УС опен: Испао и Крајиновић!

Крајиновић елиминисан после велике борбе у четири сета! Српски тенисер Филип Крајиновић у првом колу УС Опена поражен је од Седрика-Марсела Штебеа са 3-1 у сетовима.

Тенис 28.08.2019 | 00:15
УС опен: Испао и Крајиновић!
Први сет је почео веома турбулентно и некако наговестио како ће се стање на терену кретати. Нервозан је био Филип Крајиновић, доста грешио и препустио брејк Седрику Марселу Штебеу.

Потом је Немац потврдио брејк, да би Крајиновић освојио три везана гема, али нажалост то је било све што смо од њега видели у првом сету, пошто је следећа четири гема освојио Штебе и тако "присвојио" први сет.

У другом је ситуација била потпуно другачија. Крајиновић је заиграо знатно боље, искористо моментум који је дефинитивно био на његовој страни и стекао велику предност од 5:2.

Ипак није успео на свом сервису да заврши сет и убедјливо слави, већ је дозволио Штебеу брејк, који га је потврдио и имали смо нову драму, али је српски тенисер ипак био довољно присебан и одлично одсервирао за освајање другог сета.

У трећем сету је виђена потпуно другачија ситуација и потпуна доминација немачког тенисера, који је био прецизан "у милиметар", редовно погађао линије и играо фантастичан тенис.

Храбро се Крајиновић борио, није дозволио тек тако Штебеу да присвоји трећи сет, али је Немац на крају морао да направи брејк како би га освојио и повео са 2-1 у сетовима.

Четврти сет је био готово идентично неизвестан као претходна три. После осам одиграних гемова, имали смо нерешен резултат у сету, чак смо имали и једнак број брејкова, по два.

До краја су оба тенисера освојила по два гема и ушли смо у тај-брејк, где нас је чекала нова драма. Штебе је добио прва два поена, па је Крајиновић освојио један, да би још два узео Немац.

Потом Крајиновић у пет поена осваја четири, да би пропустио сет лопту и то Штебе маестрално користи и везује неколико поена који су му донели тријумф над српским тенисером у првом колу УС Опена резултатом 3-1.

У наредној рунди састаће се са Марином Чилићем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар