УСО: Венус није помогла ни кафа! Киша прави проблеме!

Свитолина и Плишкова сигурне! Киша је направила праву пометњу у програму трећег дана УС Опена, али неколико мечева ипак је одиграно у дневном термину.  УС опен кориговао распоред, киша не утиче на Ђоковића.  Киша и даље ремети планове организатора УС опена, али неће утицати на Новака Ђоковића.

Тенис 28.08.2019 | 23:28
УСО: Венус није помогла ни кафа! Киша прави проблеме!
Захваљујући томе што је кров покривен на стадионима „Артур Еш“ и „Луис Армстронг“, посао у другој рунди су успешно завршиле Каролина Плишкова и Јелина Свитолина.

Украјинка Свитолина, пети носилац турнира, четврти пут у каријери је играла против Венус Вилијамс и стигла до треће победе, 6:4, 6:4, после 113 минута игре.

Венус је одмах на старту изгубила сервис, потом још једном за 2:5, да би потом начинила рибрејк, и потом смањила на 4:5 у гему када је Свитолина имала три сет лопте.

Ипак, Украјинка је искористила прву наредну која јој се указала и тако је повела у мечу.

Венус је у паузи између сетова затражила да јој донесу кафу, што је и учињено. То јој је накратко помогло да се „разбуди“, повела је са 3:0, али као да је кофеин био кратког дејства.

Врло брзо је опет „заспала“, дозволила противници да начини серију од 5:0, потом је освојила наредни гем, али није било спаса у десетом.

„Имала сам среће. Док су остали нервозни и чекају у свлачионици да престане киша, ја сам одиграла меч“, рекла је Украјинка по завршетку меча.

Њу у наредном колу очекује боља из меча између Ребеке Петерсон из Шведске и Украјинке Дајане Јастремске.

Пре Свитолине, успешно је посао одрадила и Чехиња Каролина Плишкова, трећи носилац турнира. Она је победила 2020. играчицу света, Грузинку Маријам Болквадзе.

После 68 минута игре Плишкова је славила са 6:1, 6:4 и сада чека бољу из окршаја између Онс Жабур и Аликсандре Саснович.

УС опен кориговао распоред, киша не утиче на Ђоковића. Киша и даље ремети планове организатора УС опена, али неће утицати на Новака Ђоковића.

Организатори турнира у Њујорку су ипак направили нови распоред у којем су преместили српске тенисере, изузев Ђоковића.

Новак ће свој меч другог кола играти на стадиону "Артур Еш" када је и првобитно планирано, од 1 ујутру по средњеевропском времену, с обзиром да главни стадион УС опена поседује фунцкионални кров.

Душан Лајовић је добио "унапређење", па је по новом програму први на Терену 7. Он се састаје са Американцем Денисом Кудлом, играчем који је у првој рунди избацио нашег Јанка Типсаревића, а њихов меч би требало да почне нешто после 22 часа, уколико киша стане.

И Миомир Кецмановић је добио промену, па ће играти други а не трећи меч дана на свом терену. Он ће се састати Италијаном Паолом Лоренцијем када свој окршај заврше Ребека Петерсон и Дајана Јастремска.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар