УС опен - Херој дана: Томас Фабијано...

Фабијанова прељута "пица Италијана" за Доминика Тима! Италијан Томас Фабијано као са се специјализовао за победе на старту турнира над високорангираним носиоцима.

Тенис 28.08.2019 | 19:43
УС опен - Херој дана: Томас Фабијано...
Момак из Гротаљеа, места од 1.000 становника у близини Таранта, на југу Италије, на турнир је дошао као 87. на свету и са два узастопна пораза у првим колима, у Кицбилу и Винстон Салему, али му то очигледно није сметало.

Тим је био један од фаворита, али опет је показао велику осцилацију у игри. Никако није могао да наметне свој ритам игре, док је Фабијано имао сјајну дефанзиву и на крају је славио са 6:4, 3:6, 6:3, 6:2.

Италијану нису стране победе над играчима из Топ 10. На Вимблдону је пре месец дана на старту победио Стефаноса Циципаса, сада је његова жртва био четврти носилац.

"Прелепа победа, мислим да сам цеом меч одиграо са истим интензитетом. Он је био бољи у другом сету, али трудио сам се да останем у игри, нисам се предавао и на крају сам победио. Победа на Вимблдону над Циципасом дала ми је снажну менталну снагу и знао сам да захваљујући тој вери у себе могу да дођем до победе", каже Фабијано.

Занимљивост везана за њега је да га Крејг О'Шанеси, статистичар који ради анализу за Новака Ђоковића, сматра једним од најбољих ритернера на свету. Свакако су му и његови увиди и подаци помогли у мечевима са Циципасом, а вероватно и у овом са Тимом.

Његов главни проблем су биле осцилације, ово му је већ 21. турнир у овој години, јер је често губио на старту. Ипак, било је и разлога за то. Мучио се са одређивањем приоритета где ће играти, да ли да настави са челинџерима или АТП турнирима и ту је често губио тло под ногама.

Имајући то у виду, ова победа над Тимом делује као право мало чудо, али мучење Аустријанца са формом свакако је допринело томе.

Без обзира, 30-годишњи Фабијано ужива у свом тренутку славе.

"Играћу сада са Бубликом, он има помало чудну игру, чак хвата невероватне винере, час прави необичне грешке. Мораћу да будем максимално клонцентрисан да га победим", поручио је јунак другог дана УС Опена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар