Хуманост без граница

Популарни певач и глумац политички је активиста и велики је хуманитарац.

Забава 28.08.2019 | 14:54
Хуманост без граница
Џон Бон Џови недавно је отворио два ресторана у којима људи који су гладни, а немају новац, могу да добију бесплатан оброк.

"Соул Китцхен" је име за непрофитну организацију коју је основао Бон Џови. Не постоје ценовници, а плаћање рачуна је необавезно. Они који су у могућности могу да оставе 20 долара, док они који немају средстава могу да једу бесплатно, а касније могу да волонтирају у кухињи. Према подацима, 51 одсто оброка је плаћено донацијама, а преосталих 49 одсто је покривено добровољним радом.

Мото ресторана је због тога: "Сви су добродошли за наш сто!"

Први овакав ресторан отворен је у октобру 2011. године у Њу Џерсију, у коме је рођен Бон Џови. Други ресторан је отворен 2016. године, у подручју које је настрадало од удара урагана Сенди.

"Наша мисија је одувек била да утичемо на позитивне промене и да се бавимо питањима глади и бескућништва", објаснио је певач.

"На нашем менију нема цена. Дакле, ако сте у могућности ви ћете учествовати у нашем раду: можете да бришете столове, перете суђе или радите у нашим баштама", додао је Бон Џови.

Резервација не постоји. Како ко дође, тако се седа по реду па можете да добијете место поред потпуног странца, што доприноси топлој и природној атмосфери.

На менију су увек три главна јела, инспирисана америчком кухињом, а мени се мења сваких 10 дана. Прво јело се састоји од супе или салате. Главно јело се прави са белим или црвеним месом или рибом, али доступне су и вегетаријанске опције. На крају ту је десерт, који се разликује од сезоне. Оброци су припремљени од органских састојака узгојених у башти ресторана, који је власништво невладине организације.

Поред ресторана са бесплатним оброцима, Фондација Џон Бон Џови је изградила и домове за бескућнике, младе људе и ратне ветеране, пише Ствар укуса. Овај фонд који су основали певач и његова супруга има јасну мисију, а то је "прекинути круг глади, сиромаштва и бескућништва и то развијањем партнерства, креирањем програма и обезбеђивањем бесповратних средстава за подршку иновативним друштвеним организацијама".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар