ЕП: Ковач скратио списак пред пут у Словенију...

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Слободан Ковач скратио је списак играча пред пут у Љубљану, где ће се припремати за предстојеће Европско првенство.  Ковач скратио списак на 15 имена.  Наша мушка одбојкашка репрезентација без четири отписана играча у Љубљани наставља припреме за ЕП (12-29. септембар).

Остали спортови 30.08.2019 | 11:29
ЕП: Ковач скратио списак пред пут у Словенију...
Одбојкаси Србије у понедељак путују за Словенију где ће одиграти две утакмице са домаћом селекцијом, а на те припреме Ковач води 15 играча и то без Милана Катића, Мирана Кујунџића, Стевана Симића и Божидара Вучићевића.

На списку су, техничари Никола Јововић (Зирак), Алекса Батак (Млади радник), Вук Тодоровић (Војводина), коректори Александар Атанасијевић (Перуђа), ДраженЛубурић (Халкбанк), либера Невен Мајсторовић (Крајова), Никола Пековић (Партизан), блокери Срећко Лисинац (Трентино), Марко Подрашчанин (Перуђа), Петар Крсмановић (Јурга Сугрут), Александар Околић (ПАОК), примачи Урош Ковачевић (Трентино), Марко Ивовић (Локомотива Новосибирск), Немања Петрић (Белогорје Белгород), Лазар Ћировић (Падова).

Мечеви Србије и Словеније играће у уторак од 20 сати и среду од 17 сати у дворани Стожице.

Одбојкаши Србије на шампионату Европе играће у Б групи, први меч је 13. августа против Немачке у Бриселу, а потом се у Антверпену састају са Словачком, Шпанијом, Белгијом и Аустријом.

Европско првенство на програму је од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

Мушка сениорска репрезентација Србије ће у оквиру припрема за 31. Европско првенство, које ће се одржати од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској, одиграти две пријатељске утакмице против домаћег састава у Љубљани.

Мечеви су на програму у уторак, од 20.00 и од 17.00 у дворани Стожице. Прва контролна утакмица ће бити отворена за гледаоце, док ће друга бити без присуства публике. Слободан Ковач, први тренер сениора Србије, на располагању има 15 играча, четири мање него на старту припрема, пошто је списак скраћен за Милана Катића, Мирана Кујунџића, Стевана Симића и Божидара Вучићевића.

Србија ће одиграти први меч у Б групи ЕП у Бриселу против Немачке, у петак 13. септембра од 15 часова, док ће све преостале утакмице одиграти у Антверпену. Наш тим ће други меч у Б групи одгирати у недељу, 15. септембра против Словачке (18.30), а трећи у пондељак, 16. септембра против Шпаније (20.30). Четврти меч на ЕП Србији је заказан за среду, 18. септембра против Белгије (20.30), а последњи, пети, у четвртак, 19. септембра против Аустрије (20.30).

На пошлом Европском шампионату, које је пре две године одржано у Пољској наш тим је освојио броназну медаљу победом над Белгијом. Злато је припало Русима, а сребро Немцима који су нас неочекивано савладали у полуфиналу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар