”Да су ми одмах дали паре, сви би остали живи”

“Да су ми одмах дали паре, сви би остали живи!” 

Србија 28.08.2019 | 07:16
”Да су ми одмах дали паре, сви би остали живи”
Овим срамним ријечима се четвороструки убица из Јабуковца, Давор Пернић (35), правдао пред полицајцима за монструзни злочин који је починио.

Пернић је кобног дана са више хитаца у главу ликвидирао и Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубину Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53).

Извор из истраге испричао је Информер да су полицајци били згранути и затечени Даворовом хладнокрвношћу.

– Признао је убиство без икаквог кајања, као да нема апсолутно никакву емоцију према жртвама. Мртав хладан је рекао да су Раја и три жене сами криви што их је побио и да се ништа од тога не би десило да су му одмах дали паре – рекао је извор овог листа.

Мјештани Јабуковца били су изненађени и причом да је Пернић наводно помињао и да је имао љубавницу којој је желио да да паре након пљачке, јер га нико никад није видио у друштву девојке.

Разоткрио трговце оружјем

Српски телеграф пише и да је злочине извршио пуцајући из два оружја – малокалибарске пушке, калибра 22 мм, и аутоматског пиштоља шкорпион, калибра 7.65 мм, који је купио од једног ветерана.

Пригушиваче је имао и за пиштољ и за пушку , с тим што је пригушивач за малокалибарску направио од батеријске лампе, гледајући клипове на интернету. Пернић је, према писању овог листа, разоткрио од кога је све куповао оружје, које је плаћао од 200 до 300 евра по комаду. Осим овог којим је починио злочин, илегално је набавио и полуаутоматску пушку “паповку” и још двије малокалибарске.

Избјегао Тијанин закон

Четвороструком убици из Јабуковца, у случају да буде оптужен и оглашен кривим током евентуалног судског поступка, пријети 40 година робије, што је максимална казна према постојећем закону.

На њега не може да се примјени недавно усвојени Тинан закон, који предвиђа доживотни затвор јер он ступа на снагу од 1. децембра ове године. 

Како је Блиц већ писао, Давор Пернић признао је злочин и пред тужиоцем, а потом до детаља хладнокрвино и без трунке гриже савјести описао како је починио масакр због своте новца од око 500 евра.

– Кад сам пришао салашу, примјетио ме је пас и почео да лаје. Отишао сам до потока да размислим шта да радим, па сам одлучио да се вратим. Затекао сам испред куће баба Драгицу и Драгану, која је сједила и читала неку књигу. Повикао сам им да ми кажу гдје су паре, а Драгана је устала, дохватила секирицу и кренула на мене – испричао је Пернић на саслушању.

Он је након хапшења у полицији признао злочин и показао гдје је сакрио арсенал оружја, међу којем је и оно које је користио током злочина.

– Ја никада нисам био код њих, нисам чак ни знао гдје им је тачно салаш, већ сам га тражио и нашао. Када сам кренуо у пљачку, мислио сам да је код куће само баба Драгица и да ћу лако пријетњом од ње сазнати гдје им је новац, јер сам чуо да су много богати – рекао је Давор пред тужиоцем.

Лавеж паса га је поколебао, па је отишао до оближњег потока.

– Одлучио сам да се вратим на салаш и извршим пљачку. Испред куће сам затекао баба Драгицу, али и Драгану. Викнуо сам на њих: “Гдје су паре?!” Међутим, Драгана је без размишљања устала, дохватила секирицу и кренула на мене – рекао је убица.

Након тога се поново вратио до оближњег потока.

– Сједио сам и размишљао да ли да их убијем. Устао сам и поново кренуо код њих. Прво сам убио бабу, а затим и Драгану. Ушао сам у кућу и почео да претресам. Тражио сам новац када се изненада однекуд појавила Љубинка. Пуцао сам и у њу. Након тога вратио сам се и наставио да тражим новац. Тада сам видио да се Раја враћа на салаш, па сам ликвидирао и њега – испричао је осумњичени за четвороструко убиство.

Осумњиченом ће бити одређено психијатријско вјештачење.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар