Четврта сезона у низу: Ботас и 2020. у Мерцедесу!

''Поносан сам и срећан што ћу и четврту сезону бити у тиму'', поручио је Финац.

Остали спортови 31.08.2019 | 20:21
Четврта сезона у низу: Ботас и 2020. у Мерцедесу!
Мерцедес-АМГ Петронас Моторспорт објавио је данас да ће наставити сарадњу са финским возачем Валттеријем Боттасом и у сезони 2020.

Из шампиона Формуле 1 рекли су да су искористили могућност продужења уговора на још годину дана, након што је шеф тима Тото Волф одлучио да задржи Финца, а не да наредне сезоне у другог возача промовише тренутну резерву Естебана Окона.

Након једне сезоне коју је у Мерцедесу провео као резервни возач Окон ће се 2020. године прикључити Реноу

"За 2019. годину Ботасу смо поставили изазов да буде још бољи него што је био у првом дијелу 2018. Он је то и постигао уз неке веома импресивне наступе у раној фази овогодишњег шампионата Формуле 1", рекао је Волф за британске медије.

Ботас је у Мерцедес стигао 2017. године, након што је четири сезоне возио за Вилијамс-Рено. Ове сезоне у поретку возача Формуле 1 заузима друго мјесто са 62 бода мање од тимског колеге Луиса Хамилтона.

"Веома сам поносан и сретан што ћу и четврту сезону бити у тиму. Желим захвалити сваком члану тима и Управном одбору Мерцедеса на указаном повјерењу и вјери у мене. Моји наступи су из године у годину све бољи. Ово је сјајан начин за почетак друге половине сезоне 2019. године", рекао је 30-годишњи Ботас.

Након првог дијела сезоне у шампионату Формуле 1, током којег је одвожено 12 трка, Мерцедес је суверени владар у поретку конструктора са 438 бодова, а слиједи га Ферари са 288 бодова.

Наредна трка Формуле 1 возиће се 1. септембра за Велику награду Белгије.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар