УС опен: Јоровићевој само гем у првом колу!

Ивана Јоровић глатко поражена на старту УС опена! Српска тенисерка Ивана Јоровић заустављена је у првом колу Грен Слема у Њујорку после пораза 6:0, 6:1 од пољске тенисерке Иге Швјонтек.

Тенис 26.08.2019 | 23:21
УС опен: Јоровићевој само гем у првом колу!
Јако лош УС Опен за Ивану Јоровић. Већ у првом мечу на турниру је испала, а избацила ју је Пољакиња Ига Швјонтек са резултатом 2:0 у сетовима - 6:0, 6:1. Српска тенисерка нажалост стигла је само до једног гема на овом дуелу.

Ивана је освојила свега пет поена у првом сету и то је била само најава да ће уследити убедљив пораз. Да би се извукла из те ситуације Јоровићева је морала драстично да промени игру, али се то није догодило.

У другом се борила, али је рани брејк Швјонтекове распршио њене наде да може до преокрета. Први сет је трајао само 22 минута, док је други био мало дужи.

Ига Швјонтек сасвим заслужено одлази у друго коло где ће играти против Анастасије Севастове. Јоровићевој преостаје да извуче поуке из овог дуела и да то употреби у наредним мечевима. 

Велика је ово школа.

Ига Швјонтек надмудрила је Ивану Јоровић и освојила први гем на мечу којим је наговестила своју доминантну представу на отварању УС опена.

Потом је направила брејк на Иванин сервис и стекла лепу предност од 2:0 да би наставила да игра фантастично и није дозволила српској тенисерки да освоји нити један једини гем у првом сету, који је завршен за 22 минута.

Ивана је освојила свега пет поена у првом сету и једноставно је морала да пронађе начин у другом како би ескивирала лагани пораз у првом колу.

Ипак, Швојнтек није без разлога била велики фаворит пред почетак овог меча и у другом сету је била подједнако доминантна, сем што је Јоровићева успела да освоји гем више у односу на претходни сет.

То на крају није било довољно и Ига Швјонтек сасвим заслужено одлази у друго коло где ће играти против Анастасије Севастове.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар