УС опен: Кецмановићу српски дерби против Ђереа!

И то убедљиво - 3:0! Кецмановић савладао Ђереа после три сета у "српском дербију"! Миомир Кецмановић је са 3-0 (6:2, 6:1, 7:5) победио Ласла Ђереа у првом колу Грен Слем турнира у Њујорку.

Тенис 26.08.2019 | 23:28
УС опен: Кецмановићу српски дерби против Ђереа!
И други међусобни меч долазећих снага српског тениса завршен је као премијерни, одигран пролетос у Индијан Велсу.

Миомир Кецмановић и Ласло Ђере су мало касније од Новака завршили "српски дерби" на старту УС опена, у коме је Кецмановић славио резултатом 3:0 (6:2, 6:1, 7:5), док је Ивана Јоровић претрпела дебакл у сусрету са Пољакињом Игом Свјонтек - 0:6, 1:6.

Тако је укупни биланс наших представника првог дана турнира 3:3.

Могло се и претпоставити на основу форме, али Миомир Кецмановић је све са папира преточио на терен и добио меч првог кола УС Опена против Ласла Ђереа. По сетовима то је било 3:0 (6:2, 6:1, 7:5).

Миомир је недавно у Синсинатију играо у осмини финала, док је Ласло последња три турнира завршавао већ на првој препреци. Гледајући тако ово и није изненађење.

Кецмановић је једноставно боље ушао у меч и добио први сет са 6:2. Ту је већ могло да се наслути да ће изаћи као бољи из овог дуела. После доброг првог, уследио је још бољи други сет за Кецмановића који је са 6:1 стигао до предности од 2:0 и најаве победе.

Ђере као да се тек опустио у последњем, трећем сету, али то је било касно да ухвати прикључак и да дође до евентуалне шансе за преокрет. Кецмановић је после 5:5 дошао до још два гема, уједно и трећег сета и победе на овом дуелу.

Заиста права штета што су се два српска тенисера сусрела овако рано у жребу УС Опена, али један је морао да испадне због тога. То је на крају Ђере.

Велика Јабука дочекала је "српски дерби" у првом колу УС опена, а после заиста сјајне партије двојице сјајних тенисера, даље је отишао Миомир Кецмановић

Дуел два српска играча Миомира Кецмановића и Ласла Ђереа почео је освајањем првог гема у корист Кецмановића на свом сервису.

Миомир је био знатно бољи ривал у овом првом сету, а резултат од 6:2 у његову корист довољно говори колико је Кецмановић добро одиграо, поготово оне "маратонске" гемове које је успевао да присвоји.

У другом сету, ситуација на терену није била много другачија, маратонски гемови и дужи релији припадали су Миомиру Кецмановићу, а Ласло Ђере је успео да освоји само један гем у овом сету и може се рећи да се није баш прославио.

Што се тиче Кецмановића, за тачно пола сата је успео да освоји други сет и са великим капиталом ушао у трећи сет, где смо видели сјајан тенис и велику равноправну борбу.

Пробудио се Ласло Ђере, успео да стекне два гема предности после одиграних шест, али је Кецмановић експресно одговорио прво сервис гемом, па онда и брејком, да би са још неколико одличних потеза дошао до предности од 5:4.

Није успео дуго да задржи ту своју предност, пошто је Миомир Кецмановић везао три гема и однео победу у овом првом колу. У наредној рунди играће са Закаријем Свајдом.

У уторак Филип Крајиновић игра против Немца Седрика Марсела Штебеа (256. на свету), а Александра Крунић против Летонке Јелене Остапенко, која је 2017. освојила Ролан Гарос, а ове године потпуно изгубила форму, па је тренутно тек 77. на WТА листи.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар