Лудо на "Рајку": Напетост, еуфорија, стрепња, ерупција!

Очекивано, није било лако провести вече на стадиону у тренуцима када се Звезда бори за место у Лиги шампиона. Али, овај пут је крај био срећан.

Фудбал 28.08.2019 | 23:42
Лудо на "Рајку": Напетост, еуфорија, стрепња, ерупција!
Јесте да је Црвена звезда могла да напуни и два стадиона "Рајко Митић" колико је интересовање владало за реванш са Јанг бојсом у последњем колу квалификација за Лигу шампиона, али нису сви били еуфорични после 2:2 у Берну.

Видело се да швајцарски шампион има нападачки изузетно опасну екипу, па су многи остали забринути за коначан исход, на шта је сигурно утицала и прошлост, односно дуели са Динамо Кијевом, Глазгов Ренџерсом, Бајер Леверкузеном, ПСВ Ајндховеном, Лудогорецом...

У уторак, међутим, како се ближило вече, Београдом је све више владала фудбалска атмосфера. У кафићима по центру испијало се последње пиво пред полазак на стадион, а колона се традиционлно правила већ од Славије. 

Било је и оних који су решили да аутомобилом дођу што је ближе могуће, успут сиреном поздрављајући колеге по клупском опредељењу.

Позитивна енергија постајала је све јача како се смањивала раздаљина до "Маракане". А испред стадиона - журка!

Трубачи, песма на све стране и - сада већ светски познат - ТЕНК.

Борбено возило постављено на плато код северне трибине било је главна атракција за сликање пред улазак на трибине, које су биле крцате и сат времена пред почетак утакмице. Једине празне столице могле су се видети у сектору између јужне и западне трибине, у ком је било много мање гостујућих навијача него што им је било намењено улазница. Око 400 их је допутовало у Београд, а право са аеродрома уз полицијску пратњу спроведени су на Бањицу (плато код спортског центра), па на стадион.

Излазак играча на терен испраћен је још једном спектакуларном кореографијом Делија, посвећеној дугогодишњем навијачу Звезде Мирку "Италијану" који је недавно преминуо, после чега се - упркос константној песми са севера - у ваздуху осетила огромна напетост.

Готово шаховско надмудривање двојице тренера обележило је прво полувреме, у ком није било много узбуђења.

Други период игре почео је громогласним уздахом олакшања домаћих навијача на непрецизан шут Ејбишера. 

Ново незадовољно вртење главом уследило је  у 57. минуту, када Борјан био несигуран, а лопта прошла паралелно са гол-линијом. Срећом по црвено-беле, није било играча Јанг бојса који би ју је послао у мрежу.

Само два минута касније - одушевљење! Боаћи, Марин, Родић и Вукановић креирали су акцију за погодак Црвене звезде.

Затресла се "Маракана" у том тренутку од реакције домаћих навијача, а како су минути пролазили, песма је била све гласнија. 

Све до 82. минута и аутогола Бена, који је најавио тензију на трибинама за преосталих петнаестак минута, рачунајући и надокнаду за коју је било јасно да неће бити краћа од пет минута. Напетост у ваздуху је била огромна, али после "параде" Борјана на шут Нсамеа, па успешно одбрањеног корнера, постало је јасно да Швајцарци ове вечери неће славити у Београду. Није то пореметило ни искључење Томанеа.

Нестрпљиво се чекао последњи судијски звиждук, па да се запева "нанананана Лига шампиона, Лига шампиона".

И поздрав за швајцарске навијаче, на немачком "Ауф Wиедерсехен".

Славље се затим пренело на улице и потрајало до иза поноћи.

Апсолутно заслужено, јер Црвена звезда је други пут узастопно ушла у Лигу шампиона почевши квалификације од првог кола! 

"Не идемо кући, остајемо овде и чекамо жреб", шалили су се навијачи окупљени око војног камиона из ког су играчи палили бакље и испаљивали ватромет.

Имена ривала биће позната у четвртак нешто после 18 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар