УСО: Ноле се изборио са повредом и захукталим Лондером!

Новак Ђоковић је савладао Аргентинца Хуана Игнасија Лондера са 3-0 у сетовима и пласирао се у треће коло УС Опена.  Раме више мучило Ђоковића него Лондеро.  Повреда је присутна и не да мира српском тенисеру који се пласирао у треће коло УС Опена.

Тенис 29.08.2019 | 12:07
УСО: Ноле се изборио са повредом и захукталим Лондером!
Киша је "демолирала" распоред трећег дана УС опена, али Новак Ђоковић је био међу привилегованом осморицом тенисера, који су успели да по плану одиграју своје мечеве.

Под кровом стадиона "Артур Еш", нешто иза три сата ујутру по средњеевропском времену, славио је победу над 56. тенисером света, Хуаном Лондером - 3:0, по сетовима 6:4, 7:6 (7:3), 6:1.

Новак је осећао бол у левом рамену, што је свакако утицало да изгуби неуобичајено много гемова на свој сервис (пет). У првом сету је губио 2:3, па одмах направио "рибрејк", док је у другом било 0:3, уз чак два брејка аргентинског тенисера.

РАНИ ПОЧЕТАК ЗА НАШЕ

Дуел Лајовић - Кудла на терену број 7 заказан је за 17 часова по нашем времену, док Кецмановић и Лоренци на терену број 14 играју око 18.30.

Ђоковић је и тада стигао до изједначења на 3:3, па и потпуног преокрета (5:3), али је онда себи закомпликовао живот и морао да се бори за други сет у "тај брејку". Када је решио и тај "проблем", остатак меча за њега је представљао формалност.

Укупно је Лондеру одузео сервис девет пута, од тога четири пута у трећем сету.

У 1/16 финала Новак чека Душана Лајовића, који претходно има задатак да савлада Американца Дениса Кудлу и тако "освети" Јанка Типсаревића. Ако није дошло до "српског дербија" у другом колу, нека га бар буде у трећем...

Лајовић је свој меч требало да одигра у среду, неколико сати пре Ђоковића, али због кише није могао ни да помисли на излазак на терен. Исто важи за Миомира Кецмановића, који је требало да се састане са Паолом Лоренцијем из Италије.

Занимљиво је да Новак у осмини финала иде управо на Кецмановића, ако талентовани Србин успе да забележи још две победе, а после Лоренција на ред би дошли Стен Вавринка или Жереми Шарди.

Славио је Новак Ђоковић против Аргентинца Хуана Игнасија Лондера са 3:0 (6:4, 7:6, 6:1) и тако се пласирао у треће коло УС Опена. Није ово Пирова победа, али јесте проблематична за Новака јер лево раме наставља да га мучи и то толико да је морао два пута да тражи помоћ лекара. Чак је и завршетак меча био под знаком питања...

У трећем колу Новаку ће ривал бити бољи из меча у коме ће Душан Лајовић укрстити рекете против Дениса Кудле.

"Морао сам да дам себи времена како бих схватио о каквој се повреди ради. Вечерас је то утицало на моју игру, посебно током сервиса и на бекхенду. Није било лако играти са таквим осећајем у руци. Нисам то искусио много пута у каријери. Такође, имао сам среће што сам успео да нађем начин да се вратим у меч и да га завршим у три сета. Имао сам медицински тајм аут, на паузама сам покушавао сам да се снађем како бих испоштовао правила која постоје везано за медицинску помоћ током меча. Све то ми је помогло да останем у мечу. Средином првог сета нисам био сигуран да ли ћу успети да одиграм меч до краја. Заиста ми је драго што јесам", рекао је Ђоковић после меча.

Додао је Новак да ће у току дана имати консултације и додатне прегледе, те да се нада да ће имати довољно времена да се опорави и одигра наредни меч без болова.

Открио је српски тенисер после меча да ова повреда и није толико "нова".

"Нова је у смислу да током каријере никада нисам имао конкретно овакву повреду. Али, није нова јер ме мучи већ неколико недеља. Неких дана је бол јача, неких слабија, мења се. Ово данас је било снажно и непредвидиво", рекао је Ђоковић.

Дефинитивно су ови проблеми са левим раменом засенили победу над Аргентинцем јер се ништа друго није ни очекивало. Нажалост, уколико се повреда покаже тежом него што бисмо сви ми волели, Новак би могао да има великих проблема у наставку турнира.

Имао је их је и против Лондера. Аргентинац је први направио брејк у првом сету, али је Ђоковић узвратио са два и добио први део игре у своју корист. Други сет је такође обиловао брејковима, Лондеро их је имао чак два предности, водио је с 3:0 у гемовима, али ни то му није помогло па је други сет припао српском тенисеру у тај-брејку. Трећи сет је већ био рутина, а Ђоковић га је добио уз чак четири одузета сервиса противника.

Победа је ту, пише се, Ђоковић добро гура на УС Опену резултатски, само још то раме да буде како треба па да опет гледамо тениског мајстора како шије противнике у Њујорку без болних гримаса. То је тренутно најважније.

Српски тенисер је дошао до победе против Аргентинца после два часа и 13 минута борбе – 6:4, 7:6(3), 6:1.

Ђоковић је остварио девету победу у низу на УС опену, другу ове године после уводне против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене са такође 3-0.

Није све ишло као што је замишљено пред почетак меча. Лондеро је пружио одличан отпор током већине дуела, а најбољи тенисер планете је током целог дуела имао проблем са левим раменом.

Неколико пута му је указивана помоћ, а откривено је и да проблем са тим делом тела датира од пре почетка другог кола.

Ипак, Новак је показао класу и успео да у битним моментима покаже одличан ментални склоп, направи неке мање преокрете и на крају не изгуби ни сет.

Лондеро је на почетку меча играо изузетно, иако је изгубио уводних шест поена. Први је дошао до брејк прилика и успео да их искористи, те повео са 3:2.

Уследио је моментални брек Ђоковића, али и први проблеми са раменом које су гледаоци могли да виде. Пред крај првог сета Новаку је указана помоћ, али га то није омело да на 5:4 за нијансу подигне ниво игре и брејком оконча први сет меча.

Проблеми са левим раменом нису нестали ни на почетку другог сета и то се могло видети у игри српског тенисера.

Лондеро је играо сјајно и видевши да противник није на нивоу заиграо је још боље. Он је такво стање на терену и резултатски искористио направивши чак два везана брејка Ђоковићу, други после три дупле сервис грешке Србина.

Освајач 16 Гренд слем титула није очајавао и није хтео да преда сет у којем је имао значајан заостатак.

Заиграо је доста боље, притиснуо ривала и направио не један, не два - већ три брејка у низу. Освојио је укупно пет гемова у низу и повео са 5:3, те добио прилику да добрим сервисима оконча други део игре.

Мало ко је очекивао да се Аргентинац врати у игру после таквог пада, али се то десило. Уследио је можда и најлакши гем за Лондера на ритерну, а недуго затим се дошло до тај-брејка.

У незваничном 13. гему сета српски тенисер је у два наврата правио мини-брејк, али је Лондеро успевао да се врати. Лондеро је успео да узме поен после промене страна и смањи на 4:3, али је то био последњи који је узео Србину који је опет тачно када је требало "додао гас".

Лондеро је потпуно посрнуо у првом гему трећег сета и изгубио сервис веома лако, али је Новаково раме, које је поново добило масажу између сетова, правило проблеме.

Аргентинац је направио брејк и поново се вратио у меч, иако је изгледало као да ће актуелни шампион коначно један сет освојити без тада већ учесталих компликација.

На срећу по српског тенисера Лондеро је од тог тренутка потпуно изгубио снагу. Новак је направио још један брејк, а затим и трећи у низу чиме је дошао до огромних 4:1.

До краја сета Лондеро је изгледао као сенка играча из прва два сета, а Новак је успео да рутински дође до последњег сета и пласмана у треће коло.

У трећем колу УС опена бранилац титуле за противника имаће бољег из дуела у којем се састају Душан Лајовић и Американац Денис Кудла. Тај меч је одложен због кише и на програму је у четвртак.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар