Златни из Лондона и Рија неповријеђен у несрећи!

Кенијац се, срећом, извукао без озбиљнијих посљедица.

Остали спортови 27.08.2019 | 18:27
Златни из Лондона и Рија неповријеђен у несрећи!
Кенијски атлетичар Дејвид Рудиша, двоструки олимпијски шампион, доживио је тешку саобраћајну несрећу у родној земљи – вијест је која је одјекнула међу љубитељима ''краљице спортова''!

Ипак, недуго потом, могли су да одахну – освајач најснајније медаље на 800 метара у Лондону 2012. и Рио де Жанеиру 2016. године није озбиљније повријеђен.

До несреће је дошло када је, током вожње на аутопуту Најроби -  Кисуму, пукла гума на Рудишином аутомобилу, послије чега је дошло до страховитог судара са аутобусом. Срећом, 30-годишњи Кенијац је прошао без повреда, што је потврдио и на друштвеним мрежама.



''Хвала свемоћном Богу што ми је сачувао живот. У суботу увече око 22:30 преживио сам тешку саобраћајну несрећу у Кироки на путу ка кући у Клигорису. Добро сам, без повреда. Хвала вам на молитвама'', написао је Кенијац на Твитеру.

Иначе, Дејвид Рудиша се није такмичио још од митинга Дијамантске лиге у Шангају, који је одржан у мају 2017. године, а све због учесталих повреда леђа и кољена.

Ипак, очекује се да ускоро крене са лакшим тренинзима с циљем да одбрани трон на највећој свјетској смотри спорта, која ће бити одржана 2020. године у престоници Јапана.

Такође, актуелни власник свјетског рекорда на 800 метара добио је специјалну позивницу организатора за Свјетско првенство које ће бити одржано од 28. септембра до 6. октобра у Дохи, али неће учествовати на националном такмичењу које је заказано за 12. и 13. септембар у Најробију.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар