УСО - Џумхур пред дуел са Федерером: Желим више!

Два пута су Босанац и Швајцарац играли до сада, гдје је први рекет БиХ пружао солидне партије, али на оба Грен слема није успио фаворизованом ривалу узети ни сет. Је ли дошло вријеме да се то промијени?

Тенис 28.08.2019 | 14:39
УСО - Џумхур пред дуел са Федерером: Желим више!
Петоструки освајач УС Опена Роџер Федерер биће наредни ривал најбољег бх. тенисера Дамира Џумхура, у другом колу посљедњег овогодишњег грен слема у Њујорку.

Први Џумхуров ривал Елиот Беншетри, осим у првом сету, није много намучио првог рекета БиХ, а дуел првог кола био је одлично загријавање за оно што слиједи вечерас од 19.30 часова.

ДОСАДАШЊИ ДУЕЛИ

Вимблдон 2015.

Федерер - Џумхур 6:1, 6:3, 6:3

Ролан Гарос 2015.

Федерер - Џумхур 6:4, 6:3, 6:2

"Постојао је притисак, што је сасвим разумљиво с обзиром на цијелу годину која је била препуна лоших ствари, повреда, несамопоуздања, мањак турнира и мечева, пуно отказивања... Самим тим губио сам потребно самопоуздање, за које знам да много утиче на моју игру", свјестан је Дамир у чему је био проблем.

"То се видјело у првом сету, гдје нисам пружио добру игру и био сам нервозан, јер сам знао да могу пуно боље и да сам фаворит у том мечу", рекао је Џумхур о старту меча против 227. тенисера свијета.

Ипак, у наредна три сета, све је дошло на своје мјесто.

"Успио сам да се концентришем на своју игру, а не на остале факторе поред терена и у наредна три сета показао сам бољу игру, која ми даје наду да могу одиграти добар меч против Роџера. Ове године нисам имао много таквих мечева, односно шанси да играм са играчима тог нивоа. Играо сам почетком године са Новак, затим прије Ролан Гароса са Стеном (Вавринком), те уз мечеве са Циципасом и Мофисом, то су једини са топ играчима ове године", додао је Џумхур.

Џумхур и Федерер до сада су се састајали два пута, оба 2015. године на најјачим турнирима. Ипак, упркос солидним партијама против фаворизованог ривала, Сарајлија није успио на Вимблдону и Ролан Гаросу да освоји ни сет против Швајцарца.

"Сигурно да ће ово бити још једно ново искуство. Два пута сам играо са њим, пружао сам солидне партије, а сада желим више. Не само да одиграм квалитетно меч, него да то буде и резултатски добро. Колико год форма није сјајна, мислим да је сада све много боље и да се могу надати бољим резултатима до краја године. Знам да, уколико одиграм добро и пружим партије које сам пружао на тренинзима, резултат може бити и повољан. Биће ово добра прилика да покажем гдје сам тренутно и колико могу до краја сезоне", истакао је Џумхур, који се недавно поново вратио међу првих 100 играча свијета.

Како каже, лоша форма је иза њега, а на то је утицао и долазак новог тренера Петра Поповића.

"Једноставно нисам био у правој форми, али промјена тренера заиста ми је годила. С њим сам почео да радим на одређеним стварима и напредак је сигурно ту. Можда резултати неће бити видљиви већ у првих мјесец или два, али даћу времена свему, јер потребно је да се то слегне. Ипак, мислим да добро радимо, идемо правим путем и најбитније је да смо обојица веома професионални и да знамо чему тежимо", закључио је Џумхур.

Додајмо да је Федерер у првом колу, на папиру имао лаган задатак, али ипак није све текло тако глатко.

Против 190. играча на АТП листи, Индијца Сумита Нагала, морао је да одигра четири сета, а баш као и Џумхур, након губитка првог сета, наредна три ријешио је у своју корист - 4:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар