Крајиновић: Пораз ме боли, а нисам много гријешио!

Филип Крајиновић је завршио учешће на УС Опену поразом од Седрика-Марсела Штебеа.

Тенис 28.08.2019 | 17:49
Крајиновић: Пораз ме боли, а нисам много гријешио!
Тенисер из Сомбора је изгубио са 6:3, 4:6, 6:4, 7:6 (6). Имао је прилику да се врати у меч, сет лопту у четвртом сету, али је није искористио.

После меча је признао да је био помало изненађен игром немачког тенисера.

“Тежак меч. Нисам очекивао да ће одиграти на врхунском нивоу. За себе не могу да кажем да сам био слаб, да сам правио неке грешке. Једноставно, био сам агресиван. Читао ми је добро игру, имао је и среће када је било најбитније. Заслужено је победио. Можда ми је мало жао што меч није отишао у пети сет, али са друге стране физички сам се стварно исцрпео. Ја сам био тај који је диктирао темпо, а он је искористио снагу мојих удараца. Болан пораз, сигурно највише из разлога што је Грен слем", каже Филип.

Нејасно је какви су то проблеми физичке природе мучили Крајиновића.

"Физички сам био слаб. Не знам из ког разлога. Добро сам тренирао. Можда сам се трошио јер сам био веома агресиван и нисам добијао лаке поене. Сваки пут сам морао да ударим лоптицу из све снаге да бих добио неки поен. Тако да ме је то баш исцрпело. Враћао ми је сваки сервис, тако да ни ту нисам имао предност. Самим тим сам и физички пао."

Крајиновић је на бетону пре Њујорка играо само у Винстон Салему.

"Играо сам пре тога шљаку. У Монтреалу нисам упао у главни жреб. Био сам први напољу. У Синсинатију нисам пријавио квалификације. Моја велика грешка, шта да радим…"

Без обзира на пораз каже да неће одустати и да ће покушати што пре да оствари добар резултат.

"Играћу на турниру у Мецу из серије 250. После тога идем у Токио, Шангај и све оно што иде после тога. И даље сам у доброј позицији ту сам педесет и неки. Жао ми је последњих неколико турнира када сам добијене мечеве губио. И овде сам имао шансе, а нисам их реализовао. Надам се да ће се то окренути на моју страну. Фали ми је један добар резултат да се вратим тамо где сам био прошле године", закључио је Крајиновић који је додао и да није гледао меч Црвене звезде али да му је драго што је српски шампион прошао у Лигу шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар