ЕП: Туркиње силовите пред Србију, Хрватице у плеј-офу!

Одбојкашице Турске победиле су Францускиње са 3-0 у сетовима (25:19, 25:19, 25:16) у претпоследњем колу групе А Еуроволеја.

Остали спортови 28.08.2019 | 21:49
ЕП: Туркиње силовите пред Србију, Хрватице у плеј-офу!
Туркиње су остале максималне (4/4) током групне фазе пред меч са прво место против Србије, која такође нема пораз.

Францускиње су завршиле Европско првенство четвртим поразом у низу, након што су у првом колу изненадиле фаворизовану Бугарску.

Еда Ердем је предводила победнице са 15 поена, док је Ебрар Каракурт имала осам. На другој страни истакла се Лусил Жикел са осам.

Дуел између Турске и Србије игра се у четвртак од 18.30 по средњеевропском времену.

Велики шок доживеле су домаћице Еуроволеја Пољакиње, које су претрпеле пораз од Белгије после великог преокрета и пет сетова,

Белгијанке су славиле са 20:25, 27:25, 20:25, 25:21, 17:15.

Аутсајдерке у овом мечу су у неколико наврата направиле преокрет. У другом сету су губиле 21:24, али серијом 6:1 дошле до изједначења.

У петом сету су ипак направиле још веће изненађење - губиле су током целог сета, било је 14:12 за Пољакиње, али је неумољива Белгија ипак успела да преокрене и тај део игре.

Обе репрезентације су раније већ обезбедиле пласман у осмину финала, а домаћин ће највероватније у ту рунду са треће позиције (Белгија са друге), уколико не направи изненађење против Италије у четвртак.

Своју репрезентацију је до великог преокрета водила Брит Херботс са чак 33 поена. Марилес Јансенс је имала 18, два више него Каја Гробелна.

Код поражених је најбоља била Малвина Смаржек са 28 поена, али се није претерано прославила у овом дуелу.

Одбојкашице Хрватске обезбедиле су плеј-оф победом над Азербејџанкама од 3-0 у сетовима.

Хрватице су славиле победу која је била доста неизвеснија него што резултат по сетовима то говори - 25:20, 25:23, 35:33.

Оне ће у осмину финала ићи највероватније са треће позиције, док је домаћину Мађарској потребно чудо како би прошле даље (пораз Румуније и њихова победа над првопласираном Холандијом).

Русија је убедљиво славила против Шпаније са максималних 3-0 у сетовима и уписали трећу победу на шампионату.

Ирина Королева је била фантастична, постигла је чак 15 поена за Русију уз 6 сјајних смечева, на које репрезентативке Шпаније никако нису имале одговор.

Управо је таква ситуација била у првом сету, у ком је Шпанија постигла свега 15 поена, у другом су биле нешто боље и постигле 19, да би у трећем биле најбоље са 22 поена, али су ипак уписале само трећи пораз на шампионату.

Сјајна Ана Ескамиља је са 16 поена била најефикаснија одбојкашица и имала је један ас који је забележила у другом сету. Шпанкиње су одиграле све мечеве групне фазе, док је Рускињама остао још сусрет са Словачком, који ће одиграти 29. августа у 15 часова и 30 минута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар