ЕП: Српкиње поново на терену - слиједи Грчка!

Женска одбојкашка репрезентација Србије у среду од 16 часова наставља учешће на Европском првенству, које се игра у Мађарској, Словачкој, Пољској и Турској.  Још данас загревање, за Србију од четвртка креће пакао! Одбојкашице Србије већ су у осмини финала Европског првенства. Победа против Грчке не требало да дође у питање. Прилика да селектор Терзић опет мало промеша карте. . .

Остали спортови 28.08.2019 | 13:23
ЕП: Српкиње поново на терену - слиједи Грчка!
Изабранице Зорана Терзића оствариле су максималан учинак у прва три дуела, а у четвртом колу противник ће им бити Грчка.

Одбојкашице Грчке играју добар турнир, оствариле су две победе, међутим против Србије су потпуни аутсајдери.

Међутим, навикли смо од наших дама да сваком мечу приступе веома озбиљно, небитно ко се налази на супротној страни мреже.

"Три победе од почетка ЕП, мислим да из утакмице у утакмицу постајемо све јаче. У среду је противник Грчка. Нисмо се сусретали са њима до сада... Знају добро да одиграју, али ако ми будемо на нашем нивоу, не би требало да буде проблема", рекла је Бојана Миленковић.

Три победе Србије на старту Еврпског првенства, два изгубљена сета, све играчице добиле шансу – укратко је опис дешавања у Анкари прве недеље шампионата. Оно право тек следи од четвртка и дербија Групе А против домаћина Турске у Анкари.

Данас (16.00) европске и светске шампионке играју са скромном Грчком. Требало би чудо да се догоди да изабранице Зорана Терзића не победе. Очекује се да наш кормилар опет мало промеша карте, пружи прилику одбојкашица који ће вероватно мало играти у наставку шампионата када се буде ломило.

Треба одменити и одморити оне најбоље Тијану Бошковић, Мају Огњеновић, Бранкицу Михајловић и Стефану Вељковић. Против Гркиња Србија није играла осам година. Претходна четири сусрета наша репрезентација је решила у своју корист са максималних 3:0. Свесне су Српкиње да права узбуђења тек предстоје.

„Мислим да из утакмице у утакмицу постајемо све јаче. Наредни противник је Грчка. Нисмо се сусретали са њом до сада. Зна добро да одигра, али ако ми будемо на нивоу, не би требало да буде проблема“, рекла је примач сервиса Бојана Миленковић.

Гркиње су у уторак убедљиво поражене од Бугарки и довеле су у питање пласман у осмину финала.

„Репрезентације с којима смо играле нису нашег нивоа и сигурно нисмо играли са истим мотивом као против Турске и јачих репрезентација“, каже Стефана Вељковић.

У данашњим утакмицама вероватно ће најнеизвесније да буде у дуелу Мађарица и Хрватица у Будимпешти. И поред домаћег терена, фаворит је Хрватска која у својим редовима има велику звезду Саманту Фабрис, коректорку италијанског шампиона Конељана. Она је тренутно на четвртом месту по броју поена – 142 (4,22 по сету). На првој позицији налази се Румунка Марија Јоана Басиу са 171 поеном (4,62 по сету).

Холандија и Италија немају ниједан изгубљени сет досад. После непотпуног четвртог кола пласман у осмину финала изборили су – Србија и Турска из Групе А, Италија и Пољска из Групе Б, Холандија из Групе Ц и Немачка и Словачка из Групе Д.

Пласман у осмину финала избориће по четири репрезентације из све четири групе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар