добрим ритернима и искористио је", закључио је Ђоковић.

Новак свој наредни меч игра за отприлике 48 сати и толико времена ће имати да се опорави.

"Вероватно ћу заледити своје раме у наредних 48 сати и нећу радити ништа, па ћемо видети шта ће се догодити", нашалио се српски тенисер.

Српски играч је ипак успео да савлада противника и да обезбеди себи наставак такмичења.

"Морао сам да посветим неко време тој повреди. Сметало ми је у овом мечу, нарочито код сервиса и бекхенда. Није било лако играти са таквом врстом осећаја, морам да будем искрен. Нисам то доживео много пута у каријери", рекао је Ђоковић.

Навео је и да је имао среће да пронађе ритам у другом сету.

"Видели сте, имао сам медицински тајм-аут. У променама страна сам покушавао да користим правила колико год могу да бих добио физиотерапију и медицинску помоћ. То ми је дефинитивно помогло да останем у мечу", додао је Ђоковић.

Како је истакао, потешкоће са којима се суочавао у првом сету су биле такве да није сигуран да би успео да заврши меч да није било правовремене медицинске помоћи.

"Радићу на тој повреди наредног дана, мораћу да се консултујем и са стручњацима спортске медицине. Надам се да ћу за два дана моћи да оклоним бол, ако је то могуће уопште", рекао је Ђоковић.

Српски играч је поновио да се никада у каријери није сусрео са таквим осећајем.

"Додаћу да то није новост јер имам некакве потешкоће већ неколико недеља. Тај осећај је био ту, једног дана је интензитет бола већи, другог дана је мањи. Све то је много осцилирало. Оно што се данас догодило на терену је било неочекивано, али на терену морате да се суочите са стварима какве јесу", рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света је додао и да је током каријере, за разлику од других тенисера, морао да игра кроз бол и да пронађе начин да стигне до победе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар