Федерер: Ђоковића једна ствар издваја од осталих...

Много пута у каријери осетио је Швајцарац праву снагу српског аса и зна шта је тачно његово најјаче оружје. . .

Тенис 29.08.2019 | 11:29
Федерер: Ђоковића једна ствар издваја од осталих...
Роџер Федерер у каријери је изгубио чак 25 мечева од Новака Ђоковића. Од тога поразио га је у 14 финала, а последње, које га је можда и највише заболео, и које је озбиљно морао да преболи, било је у финалу овогодишњег Вимблдона.

Новак је у том епском мечу, који је трајао пет сати и завршен је у пет сетова, успео да спаси и две меч лопте и баци на леђа рекордера и по броју освојених титула на Вимблдону, и гренд слемова.

Федерер каже да је управо на том дуелу Ђоковић искористио "оружје" које га издваја од осталих тенисера.

"Оно по чему се Ђоковић истиче у односу на друге је то да када падне у мечу и то се одрази на резултат, постане опуштенији, игра слободније. И управо то смо видели и на Вимблдону... Када противнику крене добро, покушавате да зауставите ту 'олују', играте агресивније. Ту вам свакако може помоћи добар сервис, јер не дозволите оном преко пута вас да игра на тај начин. Не смета ми када он изабере да више форсира ту агресивну игру од сигурније игре, и играчу је веома важно да имате обе те стране. А он то има",навео је Федерер.

Федерер је као и Ђоковић изборио пласман у друго коло УС Опена, али тек пошто је убацио у "четврту брзину" након изгубљеног првог сета од 190. играча света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар