Туга: Гаси се Искра, некадашњи прволигаш Југославије!

Искра из Бугојна, која је у сезони 1984/85. наступила у најјачем рангу југословенског фудбала, престаће да постоји.

Фудбал 28.08.2019 | 09:54
Туга: Гаси се Искра, некадашњи прволигаш Југославије!
Клуб славне историје, Искра из Бугојна, престаће да постоји, а ускоро би требало да буде основан нови клуб у Бугојну, под називом Искра 1946, саопштено је из бугојанског клуба.

Клуб из Бугојна највећи успјех у клупској историји остварио је у сезони 1983/84. када је освојио шампионску титулу у Другој лиги Југославије, група "Запад", те изборио пласман у прволигашко друштво бивше државе.

Није Искра успјела да обезбиједи опстанак у прволигашком друштву сезону касније, али је ипак остало записано да је клуб из Бугојна у сезони 1984/85. био члан Прве лиге и на стадиону "Јаклић" играо против Црвене звезде, Партизана, Хајдука, Динама, Сарајева, Жељезничара, Будућности...

"Јасно је да нико нормалан и поштен у наведеној ситуацији неће прихватити рад у клубу, те да се агонија наставља. Искра, овај пут по другим именом, ће у руке анонимуса, те се очекује гњев грађана, навијача и јавности који су разочарани овим сазнањима. Све ће бити јасније након састанка који ће значити и крај НК Искра", наведено је, између осталог, на Фацебоок страници Искре.

Иначе, Искра је још увијек члан Друге лиге Федерације БиХ, група "Запад" (трећи ранг фудбала у БиХ), али ове сезоне није одиграла нити један меч.

Дуел првог кола против Кисељака, који је требало да буде одигран 18. августа је одгођен, баш као и дуел другог кола са Витезом седам дана касније, те је све извјесније да ће Бугојанци иступити из такмичења.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар