Сурови АТП! Судији отказ!

Судија који је водио финале Вимблдона између Ђоковића и Федерера добио отказ! Аргентинац Стајнер остао без посла пошто је давао неовлашћене интервјуе у домовини након што је арбитрирао у најдужем финалном обрачуна у дугој историји лондонског гренд слема.

Тенис 27.08.2019 | 23:39
Сурови АТП! Судији отказ!
У року од само месец и по дана Данијел Стајнер је прешао брз и кратак пут од врхунца каријере до отказа.

Ако не знате о коме се ради, не замерамо јер је у питању врхунски тениски судија. Аргентинац је седео у најпрестижнијој столици у свету његове професије, оној на Централном терену Вимблдона судећи мушко финале. И то не било које него између Новака Ђоковића и Роџера Федерера, најдуже у историји најстаријег тениског турнира на свету.

Одлично вођен меч у условима који нису никако типични за лондонски гренд слем због непристојног понашања пубилке, али и историјско одмеравање које је још једном показало ко је газда у свету белог спорта (читај: Новак) био је врхунац његове каријере, уједно и крај. Наиме, он је 15. августа добио отказ од АТП-а зато што је давао интервјуе у родној Аргентини без дозволе послодавца. Одлука, ма колико била сурова, заправо је логична пошто ово правило није од јуче. Морао је то знати и Стајнер, мада се мора признати да је потез више него суров.

У име играча огласио се преко друштвених мрежа иначе веома активни Џон Изнер који је у једној реченици сумирао сву суровост ове одлуке.

"Не знам целу причу, али она делује апсурдно. Стајнер је одличан судија и омиљен је међу играчима".

Стајнер, иначе носилац златне значке коју имају само врхунски арбитри, могао би да суди сада само на гренд слемовима где АТП углавном не бира судије, али га нема на УС опену.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЗАНКА

28.08.2019 05:20

МОРА ДА ЈЕ ХВАЛИО ДЈОКОВИЦА ПА ЈЕ ЗАТО ДОБИО ОТКАЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

у страха су велике оци

29.08.2019 06:55

Рекао је:"судити мец у којем игра Новак Дјоковиц,је сан сваког судије и врхунац каријере"