ОСТАВИЛА БЕБУ: Како је полиција пронашла мајку

Рачун из продавнице који се налазио у кеси у коју је Мирјана Г. ставила своју тек рођену бебу и потом је оставила у контејнеру, био је кључни траг који је полицију одвео до мајке дјетета.  

Србија 29.08.2019 | 07:41
ОСТАВИЛА БЕБУ: Како је полиција пронашла мајку
Наиме, Мирјанин отац је у недјељу послије подне пазарио јогурт у оближњем маркету и донио га у стан у кеси са све рачуном унутра. Мирјана се без надзора љекара, породила наредног јутра, док су њен отац и седмогодишњи син спавали, затим је бебу ставила у кесу и оставила је у контејнер који се налази у близини зграде у Жаркову у којој станују.

Након што је комшија, пензионер Слободан Цветковић чуо бебин плач који допире из контејнера, одмах је алармирао полицију и Хитну помоћ. Како је Блиц већ писао, бебу у првом тренутку нико није смио да узме, јер су се плашили да је не повреде, али је добра околност била та што су Хитна помоћ и полиција дошли невјероватно брзо, послије свега неколико минута.

Полиција је у кеси у којој се налазио малишан пронашла рачун из продавнице, гдје су одмах и упутили. Враћајући уназад сигурносне камере из маркета и уз помоћ радника исте, успјели су да пронађи човјека који је пазарио јогурт – Мирјаниног оца.

Тако су полицијски службеници успјели да лоцирају мајку тек рођеног дјечака која је својим несјавесним чином шокирала јавност.

Пријатељи ухапшене мајке рекли су да је Мирјанин отац кобног јутра видио тачкице крви на поду код купатила, али да му је кћерка рекла да је добила циклус и да се “врати у собу док она то почисти”. 

Несрећни човјек, не слутећи ништа, вратио се у собу, а увече тог дана када је полиција закуцала на врата и сазнао шта се догодило.

Признала све
Мирјана Г. (33) на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду признала је да је своју тек рођену бебу у понедјељак оставила у контејнеру у близини свог стана у Жаркову, након чега је тужилаштво предложило суду да јој се одреди притвор.

Она је тужилаштву изнијела своје разлоге за такав поступак, а вјештачења која треба да усљеде показаће да ли је и колико била свјесна својих поступака.

Мирјана Г. се на терет ставља кривично дјело тешко убиство у покушају дјетета (члан 114. став 9) за које је запријећена казна од 10 до 40 година затвора, а према законским прописима, за дјело које остане “у покушају”, као и овом случају, суд може да изрекне ублажену казну.

Током истраге која треба да услиједи биће испитани свједоци и обављено неуропсихијатријско вјештачење као и вјештачења које треба да утврде када је дијете тачно рођено и да ли је мајка била у постпорођајној депресији.

(Блиц)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

29.08.2019 06:36

Била је у п.м....како тих савремених термина није било прије и сви су били задовољни,како дјеца,тако и родитељи.....Ово је показатељ ретултата те савремене технологије,садрзане у нус производима интернета..Страшно у ком правцу тонемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

29.08.2019 07:34

Каква црна ублазена казна, ребните јој одмах 40год за свој ванхумански поступак. Имаце онда довољно времена у ћелији да се преиспита засто је то урадила, срам је било година!!!

Name

XX

29.08.2019 14:16

Дај ми среце и баци ме на смеце- стара пословица. Ова бебуска је имала и имаце срецу без обзира на такву мајку.

Name

Титаник

29.08.2019 06:58

Максимална казна и кастрирање , у мене се мачка омацила и сви су на окупу непада ми на памет да их негдје однесен и оставимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просветитељ

29.08.2019 07:32

Не зна ни она јадница шта је и како је,сад је сви осуђују,испаде да је боље да је абортирала као и све друге,али ипак се породила,праштај те другима да би ви лакше и боље живјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МР

29.08.2019 08:22

Никакве разлике нема измедју, да ли мајка абортирала или бацила( убила) тек родјену бебу....Źену ослободити свих оптужби, јер овом лудилу највише доприносе држава (систем) друштво. Само, ако је то урадила из ината ономе ко је бебу направио, онда јој судити...

Name

Страшно

29.08.2019 10:00

Тешко је судити оваквим поступцима, јер је доста мајки у овом периоду чак недовољно урачунљиво, поспородјајни синдром. Међутим, како отац, с којим је живјела, није видио да је трудна, то је просто невјероватно? Ово је свакако ужас и проблем овог друштва, јер је учестало у задње вријеме.

Name

Нека је бебчету са срећом

29.08.2019 10:05

Јој, јој, оставити своје створење тако. Али дефинитивно је јебена стварност ужасна и ко зна шта се дешава у глави жене која га је родила. Нека је беба жива и здрава, да преброди сазнање гдје је остављен јер то нема везе са вриједношћу његовог бића. Нека срећно одраста и буде боља особа од оних који су тако поступили с њим.

Name

Бакица

29.08.2019 11:47

Срам је било нема оправдања није она балавица њој је 33год тако да остави своје дјете то ни керуса неби урадила .За њу максимална казна .

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

29.08.2019 22:08

незнам какав коментар да дам имам цетворо дјеце и свако волим на свој нацин као да имам једно али ово нема оправдања или затвор или поправни дом до краја зивота јер ово није мајка ! Права мајка немозе убити своје дијете!

ОДГОВОРИТЕ