Ђере: Нешто се дешава са мојим телом!

Забринут сам, идем на паузу. . . ! Пораз у првом колу УС Опена од Миомира Кецмановића у три сета није био само обичан пораз за Ласла Ђереа. Момак из Сенте потпуно је сломљен низом дешавања.

Тенис 28.08.2019 | 19:05
Ђере: Нешто се дешава са мојим телом!
На обраћању медијима после сусрета на Флашинг медоузу, био је јако тужан, али и изузетно забринут сопственим здравственим стањем.

Толико да је најавио да неће играти неко време, чак ни да можда неће ни тренирати.

Ове године играо је добро, бележио сасвим солидне резултате, али онда је негде око Хамбурга кренула серија пораза. Ово му је био четврти турнир на којем је такмичење завршио у првом колу.

"Што се тиче тениса немам нешто много да кажем. У последње време, последњих неколико недеља здравствено се не осећам баш најбоље. Волим генерално да се борим на терену и да дајем све од себе, тенис ми је приоритет у животу, али у последње време не могу стопостотно да радим овај свој посао. Глава ми не дозвољава. Поготово због неких претходних дешавања у породици, због свега тога. Како да кажем, мало сам постао паничар што се тиче свог здравља, неке ствари осећам које раније нисам. То је некако запечатило ову америчку турнеју, мислим да ми треба да треба одмор дефинитивно", причао је Ласло веома потиштено, готово да је био на ивици суза.

Када је уптан да каже шта то осећа и шта мисли да није здравствено у реду, рекао је да та мучна епизода предуго траје и да ни сам не зна шта је у питању.

"Један дан као да ми срце прескаче, други дан се тресем, хладно ми је, осећам као да имам температуру, трећи дан ме глава боли, четврти ме ништа не боли, али немам снаге. И онда, у глави нисам миран, ето... Можда последње две године нисам баш одвајао време за себе и некако нисам баш водио рачуна о себи. Можда је то дошло на наплату. Вероватно није ништа озбиљно, надам се, можда сам само мало изгорео што не би било чудно. Направићу сад паузу и нећу играти док се не будем осећао боље, било да је то месец дана, два или до краја године, не занима ме."

Ђере каже да није урадио још детаљне прегледе.

"Нисам још био на прегледима, али мораћу кад се вратим у Србију. У Монтреалу на пример, тамо сам имао неки грип, тако је почело ово моје путовање. Све сам се надао да ће проћи, да ће бити боље, али не знам...Можда је ту и нервоза. Константно смо под великим притиском, али како год, мислим да ми треба пауза од тениса и свега овога, да се искључим из свега."

Тенис је изузетно ментално захтеван спорт и није искључено да и то утиче на то да се Ђере тако осећа у последње време.

"Нешто се дефинитивно дешава у мом телу и са мојим организмом, али можда то још психа додатно погоршава. Мислим да психа није примарни извор свега што осећам, али дефинитвно погоршавам самом себи зато што размишљам о свему, што сам забринут", поручио је на крају разговора 39. тенисер света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар