Новица се подразумева...

Величковић се нашао у опреми на првом Партизановом отвореном тренингу, иако му је овог лета истекао уговор, а у међувремену није озваничено да га је продужио. Мада, то у његовом случају није ни потребно. . .

Кошарка 27.08.2019 | 22:15
Новица се подразумева...
Било је мале дилеме током лета да ли ће Новица Величковић играти и наредне сезоне за Партизан с обзиром на то да му је истекао уговор на крају прошле, али одговор је био више него очигледан на првом Партизановом отвореном тренингу. Капитен Величковић је био ту, давао је савете придошлицама. Сви су добили одговор да се Новица као играч црно-белих заправо - подразумева. Ради се о човеку који је у два мандата у црно-белом дресу постао права легенда код присталица црно-белих.

Каже и сам Новица да није сваког лета млађи, али да осећа да може још да пружи Партизану. Мотивација код њега никада није била упитна.

Прошлог лета је имао доста проблема да уђе у ритам, мучила су га и леђа, а овог лета је дошао на припреме у бољем стању.

"Лето сам провео са породицом. То је то, гледао сам да се не угојим", рекао је Новица на почетку разговора са новинарима.

Није долазило у питање да га видимо на окупљању?

"У суштини мени је сваке сезоне... Нисам млађи. Да могу да се враћам уназад после сваке сезоне, било би страва. Покушавам да размишљам рационално. Мислим да имам још тога да понудим. Могу да помогнем и млађим играчима и онима који се први пут сусрећу са притиском у Партизану. И на терену и ван њега. Вуче ме још увек, не могу да кажем, вуче ме…", осећа и даље Величковић глад за кошарком.

Сада делује одморно и спремно за нове радне победе.

"Прошлог лета сам имао са леђима проблем. Нисам могао да отклоним бол два-три месеца. Био сам толико лимитиран да нисам могао пола ствари да радим. Довео сам линију у ред и… Сада је лакше, држим се тога сада".

И каже Величковић да су очекивања увек иста у Партизану. Да црно-бели иду на трофеје. Посебно сада када је тим доста појачан у односу на прошлу сезону.

"Крећемо мало другачије у односу на прошлу годину, у другом тренажном центру. То су лепе ствари. Окупљали смо се до пре који дан. Упознавали смо се са тренеровим замислима, теретана, сада креће оно још јаче и да дочекамо спремни почетак сезоне. Циљ је да будемо здрави. Причати шта ти је циљ, а играш у Партизану... Да дамо максимум па докле нас тај пут доведе. Треба и нови играчи да се упознају са оним што Партизан носи. Доста смо талентовани. Има и доста младих играча".

Мало и о странцима...

"Не бих да играмо најбољу кошарку у октобру, већ да растемо. Далеко је фебруар, март. Желим да изградимо атмосферу, хемију. Мозли је стигао пре неки дан, Параховски исто… Познајемо се у суштини. У Партизану се странци увек прихвате моментално. Нису без разлога у Партизану. Само нека играју најбоље што могу", закључио је Величковић.

Величковић ће наредне сезоне имати прилику да предводи Партизан као капитен екипе, имаће вероватно и мању улогу до сада на самом паркету посебно јер су сада на његовој позицији Рашон Томас и СтефанБирчевић, али само присуство Новице у свлачионици и на путовањима биће страх и трепет за све у екипи.

Писати о значају Величковића за Партизан, ма у ком стању био, бесмислено је трошење килобајта. И следеће сезоне ће бити први међу једнакима. Његова ће се реч слушати. Као и у многим годинама које је иза себе оставио носећи црно-бели дрес. Од 2004. до 2009. године у првом мандату, а затим и од 2016. до данас.

Новица и Партизан - то иде руку под руку.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар