ЛШ: Ко ће играти за Јанг бојс? И тренер не зна!

Герардо Сеоане чека дан утакмице за коначну одлуку. . .

Фудбал 26.08.2019 | 20:27
ЛШ: Ко ће играти за Јанг бојс? И тренер не зна!
Шампион Швајцарске, Јанг Бојс, допутовао је у Београд са Миралемом Сулејманијем, али и даље је неизвесно хоће ли бивши репрезентативац Србије играти у уторак против Црвене звезде (21.00, пренос на ТВ Арена спорт 1).

Поред одличног везисте, тренер Герардо Сеоане има још неколико дилема када је у питању стартна постава његовог тима, углавном због повреда.

"Видећемо ко ће играти. Све зависи од самог учинка, физичке спреме и менталне ситуације. Има много фактора који утичу на састав тима. Одлуку доносим на основу рационалних фактора, али и осећаја које имам", рекао је тренер Јанг бојса на конференцији за медије у Београду.

"Сулејмани тренира све више и боље. Овде је са екипом, а после тренинга ћу одлучити да ли ће бити у тиму", додао је Сеоане, уз то да није сигуран и да ли ће играти Кристофер Мартинс, Гијом Оро и голман Давид Фон Балмос.

Неизвесно је и хоће ли од првог минута наступити новајлија Фредерик Соренсен.

"Соренсен се добро уклопио у тим. Он је донео квалитете који ће допринети да наша екипа буде још боља", није желео тренер Швајцараца да открије.

Клубу из Берна ово је друго гостовање у Београду. Прво је било 2004, такође после 2:2 у Швајцарској, а тада је Звезда била убедљива у реваншу и победила 3:0.

Сеоане се не прибојава сличног епилога.

"Нисам тренер који се бави историјом и упоређивањем са претходним утакмицама, а тек са оним које су биле пре много година. Желимо да пружимо што више на терену, тежићемо што бољем резултату, заправо тамо где смо стали у претходној утакмици".

Упитан да ли је његова екипа вежбала пенале, одговорио је: "Имамо добре извођаче једанаестераца. Тако је било и 2004. године".

Везиста Јанг Бојса, Мишел Ебишер, рекао је да његову екипу неће пореметити атмосфера која се очекује на трибинама стадиона Рајко Митић.

"Биће потребно да играмо супер. Нисмо задовољни резултатом из прве утакмице. Мораћемо да играмо добро у одбрани, а гол свакако морамо да дамо. Чули смо о атмосфери овде, али не плашимо се и не обазиремо на њу, већ само желимо добар резултат", истакао је Швајцарац.

Он је навео да ће његовом тиму значити искуство од прошле сезоне и дуела са Динамом из Загреба, који су елиминисали у последњем колу квалификација (1:1 у Берну, па 2:1 за Јанг бојс у Загребу).

"Покушаћемо да то искуство и ту емоцију из Загреба преточимо у предстојећу утакмицу и остваримо победу која би нас одвела у групу Лиге шампиона".

Новинаре из Србије је занимало шта је Миралем Сулејмани рекао саиграчима о Звезди и о томе шта их чека у Београду. Ебишер је уз осмех одговорио: "Да будем искрен, ништа нам није рекао".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар