ДАЧИЋ У ПАРАЛИЈИ: “Летујте тамо где вас воле” (ВИДЕО)

Први потпредсједник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић присуствовао је затварању Канцеларије Јединствене Србије у Паралији и поручио грађанима Србије да љетују “тамо гдје их воле”, а Грчкој захвалио на томе што разумије проблеме Србије и што не признаје Косово.

Србија 28.08.2019 | 10:33
ДАЧИЋ У ПАРАЛИЈИ: “Летујте тамо где вас воле” (ВИДЕО)
Дачић је у Паралију, како каже, дошао приватно, на позив лидера Јединствене Србије Драгана Марковића, а у обраћању пред великим бројем туриста и гостију из Србије и Грчке рекао је да Срби у Грчкој нису у страној земљи, већ у земљи која их, поред Русије, највише воли.

– Ви сте у земљи у којој се налазе двије велике српске светиње, Хиландар који је изградио Стефан Немања и “Плава гробница”, гробље на Крфу, гдје почивању хероји Србије којима је Грчка пружила уточиште. Ми развијамо добре односе између наше земље и братске Грчке – рекао је синоћ Дачић.



Он је позвао грађане Србије да љетују тамо гдје их воле и поручио “да не остављају новац тамо гдје их мрзе, гдје туку Србе само зато што навијају за Црвену звезду”.

– Навијајте вечерас за Звезду, овде у Грчкој нико неће да вас дира. У земљама које би требало да нам буду “братскије” од Грчке, пишу кривичне пријаве ако се пјева “Тамо далеко”, овдје ће вечерас играти коло и нико вас неће дирати – навео је Дачић, након чега су присутни, уз аплауз и овације, запјевали “Тамо далеко”. 

Дачић је рекао и да Грчка разумије проблеме Србије и да није признала самопроглашену независност Косова, а говорио је и о томе што се многи у свијету буне јер Београд ради на повлачењу признања тзв Косова.

– Боримо се за Србију, без обзира колико је то тешко. Нама пријете што то радимо, саопштења долазе из разних земаља, са Косова, али ми не радимо ништа против неког другога, ми бранимо своје. Желимо миран живот са свима, али им не дамо да отимају српску земљу – рекао је Дачић, пише Блиц.

Марковић је подсјетио да се Канцеларија ЈС у Паралији сваке године затвара крајем августа и рекао да је за пет година ту канцеларију посјетило 150.000 туриста из Србије.

Он је рекао и да ће се заложити да Грчка настави да подржава Србију на европском путу и да Срби буду најбројнији туристи у Грчкој.

Свечаном затварању канцеларије присустовао је и амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић и син Ивице Дачића Лука, а за вријеме свечаности, током које су се играла српска кола, дио улице био је затворен за саобраћај.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сумњиво

28.08.2019 09:47

Ово је вема опасно помињање српскх светиња,јер би се могло десити да тамо неко однесе мошти цара Лазара.А носање Лазиних мошти је прва фаза иза које је дош'о белај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

28.08.2019 10:41

ниста ти неразумем.

Name

Мирослав

28.08.2019 10:57

Шта те брига гдје ко љетује ,љетуј гдје хоћеш вјечно владајући.

Name

Ре

28.08.2019 11:13

Па се окрене и пјева Османагу, или Миљацку...бљак од ИД.

Name

Пзд

28.08.2019 11:28

Паралија тј парајлија може љетовати гдје хо¢е пуног буђелара а неком је љетовање И зимовање мисаона именица

Name

гобеља

28.08.2019 10:14

Ја кад имам пара ици цу тамо гдје ја хоцу. Палма нема ниста с мојим приватним зивотом. Са просјецном платом од 300 еура бас це му срби љетовати ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

28.08.2019 11:07

Вјероватно слабо Србе срећеш у Федерацији док тако говориш. Треба некад да изадјеш из своје махале и видиш и друге народе ,да се упознаш са њиховом културом, историским наслеђем...које је сигурно богатије од твог па тек онда да дајеш коментар о другима.