УСО - херој дана: Срећна Бруксбијева "тринаестица"!

Ко каже да 13 мора да буде баксузан број? Ако за Томаша Бердиха можда јесте, онда за сензацију дана на УС Опену, Џенсона Бруксбија свакако није.

Тенис 27.08.2019 | 21:37
УСО - херој дана: Срећна Бруксбијева "тринаестица"!
Тенисер из близине Сакрамента, који је летос освојио два ИТФ турнира и добио вајлд карту за квалификације, победио је Искусног Томаша Бердиха са 6:1, 2:6, 6:4, 6:4.

Можда то и није изненађење ако се има у виду у каквим проблемима је све био Бердих што се тиче повреде у протекле две сезоне, али свакако је одличан резултат.

Џенсон Бруксби, 18-годишњи момак који је прошле године овде у Њујорку играо јуниорско полуфинале искористио је своју прилику. Он је тек други играч који је после добијене специјалне позивнице за квалификације прошао исте и забележио победу у првом колу. Први је био Бредли Клан 2012.

Против прилично неспремног Бердиха, Американац је диктирао темпо игре, Чех није могао да га испрати, тако са се све завршило онако како су Бруксби и домаћи навијачи желели.

"Ни сам не знам колико сам данас аутограма поделио. Одиграо сам неколико мечева овде и допада ми се", каже Бруксби.

Оно што је код овог момка још непознаница је да ли ће се заиста професионално бавити тенисом или ће се определити за редовне студије.

"Још нисам одлучио хоћу ли на колеџ или не. Све лебди у ваздуху... Видећу како ће ићи остатак турнира и какав ће ми бити пласман за два месеца. Што више будем побеђивао мислим да ћу ићи у том тениском смеру", поручио је Бруксби.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар